Kiinan Kochi- ja silkkikanoja katsomassa

Vanhemmat oli puhuneet jonkin aikaa siitä kuinka ne hankkii pihalle kanoja ja rakentavat sinne kanalan. En meinannut aluksi uskoa että ne oikeasti ottaa niitä mut nyt niitä sitten on. Kanalasta löytyy kiinan kochi- ja silkkikanojen risteytyksiä, eli ne on ihan laatukanoja. Jatkossa kananmunat saa mukavasti ruokapöytään eikä niitä tarvitse hakea kaupasta. Luulin myös että kanat on aika hiljaisia ja sanoo vaan kot kot kot, mutta noista lähtee vaikka minkälaista ihmeellistäkinn ääntä joille sai siinä hymähdellä. Kanat olivat suloisia ja yllättävän kesyjä.

Äiti kertoi että kanat munivat paljon, jokapäivä saa kuulema hakea uusia munia ruokapöytään. Vastalahjaksi kanat saivat hyvää ruokaa eikä mitään samaa rehua päivästä toiseen. Äiti pitää kanoista hyvää huolta näköjään, ei ihmekun tykkäävät munia. Joskus jätetään muutama muna sinne jotta tulisi tipuja.

Kanala-saappaat
Mä nimesin tän hassun näköisen kanan afrokanaksi.
Heti löydettiin munia! Juotiin siinä sitten kaakaot ja syötiin vastamunittuja kananmunia. Luomua ;)

Pikkujoulut ja Nelly high heels- kiertue


Viikonloppu on ollut yhtä juhlaa ja menoa taas. Perjantaina olin kaverin pikkujouluissa ja samalla siellä oli mun toisen kaverin synttärit. Mentiin sieltä escapeen koska saatiin sieltä jonon ohitus, vip-pöytä ja kuoharia. Escape oli ihan täynnä ja isolla puolella oli kuuma kuin mikä. Sain postissa myös lapun jolla saan kaverin mukaan itsenäisyyspäivän juhliin kuuntelemaan Raappanaa.

Tässä  kuvia perjantailta:

Tällä aterialla päivä meni hyvin käyntiin ennen kuin suuntasin pikkujouluihin; Sweet & chili kastikkeessa haudutettuja kanan rintafileitä ja wokkivihanneksia.
 Pikkujoulutunnelmaa:
 Eräs baarin baarimikoista halus mukaan kuvaan.. joo ei näin. 

Nelly high heels- kiertue
Mentiin jonottamaan jo kuuden aikoihin ovien eteen. Ovet aukesi ysiltä ja sai kyllä välillä kirota miksi edes tultiin niin aikasin kun ois voinut tulla melkeen tuntia myöhemmin. 100 ekaa siis sai ilmasia korkokenkiä ja goodie bagin josta sai jotain kivaa. Tuolla oli kaikenlaista  ohjelmaa jota oli kiva seurata, sain jopa napattua yhen juomalipunkin juontajalta. Kiertue järjestetään aina silloin tällöin.

 Jonotuksen tuskaa.
 Paikan päällä ihailemassa kenkävalikoimaa. Kengät olivat lasikupujen sisällä nimineen ja numeroineen. Haluamat kengät merkittiin lapulle ylös ja tiedot  rekisteröitiin tietokoneelle  jotta kengät tulisivat oikeaan osoitteeseen. Tämä on kyllä monien naisten unelma. Sisälle päästyä oli voittajafiilis kun tiedettiin että monet jäävät ilman ilmaisia kenkiä. Luultiin aluksi että kengät olisivat huonoja mutta todellisuudessa ne olivatkin hienoja ja valikoima oli monipuolinen.
 Tiesin heti mitä haluan, beiget Sinnat lähti tilaukseen ja ne saapuu mulle 1-3 kk kuluessa. 
Sain goodie bagin josta mulle tuli pitsiset legginsit ja bikinien ylä ja alaosa. Me gusta! IHanaa että järjestetään tällaisia tapahtumia. Nyt vain odottamaan kenkiä, jospa ne saapuisivat jouluaatoksi hyvällä tuurilla.

joulukadun avajaiset ja muistoja mummolasta

Joulukadun avajaiset oli tuossa sunnuntaina ja kävin siellä katsomassa menoa. Äiti otti pikkuveljen mukaan kantoreppuun. Nyt se joulun odotus sitten alkaa ja kaupat täyttyy kaikista joulukoristeista ja lahjaideoista. Mulla ei oo ollut ikinä stressiä joululahjoista, itseasiassa tykkään miettiä mitä mä annan kenellekkin lahjaks enkä koe sitä mitenkään velvollisuutena tai ahdistavana. Joskus saatan vaan maalata taulun tai tehdä jotain ihan omin käsin jos en halua ostaa mitään kaupoista. Muutenkin oon niin jouluihminen, tykkään kuunnella joululauluja ja vaikka piirrellä samalla tai tehä joulukoristeita vanhemmille. Jouluherkuista en niin välitä, en syö oikein suklaata enkä piparia. Joulutorttujamenee lähinnä vain lähempänä aattoa. Tykkään myös Joulun hengestä ja parastahan on jos jouluna on lunta paljon. En malta odottaa!

Joulukadun avajaiset jyväskylässä pitävät sisällään ilotulituksen ja kauppoihin on laitettu suuri näyteikkuna jossa on joka joulu eriaiheinen teema. Yleensä siitä otetaan kuvia ja lapset tykkäävät siitä. 


Mutta vielä mennään kuitenkin marraskuun fiiliksillä, sitten kun avaan ekan luukun joulukalenterista niin tuun varmaan enemmän joulumielelle.

Kaipaan niitä jouluja kun olin pienempi (alle 14). Olin aina joulut mummolassa ja sain koristella serkun kanssa joka joulu kuusen. Mummolassa myös herätettiin melko aikasin välillä jos TV:stä tuli jotain kivaa jouluohjelmaa ja yleensä aamupalapöydässä oli tarjottimet meille valmiina. Siellä oli iso oma piha ja tehtiin aina isot lumilinnat sinne samalla kun pappa teki lumitöitä ja heitteli lunta linnakasaan jota saatiin muokata. Oltiin mummolassa yleensä koko joulu ja mummon kanssa leivottiin pipareita ja joskus tehtiin piparkakkutalo. Askarreltiin serkun kanssa pöydän ääressä lumihiutaleita ja joulukortit sukulaisille kun mummo osti aina tarpeet ja paljon erilaisia koristeita ja hienoja kimallekyniä ja tilpehööriä että niistä saatiin todella hieoja.

 Harmi vain ettei sitä mummolaa enää ole sillä talo myytiin ja mummo ja pappa muuttivat pieneen kerrostaloasuntoon.