Suosikkielokuviani top 10

Esittelen teille muutamia elokuvia mitkä on ollut mun mielestä todella hyviä, eli niitä jotka kuuluu siihen kärkikastiin.Karsin tästä pois semmoisia elokuvia jotka todennäköisesti kaikki jo tietää todella hyvin. Esimerkkinä Inception, Punainen lohikäärme, Hancock ja Leijonakuningas ;D Oisin kyllä muuten pistänyt ne tähän listaan mutta oletan että kaikki tietää mistä on kyse. Oon katellut paljon elokuvia ja koitin löytää tähän listaan niitä elokuvia joita kaikki eivät ole ehkä vielä nähneet, vaikka varmasti on niitä jotka on nähnyt näitäkin elokuvia.

Vedin rajan TOP-kymppiin ja nämä ei nyt tule tärkeysjärjestyksessä. Pistin vielä jonkinlaisen kuvauksen kyseisestä leffasta videolinkin alle.

1. Gone Girl
Nainen ja mies elää aviossa ja nainen katoaa yhtäkkiä mystisesti jättäen jälkeensä erilaisia vihjeitä joita mies alkaa tutkimaan ja selvittämään mitä naiselle on tapahtunut. Ihmiset luulevat hänen tappaneen vaimonsa. Avainsanoja: jännittävä, mielenkiintoinen, nerokas, psykiatrille mars

2. Unelmien sielunmessu
Huumeista kertova elokuva. Pääosissa Hyväntahtoinen ja yksinäinen yksinhuoltaja äiti ja kotoa pois muuttanut poika. Poika käyttää huumeita ja äiti alkaa syömään erilaisia laihdutuspillereitä koska haluaa näyttää hyvältä hänen suosikki tv-ohjelmassa johon sai kutsun kilpailemaan. Elokuvan kuvaustyyli eroaa muista, mutta se sopii elokuvaan ja on itseasiassa tosi nerokas. Soundtrackin kappale on myös hyvä, löytyy elokuvan nimellä. 

3. The wolf of wall street
Tämän varmaan tietää kaikki. Elokuvan pääosaa esittävä mies alkaa menestyä elämässään hyvänä myyntimiehenä ja sen menestyksen ohella tapahtuu vähän kaikenlaista ikävää. Elokuva on hauska ja viihdyttävä. Avainsanoina: juhlimista ja rahaa. Cheers mate!

4. The grand budapest hotel
Tässä elokuvassa riittää vauhtia ja huumoria. Alkuun elokuva vaikutti rauhalliselta ja hidastempoiselta, mutta yhtäkkiä alkoi tapahtumaan kaikkea. Elokuvan värimaailma on värikäs, värisävyjä on muokattu aika reippaallakin kädellä ja pääväri on vaaleanpunaiseen viittaava lähes kokoajan. Kerronta ja leikkaustempo on vauhdikas ja katsoja pysyy hyvin kokoajan mukana. Elokuvassa kerrotaan otsikon hotellista ja sen kahdesta työntekijästä jotka joutuvat pulaan otettuaan mukaansa mittaamattoman arvokkaan taulun.

5. About time
Elokuva kertoo miehestä joka haluaisi suhteen naisen kanssa ja hän huomaa että pystyykin kulkemaan ajassa ja siten korjailemaan asioita mieleisekseen mutta joutuu myös luopumaan jostain muusta. Koskettava elokuva joka tuo kuitenkin hyvälle mielelle. 


6. I Origins
Ateistin tiedemiehen/biologin intohimo on tutkia labrassaan silmän rakennetta kun hän koittaa saada sokeat eläimet näkemään. Mies tutustuu henkimaailmaan uskovaan naiseen jonka silmät ovat erikoista laatua ja sitten alkaa tapahtua kaikkea jännää kun tiedemies rakastuu naiseen. Elokuva on koskettava ja tunteellinen mutta samalla jännittävä. Se herättää katsojassa varmasti ajatuksia.

7. Limitless
Aikaansaamaton renttu-lookin omaava läävässä elävä kirjailijatapaus saa tutultaan kokeiluun pillerin joka laajentaa tajuntaa ja lisää älykkyysosamäärää ja aivokapasiteettia. Kirjailijan elämä alkaa sujumaan ja hän menestyy. Kirjailija jää koukkuun kyseisiin pillereihin ja alkaa käyttämään niitä väärin menestyäkseen. Mies ei myöskään ole ainoa joka haluaisi ihmepillerit käyttöönsä.

8. the filth

Poliisi joka sekaantuu itsekin huumeisiin ja elämäkin on sen mukaista, epäilyttävää. Elokuvan loppukin oli aika  nerokas.

9. the edge of tomorrow
Sotilas tajuaa että pystyy matkustamaan ajassa heti kuoltuaan sodassa. Siten hän pystyy korjaileman asioita kun tietää mitä tulevana sotapäivänä tulee tapahtumaan. Sotilas ikään kuin herää aina uudestaan taistelua edeltävänä päivänä jolloin asioiden ennakoiminen käy helpoksi. Siinä nyt ei kuitenkaan ole vielä kaikki, aikamatkustukseen liittyy riskejä ja muita ongelmia jonka takia sodan voittaminen käy vaikeaksi.

10. We need to talk about Kevin

Tätä leffaa on helppo kuvailla yhdellä lauseella: Kevinillä ei ole kaikki ihan kunnossa. Elokuva oli tunnelmaltaan ahdistava ja jännittynyt. Elokuvaa katsoessa mietti välillä mitä olisin tuon äitin asemassa tehnyt toisin. 
Siinä nyt joitain! Oli vaikea yhdistää monta eri genreä yhteen listaan. Olisi tehnyt mieli vielä jatkaa listaa, mutta postauksesta tulisi liian pitkä. Jos kuitenkin joku haluaisi niin voin kyllä jatkaa listaa joskus tehden vaikka toisen osan suosikkielokuvista. :)

1 kommentti:

Sara kirjoitti...

Hei!

Mulla olis sulle haaste:

http://hallittukaaosblogi.blogspot.fi/2015/03/the-liebster-award.html