Pääsiäisloman tiivistelmä

Terassikauden avajaisia, Alex Kunnarin Ibiza touria, leffoja, synttäreitä ja ravintolaillallista.... niistä on mun pääsiäisloma tehty!


Mutta pääsiäinen oli ja meni. Jokaiselle päivälle löytyi jotain miellekästä tekemistä. Aloitetaan sillä että k
ävin pääsiäisloman alkaessa myös kaupassa kun tiesin että kaupat olisi niin huonosti auki, yritin miettiä mun ja Villen ruuat niin että ne riittäisi tähän maanantaihin asti. Käytössä oli silloin 12 euroa kun unohdin käteistä kotiin, ajattelin ettei se mua pidättele vaan koitan saada ruuat sillä rahalla.

Näillä kahden ihmisen pitäisi pärjätä 4 päivää. Itseasiassa se onnistui tosi hyvin koska tein parin päivän ruuan nuudeleista ja kanasta. Sekaan laitoin vielä vihanneksia joita oli vielä ennestään. Ennestään meillä oli myös muita kasviksia niin ei mennyt niihin rahaa.


Makaronipussin ostin Villelle koska tykkää nimenomaan tuosta perus makaronista, aina ei mun ostamat täysjyväversiot tai ruisversiot kuulemma nappaa. Onhan ne tietty vähän erimakuisia. Vaasan jälkiuunipaloja ostan siksi koska niissä on korkein kuitupitoisuus mitä oon kaupan leivässä nähnyt. Kinkussa yleensä edellytyksenä on se että lihapitoisuus on yli 85% että viitsin edes lukea tuoteselostetta. Harmi vaan että tuossakin paketissa oli mainittu sokeri, onneksi se oli selosteen loppupäässä. En nyt mikään orjallinen oo ruokajutuissa onneksi kuitenkaan, tämäkin kauppareissu oli mitä oli kun oli vain tietty määrä rahaa käytössä.

Tässä syyt miksi ostan mieluummin lihaisaa hernekeittoa:
Törmäsin kaupassa myös lisäaineettomaan luomu jogurttiin ja luomu mehuun ja ne oli kilohinnaltaan halvempia kuin jotkin perustuotteet joissa oli kaikkea shaissea. Kummatkin oli 2 euroa. Ei luomu ole aina välttämättä kalliimpaa kuin muut. Näitä vaan ei ollut niin helppo huomata kun valikoima on suuri. Aina ei tajua katsoa tarkemmin ylimmille tai alimmille hyllyille, itse olen jo oppinut siihen ettei kulje sitä kultaista keskitietä pitkin kaupan hyllyköiden välissä.
Keskiviikko:

Terassin avajaiset. Menin paikan päälle seitsemältä illalla ja siellä oli jo silloin paljon porukkaa. En olisi heti uskonut että tällä säällä siellä olisi paljoa ihmisiä. Saatiin kaverin kanssa vielä paikat ja tapahtumassa sai syödä ilmaiseksi makkaraa, joku grillasi niitä tuolla terassin puolella ja sieltä sai niitä aina hakea. Paikan päällä myös jaettiin ilmaisia drinkkejä ja smoothie-shotteja. Olin kyllä positiivisesti yllättynyt kun rahaa ei mennyt. Kerrankin sai jotain ilmaiseksi. Kaikenlisäksi juomia tarjoiltiin pöytiin. Sisällä oli myös esityksiä.
Torstai:

Pääsiäislomasta innostuneena mentiin katsomaan millainen keikka Esacapessa oli luvassa kun siellä oli Alex Kunnari esiintymässä Ibiza tourillaan. Keikka oli hyvä ja musiikki oli sitä mitä odotettiinkin eikä tullut pettymyksiä. Kaikista tyytyväisin olin DJ:n takana heijastuviin efekteihin, kerrankin ulkoasuun oli panostettu tavallista enemmän.

Perjantai:

Olin Villellä koko illan itsekseni ja kattelin vaan elokuvia  kun Ville oli kavereillaan koko yön laulelemassa singstaria. Ite en jaksanut millään lähteä mihinkään vaikka pyydettiinkiin pariin eri paikkaan. Ensimmäisenä leffavalintana katsoin Alive Insiden joka on dokumentti alzheimerin taudista ja dementiasta kärsivistä iäkkäistä ihmisistä jotka alkavat taas muistamaan asioita ja nauttimaan pienistä hetkistä kun kuuntelevat musiikkia jota heidän nuoruudessaan on soitettu. Dokumentti tutkii musiikin ja muistin yhteyksiä ja miten ihmismieli reagoi mielimusiikkiin.

Toiseksi katsoin Boyhood- nimisen elokuvan ja leffan aikana tein itelleni herkkujogurtin johon kaadoin itse poimimiani mustikoita ainakin pari desiä, Bueno! Elokuva kertoi pikkupojan kasvamisesta teiniksi perheessä jossa oli omat ongelmansa. Poika seurasi sivusta äitinsä parisuhde-elämää ja elokuva kertoo hyvin pojan näkökulmasta miten lapsi selviytyy ja kehittyy eläessään muuttuvassa ympäristössä.


Lauantai:
Piirsin kaverille pyynnöstä auton, oon siinä tosi huono koska tää oli ensimmäinen kerta kun piirsin sellaisen. Pistän sen nyt kuitenkin tähän alle ihmeteltäväksi. Kyllä se näköjään kelpasi kun pistettiin kehyksiinkin eikä tarvinnut tehdä uutta. Menin viettämään tutun synttäreitä lauantaina ja Ville oli kaverin kanssa sen ajan. Autotaulu annettiin synttärisankarille lahjaksi. 


Sunnuntai:
SOHVAPERUNAPÄIVÄ

Maanantai:
Uudessa Boho-ravintolassa

Olisihan se viimeinen vapaapäivä kiva viettää mukavissa merkeissä. Jyväskylään on avattu uusi ravintola ja yksi kaveri halusi lähteä ehdotuksestani testaamaan millainen paikka on kyseessä. Ravintola oli sisustukseltaan hyvin moderni, lämminhenkinen ja nuorekas. Siellä on myös sauna alakerrassa jonka voi halutessaan varata omalle porukalle.

Ruokalistat saatuamme olin lihaisan salaatin ja lohipastan välillä. Päätin ottaa lohipastaa johon olisi kuulunut katkarapuja, noh, katkarapuja ei annoksessa ollut ja menin mainitsemaan asiasta. Pahoiteltiin ja sanottiin että katkaravut on loppunut joten hyvitys näkyisi laskussa. Minulle oli unohdettu sanoa tilausta tehdessäni ettei annoksessa olisi katkarapuja. Tuli sellainen olo että minua koitettiin vähän huijata, että jospa en huomaisi asiaa. Toki voi olla ihan niinkin että vilpittömästi unohdettiin sanoa.


No onneksi pasta oli muuten hyvää ja riittoisaa. Viimeisessä haarukallisessa oli oikeasti ongelmia saada se syötyä kun olin jo niin täynnä. Pastaa oli keitetty mielestäni liikaa ja sitä oli siksi vaikea saada pysymään haarukassa eikä siinä ollut sitä kivaa suutuntumaa pureskeltaessa. Lohi oli kuitenkin täydellistä. Jos annoksessa olisi vielä ollut katkarapuja (joista kovasti tykkään) antaisin arvosanaksi 3.8/5. Katkarapujen puuttuessa ja pastan ollessa liian vetelää annan kuitenkin 3.5/5. Rahat eivät menneet hukkaan sillä sain hyvitystä 30%, se jätti ihan mukavan fiiliksen kun ei kuitenkaan alettu rahastamaan älyttömiä katkarapujen puuttumisen takia. Annokseni maksoi 17,50, mielestäni ehkä liian ylihinnoiteltu. Olisin voinut arvioida hinnaksi 15 euroa. Jatkossa en ottaisi samaa annosta uudelleen, oli sen verran tavanomainen. Suosittelen kuitenkin jos pitää kalasta.


Kaverin annos oli hyvän näköinen ja kokoinen + maku oli kohdallaan. Siinäkin oli kuitenkin vähän puutteita. Kaverin annoksessa oli porsaan poskea patongin välissä ja ranskalaisia ja hieman juustoa ja kasvispuolta. Miinusta tuli siitä ettei patongin välissä ollut kastiketta ja ranskalaisten mukana ei tullut mitään dippiä eli annos oli aika kuiva. Ranskalaisia paljastui aikamoinen määrä patongin alta. Ranskalaisten kokoa olisi voinut kompensoida jollakin muulla lisukkeella, ehkä enemmän vihannespuolta leivän väliin tai se dippi mukaan. Kaveri antoi 3,8/5 arvosanaksi annokselleen. Hahaa, annosten arvostelu on aina yhtä jännää.

En antaisi koko ravintolalle viittä tähteä vaikka hyvin moni on antanut ainakin facebookista päätellen. Mulla oli kovat odotukset ehkä sen takia kun oletin saavani todella huikeaa ruokaa kun arvostelutkin oli sen mukaisia. Itse antaisin 3.5/5 tähteä. Tähdet tulee ruuan mausta, viihtyisyydestä ja ystävällisestä palvelusta. 4 tähteä kokonaisuutena olisi tullut jos mainitsemani puutteet annoksissa olisi ollut kunnossa heti ensimmäiselä kerralla. :) Suosittelen kuitenkin käymään, ei tuo mikään pettymys ollut! 

Tämän hetken TOP 5 ravintolat tärkeysjärjestyksessä
1. Kissanviikset
2. Figaro /wine bistro
3. Fransmanni
4. Shalimar
5. Revolution

Ei kommentteja: