Mausteinen tomaattikastike lihalle + Snack-idea

Terve, toverit! Siis tiedättekö, tein yksi päivä taivaallisen makuista kastiketta (ainakin omasta mielestäni oli) porsaan lihalle. Oon itse keksinyt tän reseptin ja ajattelin jakaa sen teidän kanssa. Kastike sopii porsaan ja naudan kanssa hyvin, miksei kanankin?

Maun puolesta kastike sopii mausteisen ruuan ystäville. Eli jos et pidä ehkä niin mausteisesta ruuasta niin ehkä sitten en suosittele kokeilemaan samoilla aineksilla kuin minä. 

......... Ja miten syntyi tämä kastike?

Tarvitset nämä:
Ja noiden lisäksi: valkopippuria, mustapippuria, chilijauhetta, suolaa

Valmistusohje:


Paista liha pannulla. Kun liha ruskistunut, lisää pinaatti pannulle lihojen kanssa. Itse pistin pakastettua pinaattia sekaan koska se hajoaa niin hyvin muhennokseksi kastikkeeseen. Pistin 4 kpl jäisiä pakastepinaatti-paloja pannulle. Sitten lisäsin pannulle puolet  paseeratusta tomaattipurkista ja lisäsin 2 dl vettä. Silppua 3-4 kpl valkosipulin kynttä ja ripottele kastikkeen sekaan ja hämmentele kastiketta. Maustoin kastikkeen valkopippurilla, mustapippurilla, kahdella (2) mama-nuudelin chilipussilla (käy muukin chilijauhe toki) + suolalla. Jos et lisää pakastepinaattia vaan tuoretta, niin pistä haluamasi pinaattimäärä kastikkeeseen viimeisinä kun ne kutistuvat/nyhvääntyvät niin nopeasti jos kauan keittelee tai paistelee.

Valmis! Ruuan kanssa söin vain salaattia, muuta ei tarvittu.

Meidän kauppalistasta ote:


Snack-idea esimerkiksi illanistujaisiin tai leffaillan kylkiäiseksi


Pitkä tuore täysjyväpatonki
Sini-valkohomejuustoa
voita
sulatejuusto-siivuja

Lisäsin jokaiseen patonkisiivuun pari sini-valkohomejuuston palasta. Pistin aina yhden sulatejuuston neljään osaan, koska patonkipalat olivat niin pieniä että yhteen riitti 1/4 osa juustosta. Lopuksi pistin mikroon ja odotin että juusto sulaa päälle. Sitten vain syömään!

Päivän asu
Mun aamupala, tällä lähtee hyvin aamu käyntiin. Tänään on mun ja Villen vuosipäivä jota mennään juhlistamaan hienoon ravintolaan. Tästä aiheesta tulossa postausta seuraavaksi. Hauskaa lauantaita!

2 kommenttia:

Sofia Keitaanranta kirjoitti...

Nam näyttää tosi hyvältä tuo kastike! Kaipailinkin jotain uusia kivoja reseptejä joten tuota on kyllä ihan pakko kokeilla :)! Kiitos siis hyvästä ohjeesta ;)!

Joanna kirjoitti...

Kiva kuulla! Kiitos sulle :) Pyrin tuomaan aina välillä ruokajuttuja esille.