Back to the 70's! + kokkinurkkauksen tuotoksia

Pillifarkut on dominoineet farkkumuotia jo vuosikausia. Muistan kun olin pieni niin äiti ei antanut mun pitää yläasteella pillifarkkuja vaikka halusin kun muillakin oli. Äitin mielestä ne oli mauttomia. Pukeuduin usein leveämmän mallisiin housuihin ja koulussa pistin niihin hakaneulat lahkeisiin jotta sain ne kirealle, voi raukkaa. Tuolloin en lämmennyt ollenkaan leveälahkeisille koska niiden pitäminen tuntui pakotukselta.

Nyt kuitenkin muotiin ovat tulleet taas leveälahkeiset farkut ja housut ja kokoajan kauppojen valikoima kasvaa. Nyt palataan siis takaisin 70-luvulle!

Muotimaailmassa siirrytään jälleen boot cut -malliin, jossa lahje levenee polven alta. Myös kunnon 70-lukulaisia liehulahkeita nähdään vaateliikkeissä myynnissä ja niiden hinta ei ole ollut mieltä lämmittävä, ne on yllättävän kalliita. Yhdessä liikkeessä sellaiset farkut maksoivat 70 euroa kun pillejä myytiin 40 eurolla. Kun kysyin onko muita samanlaisia malleja, sanottiin että suuri erä on tulossa lähiaikoina kunnes ostokunta vähän tottuu ajatukseen, myyjä kertoi kuinka ne ei ole alkuun vielä mennyt kaupaksi ja jotkut naureskelevat todella leveälahkeisille uutuuksille ettei ne sovi kuitenkaan joten ei ole vaivauduttu edes sovittamaan. Myyjä sanoi että aivan varmasti housuja tulee näkymään pian jokapaikassa. Uutuuksien joukosta löytyi myös jo haaroista asti leveneviä lahkeita. En tiedä miä mulla on mutta oon lämmennyt noille ja mun mielestä ne on ollut kivan näköisiä.

Itse löysin ALE-myynnistä yhdet Flare-malliset leveälahkeiset farkut. Halusin aloittaa maltillisesti ja ostaa alkuun farkut joissa lahje ei ole niin leveä, mutta pillit ne ei tosiaankaan ole. Sovittaessani ihastuin niihin heti, ihanaa kun polvien alapuolelta tai pohkeistä ei purista lahje ja voi istua vaikka missä kyykyssä eikä tunnu epämiellyttävälle polvitaipeissa. Farkut on lämpimämmät kun lahje ei kiristä sääriä. Kesällä farkut myös pääsevät kivasti hengittämään.


Ale-myyntien löytö:

Näissä oli tarkoituksella hieman lyhyemmät lahkeet, en halua että ne laahaa maassa. Toki aion ostaa vielä leveämmät, pitäähän sellaiset edes yhdet olla. Mitä mieltä ootte Bootcut-malleista?

Kokkinurkkaus

1. Mausteinen katkarapukasari
 Jaan tän mun reseptin myös teille, ei sitä tiedä jos joku tykkää myös katkaravuista. Aina ei meinaa keksiä mitä niistä tekisi mutta päätin tehdä niistä kunnon ruuan.
Tarvitset: puolikkaan paprikan, sipulin, 5 kynttä valkosipulia, paseerattua tomaattia, kevätsipulia tai ruohosipulia, 200g isoja katkaravun pyrstöjä, maissia, mausteina chiliä, mustapippuria, valkoviinietikkaa, seafood&fish-maustetta tai jotain merenelävien kanssa sopivaa, suolaa ja lisukkeeksi riisiä.
Sipulista saa silputa isoja paloja niistä saa kivemman suutuntuman tähän ruokaan, valkosipuli silputaan ihan pieneksi. Ensimmäiseksi paistoin jäiset maissit, sitten lisäsin sipulin ja paprikasilpun.
Kun maissi oli sulanut ja sipuli saanut väriä pintaan lisäsin paseeratun tomaatin ja valkosipulisilpun. Lisäsin 1 dl vettä ja hämmensin. Jäisiä katkarapuja paistoin tilkassa öljyä eri pannulla noin 3 minuuttia ettei niistä tule liian kumimaisia. Maustoin kastikkeen mainitsemillani mausteilla ja lisäsin sekaan lirauksen valkoviinietikkaa. Lopuksi kaadoin sekaan katkaravut ja kevätsipulisilpun.
Sen verran tykättiin tästä mun kokeilusta että tulee varmasti tehtyä pian uudestaan. Kivaa vaihtelua ainaiselle kanalle tai kalalle.

Vinkki: tämä sopii myös ilman lisuketta (tässä tapauksessa riisi) myös patonkien päälle tai muiden leipien päälle tai täytteeksi. Mielikuvitus on rajana.


2. Nachopaistos (Villen mukaan: natsipaistos...kamalaa.)

Ihanaa, kyllä Villekin osallistuu ruuanlaittoon jos kyse on nachopellillisestä. Tämähän nyt on äärimmäisen helppo texmex-ruoka. Nachoja vaan levitetään pellille, lisätään päälle chunky hot salsaa ja haluamiaan mausteita. Me lisättiin vielä maissia, jauheliha paistettiin tietty ensin ja maustettiin taco-mausteella ja paistettiin myös kidneypapuja jauhelihan seassa, nachojen päälle ripoteltiin vielä edam-juustoraastetta ja silppusin valmiin uunista tulleen pellillisen päälle kevätsipulia.
 Tää on vakavaa touhua.

3. proteiinipitoinen kana-sörsselssön

Tarvitset: tummaa proteiini pastaa, kreikkalaista jogurttia (puolet paketista), 2 suolakurkkua, puolet kurkusta, kevätsipulia tai ruohosipulia, tomaattia ja maustamatonta kanaa. Proteiiniahan tähän tuo proteiinipasta, maustamaton jogurtti ja kana. 

Kanan maustoin kurkumalla, cayennepippurilla, suolalla ja pippurilla. Maustamaton kana on aina parempi kuin marinoidut kaupan versiot, marinoiduissa versioissa on yleensä vähemmän lihaa vaikka ovatkin pakettikokonsa puolesta "isompia" koska niihin on lisätty usein vettä sun muita aineita jotka on mielestän ihan turhia. Mitä vähemmän pakkausselosteessa lukee mitä tuotteeseen on laitettu, sen parempi. Jos haluat sörsseliin lisää makua voit puristaa sinne sitruunasta mehua tai lisätä vaikka jotain majoneesia jos jääkaapissa sattuu olemaan.

4. Jämäpiirakka

Väänsin piirakan johon sain pistettyä jääkaapista viimeistä murua myöten aurajuuston lopun, chorizon lopun ja juustoraasteen lopun. Piirakan pohjalla on pinaattia reilusti. Suosittelen kokeilemaan pinaattia piirakan pohjalla. Yleensä pistän piirakkoihin vielä tomaattia ja paprikaa, mutta tähän piirakkaan ei enää riittänyt vaikka olisi ollut bueno. Saipahan tästä Ville ruuan töihin ja ite mutustelin tätä myös ilta- ja aamupalaksi.

Päälle silppusin kevätsipulin lopun. Ei tullut ruokahävikkiä, hyvin män. Piirakka paistui 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Annan juuston pinnan tummua kunnolla.
Aamupalaksi söin jälkiuunipalan broilerileikkeellä, banaanin ja ituja. Idut on varsinainen vitamiinipommi. Tämä pussukka maksoi noin 2 euroa ja siitä syö monet aamut. Idut täyttää tosi hyvin ja ne sopivat myös wokkeihin ja salaatteihin. Itse vedän niitä ihan tällaisenaankin, mutta pistän varmaan loput wokkiin.

Eii hitto apuva!! Mulla on parturiaika tiistaina. Viime käynnistä parturissa on jo 7 vuotta. Aiotaan muuttaa vähän mun hiusmallia ja leikellä tätä pehkoa, mulla on ollut niin samantyylinen leikkaus jo iät ajat.

3 kommenttia:

emmaot kirjoitti...

Voi miten ihania herkkuja! Etenkin tuo nachopaistos näyttää tosi hyvältä, pitää pistää itekin kokeiluun! :)

Leveälahkeisista housuista sen verran, että mie taas en millään ois halunnu luopua niistä ja kaikilla muilla alkoi jo olla pillit ja mie ihmettelin, miks sellaset täytyisi laittaa jalkaan. Tykästyin kuitenkin pilleihin lopulta, mutta miusta leveelahkeiset housut on aina olleet jotenkin aikuismaiset - ja ennen kaikkea opettajamaiset (olen tuleva ope.. :D), joten en näe ongelmaa niiden käyttämisessä tulevaisuudessakaan :)

Joanna kirjoitti...

Kiitos! Nachopaistosta kyl pitää kokeilla jos ei oo vielä tehnyt. :)
Haha, sulla on ollut noin päin! On kyllä kiva kun niitä on tullut kauppoihin taas.

Satu kirjoitti...

Tässähän tulee nälkä noita ruokakuvia katellessa! :D Hyvännäkösiä settejä!
Leveet lahkeet on viel vähän hakusessa itellä.. Muilla näyttää hyvältä, mut taidan ite vielä hetken totutella ajatukseen :D