Liukuvärjäystä, kampanjointia ja DIY -munia

Toivotan kaikille nyt Iloista Pääsiäistä! Tässä on taas tapahtunut kaikkea pientä kivaa joista kirjoittelen tänne bloginkin puolelle.

1. Kaveri liukuvärjäsi mun hiukset niin että latvoista tuli vaaleammat
2. Olin kaverin glamour-teemaisissa juhlissa
3. Heitä hymy! -kampanjan merkeissä jaettiin ilmaista juotavaa keskustassa työtiimin kanssa
4. Menin mummolle tekemään pääsiäiskoristeita

Viimeksi värjäsin hiukset tumman vaalean/vaaleanruskean sävyisellä hiusvärillä joulukuussa. Hiusten väri on ehtinyt haalistua, joten halusin niihin taas uutta ilmettä. Liukuvärjättiin mun latvat kaverin luona. Vielä pitää hankkia hopeashampoo jotta saa taitettua keltaisen vivahteen pois.

Uudella tukalla oli hyvä lähteä kaverin synttärijuhliin jossa oli teemana The great gatsby. Mulla ei ollut oikein 1900-luvun henkistä mekkoa mutta kompensoin puutteellista vaatetusta mustilla silkkikäsineillä ja kultaisilla koristeilla.

Kampanjointia hyvän mielen puolesta!

Olen jo aiemmin täällä blogissa maininnut työporukkamme kehittämästä Heitä hymy! -kampanjasta. Kampanjan ideana on saada ihmiset hymyilemään enemmän pienillä hyvillä teoilla ja innostumaan iloon.

Painettiin omat logopipot kampanjaa varten ja ostettiin kaupasta mehutarpeita. Sitten mentiin jakamaan ilmaista mehua keskustaan, joko kuumaa tai kylmää. Alkuun monet eivät meinanneet uskoa että sitä muka saisi ilmaiseksi, sekös pisti monet hymyilemään.

Monet kyseli että mikä tämä Music Against Drugs ry oikein on, että mitä toimintaa me oikein järjestetään?

Sanotaan nyt tässäkin että järjestön nimi on ehkä vähän harhaan johtava. Me ei olla ympäri pitäjiä valistamassa ja jakamassa tietoa huumeista, vaan järjestetään nuorisolle (yleisesti siis alaikäisille) päihteettömiä bänditapahtumia. Eli nuorille tekemistä niin, ettei tarvitse riekkua kylillä ja kaupungin laitamilla ympäripäissään. Oma kantanihan on, kun kyse on aikuisista vastuullisista ihmisistä, että tehköön jokainen mistä pitää, kunhan pitää järjen päässä eikä haali itselleen ongelmia. ;)

Kuuma juotava meni kaupaksi ensimmäisenä. Mehua joi niin lapset kuin eläkeläisetkin, mutta myös nuoretkin olivat kiinnostuneita. Jos haluatte tietää lisää miten kampanja etenee, käykää tykkäämässä facebookin heitähymy -sivustosta.

DIY-koristemunia

Jokavuotinen perinnehän mulla on se, että menen mummolle tekemään pääsiäiskoristeita. Mummon luona on kiva tehdä siksi kun mummokin tekee niitä, ei tarvitse yksin kökkiä. Tällä kertaa tein vähän erikoisempia munia kun tein myös mustia munia ja uusina välineinä olivat metallitussit.

Tarkat ohjeet ja viimevuotiset munat löydät blogista pistämällä hakukenttään: DIY-pääsiäismunat.

Tarvitset munakennoja joihin pistät pitkiä tikkuja pystyyn. Kiinnistä munat tikkuihin ja tuputa niitä haluamallasi värillä kevyesti. Kun muna on hieman kuivunut, voit lisätä väriä ja tuputtaa lisää niin väri syvenee. Anna munien kuivua tunti ennen kuin liimaat ja piirrät niihin koristeita. Munat voi maalata akryyliväreillä.

Käytin tuputtaessa liukuvärjäys-tekniikkaa. Tämän pääsiäisen hittivärinä sininen. Viimevuonna siniset olivat suosituimpia joten tein nyt niitä enemmän.
Mustia muniakin voi maalata toki, mutta itse piirsin niihin metallitusseilla. Sävyinäni olivat hopea ja kupari. Piirtäessä pitää olla vakaa ja tarkka käsi sillä munan pinta on sen verran kalteva että kynän viiva voi lipsua mihin suuntaan sattuu.

Tässä valmiit tuotokset, näihin mulla meni 6 tuntia, huhhuh!


Suosikkitee

En ole tainnutkaan kertoa mikä se on joten nyt viimeistään. Suosikkiteeni on Punnitse & säästä -liikkeestä löytyvä Bomaby Chai. Minun ikävikseni tuote oli loppunut hyllyistä joten jouduin ottamaan tuollaisia pieniä yhden kappaleen pakkauksia viime kauppareissullani.

VINKKI: nämä pakkaukset on kyllä tosi käteviä pieniä reissuja varten, tai jos haluat kokeilla eri makuja ja haluat säästää rahaa! Näitä saa liikkeestä 30 sentin kappalehintaan. Ainakin tämä paketti on ihan kunnon teetä mikä käsissäni on.Ei kommentteja: