Niitä hyviä, ja niitä ei niin hyviä kuvia..

Instagram, snapchat, facebook, filtterit, muokkaukset, duckface ,tehosteet, efektit.. ja lista on pitkä! Nykyään on niin helppoa saada kuvista hyvännäköisiä, sulla ei välttämättä tarvitse olla edes meikkiä koska on sovelluksia ja aplikaatioita joissa saa kaikenlaisia meikkitehosteita. Sitten kun pistää filtterin vielä päälle ja kontrastia, niin ei sitä keinotekoista meikkiä edes välttämättä tajua.

Facebookissa tosi monilla on profiilikuva joka on otettu kännykällä, monissa kuvissa on efektejä ja se on aivan normaali ilmiö. Itse aloin valokuvaamaan itseäni ensimmäisen kerran noin 14-vuotiaana, kun sain oman taskukameran. Megapikseleitä oli noin 6, ja se oli silloin todella paljon!

Tuohon aikaan tutustuin ensimmäistä kertaa kuvanmuokkaukseen, ja tottakai se meni aivan ranttaliksi se homma. Muokkasin kuvia todella paljon, tein gimpillä itselleni lisää ripsiä, blurrasin paljon naamaa, tein kuvista voimakaskontrastisia ja värikkäitä. Kun muokkasi kuvia jatkuvasti niin silmä jotenkin tottui siihen. Kuvat oli omasta mielestäni ihan normaaleja. Monien muiden silmin tuskin näytin ihan itseltäni niissä kun naama oli niin blurrattu ja silmiä tummennettu. Tässä muutama kuvaesimerkki teinivuosien kuvista joita otin taskukameralla. Kuvat on ajalta jolloin olin noin 15-16 vuotias.


Kun aloitin facebookin käytön, tykkäsin silloinkin vielä muokata kuvia. Säädin lähinnä valotusarvoja ja laitoin usein efektejä kuviin.


Alla hyvä esimerkkikuva siitä, minkälaisia kuvia monet pistävät instagramiin tai facebookin esimerkiksi oletukseen:

Kuva on otettu kuitenkin järjestelmäkameralla kännykän sijaan, myöhemmin lisäsin tuon peiliefektin. Kuvaa ei ole muokattu muuten, koitin pysyä hyvän maun rajoissa. Ja kas, tästähän tuli ihan kiva. (Tottakai kun puolet naamasta ei näy.)

Alla myös toinen esimerkkikuva mitä oon huomannut monien käyttävän, myös itsekin välillä. Eli mustavalkotehoste jättämällä väriä kuvaan. Kuva on otettu järkkärillä ja myöhemmin lisäsin siihen mustavalkotehosteen niin,että pupilleihin jäi värit. Halusin tarkoituksella valottuneen kuvan, joten siksi se on vaalea.


Ja ehkä kaikkien suosikki tai inhokki: blurri ja överit!

Oon pyrkinyt välttämään blurrikuvien käyttämistä ja ylipäätään blurraamista viimeiseen asti, mutta tämä sallittakoon nyt. Kyllähän tuo blurri on kiva, saa ihon virheettömäksi. Tämä ensimmäinen on jo hyvän maun rajoissa, mutta katsokaapa jälkimmäiset:

Joko nyt meni överiksi? Ihan hiton kiva kuva joo, mutta en kehtaisi pistää tuollaista profiilikuvaksi koska siinä on jo niin paljon muokkausta.. :(

Nykyään kännyköissä on niin hyvät kamerat että ne syrjäyttävät järjestelmäkameroita. Itse kuitenkin haluan ottaa järjestelmäkameralla kuvia mahdollisimman usein vaikka kännykkäänkin tulee sorruttua.Tässä muokkaamattomia yksilöitä jotka kuvasin Canon 1200D:llä:

Tarkoituksella kuvasin ylivalottuneita kuvia koska tykkään valoisuudesta kuvissa. Alla kuitenkin vielä kuva joka ei ole niin valoisa:

Ja sitten se ihana kännykkä. Kännykällä saa kyllä kaiken ilon irti, varsinkin kun haluat leikkiä filttereiden ja efektien kanssa.


Tässä niitä "ei niin hyviä kuvia."
Olen käyttänyt muokkauksiin seuraavia sovelluksia kännykässä: Snapchat, instagram, YouCam makeup.

1 kommentti:

Sofia / Kaksinaamainen.com kirjoitti...

Mä olen kerran seurannut vierestä kun Instaan laitettava kuva muokattiin neljällä eri sovelluksella. Muokatusta kuvasta tuli rehellisesti sanoen aivan muuta kun oli alunperin kuvattu :/ Henkkoht. en ymmärrä miksi niitä kuvia edes täytyy muokata överisti, kyllähän sen huomaa siitä kuvasta, että muokattu on ja ihan reilulla kädellä, toisaalta sen voi tehdä artistisestikin. Itse siirryin kokonaan pois istasta just sen takia, että sinne harvoin enää lisätään mitään aitoa ja spontaania... Onneksi edes snäppi mahdollistaa vielä aidon somen! :)