Esittelyssä: Laukut

Ajattelin tehdä pieniä esittelypostauksia mun tavaroista. Näin ensimmäiseksi on helppo aloittaa laukuista. Hurahdin laukkuihin 15-vuotiaana. Käytin pitkään reppua, yläasteelle asti. Ensimmäisen laukun ostin ollessani lukiossa. Se oli ihan perus ruskea, H&M laukku. Käytin sitä paljon ja pikkuhiljaa sitten innostuin laukuista lisää.

Mulla oli ongelmana rahanpuute, usein tuli kyttäiltyä laukkuja kaupoissa mutta loppupeleissä ostin ne kirpputoreilta. Saatoin mennä koulun jälkeen kirpputorin kautta vain laukkuja metsästääkseni. Olin kateellinen monille mun koulun tytöille hienoista laukuista. En tiedä mikä siinä oli, mutta mä kiinnitin paljon huomiota siihen millaisia laukkuja kenelläkin oli. Usein mietin mistä ne on ostettu koska haluaisin samanlaisen.

varaa ei ollut merkkilaukkuihin, silloin kovassa huudossa oli Conversen laukut, myöskin Puma ja Lacoste. Mulla oli niin kova hinku saada merkkilaukku, että ostin kirpputorilta kerran perus tylsän laukun joka oli vaalea. Tulostin Lacoste-logon netistä, päällystin logon ja yksinkertaisesti liimasin sen laukkuun... että näin.

Olin tyytyväinen tähän luomukseen. Näin jälkeenpäin ajateltuna olin tosi nolo, varmasti monet huomasi että laukku ei voinut olla Lacosteen. Sain ensimmäisen kunnollisen laukkuni ollessani 16-vuotias. Se oli musta iso Conversen laukku joka mulla on vieläkin. Olin tosi iloinen, kerrankin sain sellaisen. Siitä se sitten lähti, laukkuja on tullut hamstrattua. Osan oon myynyt pois uudempien ja hienompien tieltä. Mulla on aitoja merkkilaukkuja, kuin myös feikkejä. Enää en välitä siitä onko laukku aito vai feikki, ostan jos hienolta näyttää tai jos varaa on. Mun suosikeiksi on noussut Converse ja Guess. Oon sen verran tuurihaukka, että oon löytänyt monet mun merkkilaukuista kirpputorilta. Silloin kehtaan törsätä vaikkapa 30 euroa johonkin laukkuun siellä, koska liikkeessä se maksaisi kuitenkin sen 200-300. Käytän tilaisuuteni aina hyväksi jos eteen sattuu merkkilaukku.

Sitten laukkuesittelyyn tarkemmin:

Ostin naulakoita nimenomaan laukkuja varten jotta ne saisi kivemmin esille. Sanon näitä laukkupuiksi.

1. Pitkulaiset laukut
Nuo on sen mallisia, että A4 lehtiö mahtuu vain toisin päin sisälle. Ruskean hankin viimevuonna, punertavan tänä vuonna keväällä.

2. Jännän malliset
 3. Pikkulaukut
Näitä mulla ei olekkaan kuin pari. Juhlia varten olen ostanut. Tykkään enemmän isoista laukuista, kun sinne mahtuu paljon tavaraa.

4. Isot laukut
Noihin mahtuu paljon tavaraa. Musta Converse on mun vanhin laukku tällä hetkellä josta jo puhuinkin. On siis mun ensimmäinen merkkilaukkuni/kunnon laukku. Sillä on tunnearvoakin. Toi laukku toi itsevarmemman olon koulupäiviin, sitä oli kiva kannella. Nykyään käytän sitä treenilaukkuna, tai jos oon lähdössä reissuun esim. äitille tai mummolle.

5. Keskikokoiset ja näppärät
 6. Olkalaukut
 7. Muita laukkuja
Ted Bakerin laukkua oon pitänyt usein rannalla mukana. Se on vedenkestävä ja ruoka säilyy siellä kivasti. Friis & Companyn laukku on jo vanha ostos, varmaan 4 vuotta sitten oon sen hankkinut. Tommy Hilfigerin laukkua en ole juurikaan käyttänyt, ehkä vain pari kertaa, mutten henno myydäkkään sitä. Varmasti vielä tuun käyttämään sitä. Näin ainakin uskottelen itselleni!
Viimeisenä olkalaukku joka nököttää kaapin päällä. Tämä on ollut mulla käytössä koulussa/treenikassina, ja silloin kun pukeudun vähän "sporttisemmin", esimerkiksi college-housuihin tai huppareihin.


 Listasin tähän muutamia postausideoita, mistä tuun tekemään jossain vaiheessa pieniä esittelyjä:
- Laukun sisältö
- Meikit
- Hiustenhoito- ja ihonhoitotuotteet

Kuulumisia loppuun:

Mulla on nyt ensimmäinen työviikko takana. Olin aluksi ihan kauhuissani siitä työmäärästä mikä mun pitää päivässä ehtiä tekemään. Itkin ensimmäisen työpäivän jälkeen koska stressasi niin paljon. Sain siis vain päivän perehdytyksen tehtäviin, mutta mun apuna oltiin vielä keskiviikkoonkin asti, koska muuten olisin jäänyt kokoajan ylitöihin. Tuolla ei suositella että menisi ylitöiksi, toivotaan että hommat tulee tehtyä noin kello yhteen mennessä.

Aloitan työpäivät kuudelta. Herääminen ei ole tuottanut juurikaan ongelmia näin kesällä, mutta oon viime viikon aikana nukkunut pitkiä päiväunia (tiedän, ei suositella) Villen kanssa. Ensimmäisen työpäivän jälkeen nukuin yli 2 tunnin "päikkärit" ja illalla nukutti taas uudestaan.

Mulla on vähän kaikenlaisia työtehtäviä, välillä ruokapalvelua, välillä aulassa apuna, siivoilen, pidän tilat siisteinä, tarkistan että kaikkea on riittävästi ja hankin lisää jos loppuu; esimerkiksi käsipaperit, saippuat ja pesuaineet keittiöissä. Valituksia tulee helposti jos jotain unohtuu, onhan se kurjaa toki, jos käsipaperit on loppuneet kun on käsiä pessyt, tai jos tiskaa ja ei olekkaan tiskiainetta. Tyhjennän myös paperilaatikoita. Viime perjantaina vein ehkä 100 kg edestä paperia keräykseen. Välillä käyn omassa taukotilassa tarkistamassa tietokoneelta, onko tullut mitään uusia pyyntöjä jotka on hoidettava samana päivänä. Viime viikolla niin sattui vain kerran, joku oli sotkenut väriaineella tiloja vahingossa ja mun piti mennä hoitamaan tilanne. Tehtävän jälkeen koneelle pitää mennä kuittamaan että ongelma on hoidettu, tai jos homma on isompi, niin pitää kirjoittaa että homma on hoidettavana. Mulla on siis alle 7 tuntia aikaa hoitaa paljon asioita, yhden aikaan pitäisi olla valmis, koska loppupäivästä käyn tietokoneella katsomassa onko kaikki hommat ok ja pyykkään/ laittelen pyykkiä kuivumaan.

Palkka on ainoa, joka mua tällä hetkellä motivoi, se on yllättävän hyvä, mutta työn määrään nähden voisi olla enemmänkin. Oon työpäivät oikeastaan yksin, työkavereita näkee sitten tauoilla. Työkaverit on toisissa kohteissa/yrityksissä hoitamassa samoja tehtäviä, mulla on oma yksikköni. Aamuisin on kiva hoidella asioita rauhassa ja kuunnella musiikkia kun olen ainoa koko rakennuksessa. Tykkään myös siitä, että saan pitää niin usein taukoja kuin haluan ja mulla on vähän liukuva työaika. Jos hommat tulee hoidettua hyvissä ajoin, saan lähteä kotiin. Saan mennä töihin vaikka aamu neljään jos haluan. Soviteltavissa on myös, jos menen myöhempään, tai jos pidän jonkun päivän vapaana. Työpaikalla on myös monipuolinen kuntosali jossa saa käydä.

Ei kommentteja: