Harmaan syksyn pelastajat

Syksy on mun mielestä aina vähän ankeaa ja en muutenkaan tykkää siitä ollenkaan. Odotan oikeastaan että lumet jo tulis niin ei olisi niin karua ja harmaata. Onneksi sisätiloissa voi puuhastella kaikenlaista niin välillä tuo karu ulkoilma unohtuu. Nämä pari syksyistä ankeaa päivää pelasti hyvä ruoka.

Lohi-kasvispaistos
Kun kala oli paistunut niin lisäsin kaalin ja muut kasvikset. Paistoksen sekaan lorautetaan hunajaa, soijaa, vähän suolaa ja yrttejä.
Jälkiruuaksi omenapiirakkaa kanelilla.
Löysin ulkoillessani paikan jossa puissa on vielä hyvin lehtiä. Tämä oli ihan hieno näky ja piristi hieman ankeaa keliä.

Pekoni-juustomunakas maustamattomalla tuorejuustolla.

Villellä oli synttärit ja tein hänelle sitten aamupalaksi tämmösen munakkaan. Maustoin paprikajauheella ja pippurilla. Päälle salaattia ja maustamatonta jogurttia.

Pimeys ja sumuinen keli vain jatkuu. Äkkiä sisälle lämpimään kuuman kaakaokupin ääreen. Juon harvoin kaakakota. kaakao kuuluu minulla lähinnä juuri tällaisiin ankeisiin syksyiltoihin tai alkutalven pimeisiin iltoihin. Pistin kaakaon sekaan kermavaahtoa ja nonparelleja. Kaakaona toimi Dumle-kaakao. Herkkupommi joka kyllä piristi iltaa hyvän tv-sarja parissa. Itselle täytyy sallia tällaisia herkkuja aina silloin tällöin tai jos siltä paljon tuntuu!

Ei kommentteja: