Äitienpäivä: tämmöinen on mun äiti

Äitienpäivä sujui aurinkoisissa tunnelmissa sillä lämpöä oli terassilla jo 17 astetta parhaimillaan. Tottakai syötiin ulkona ja kakkukahvit syötiin sitten myöhemmin sisällä. 

Mun äiti
Äiti sai mut tosi nuorena, ollessaan vain 18. Mun lapsuus on ollut leikintäyteinen ja oon viettänyt paljon aikaa myös mummolassa kun äiti oli niin nuori vielä että mummo ja pappa hoiti mielellään että äiti sai olla omillakin menoillaan. Äiti on ollut aina tiukka ja kaikessa on ollut rajat mitä nyt keksinkään. Nukkumaanmenoaika oli yleensä 11 mennessä. Ulkoa piti tulla kotiin 10 mennessä, kesäisin 11. Sain ensimmäisen kännykän n. 11-vuotiaana. Äiti suuttui jos myöhästyin ja sain jonkun rangaistuksen, yleensä kotiarestia tai leikkikielto kaverin kanssa päiväksi. Joskus tuntui tosi epäreilulta ja että sääntöjä on liikaa enkä voi kaikista selviytyä. No toisaalta en kaikkia niitä muistanutkaan. Kotitöistä piti pitää kiinni ja äiti puuttui mun vaatteisiin ja hiuksiin ala-asteella (onhan mun äiti partui). Kun olin vielä alakoulu-ikäinen niin äiti letitti aina mun hiukset kouluun. Avasin usein hiukset koulussa kun en tykännyt leteistä. Ehkä siksi nykyään pieni letti-inhokin eikä huvita väsäillä niitä. Joskus tosin pyydän ihan tekemään letin jos haluan että hiukset pysyy aisoissa, eli ajattelen silloin yleensä mukavuutta, en sitä miltä letit näyttää.

Nykyhetki

Äiti aina osti mulle piirustustarvikkeita ja mahdollisimman kivat välineet kouluun. Mulla oli lauantaisin karkkipäivä ja sain käydä ostamassa viidellä markalla karkkia siwasta. Jäätelöä sain syödä aina kun halusin. Sain hyvistä numeroista joskus rahaa, lähinnä matematiikasta. Äiti tykkäsi tehdä mulle alakoulu-ikäisenä aamupalan jonka toi tarjottimella mun huoneeseen kun katsoin lastenohjelmia. Se oli kivaa. Olin aina ylpeä äidistä kun oli vanhempainiltoja tai synttäreitä koska tykkäsin siitä että mun äiti oli niin nuori eikä monilla muilla ollut yhtä nuorta äitiä. (ylpeytensä aiheet kullakin)  Äiti täytti viikko sitten 41. Itse täytän pian 23.

Alla kuvia äitistä hieman nuorempana. (itse olin tuolloin 11-15 vuotias)

Alla lisää kuvia. Ensimmäisessä kuvassa oltiin laivalla ja olin silloin 17-vuotias. Keskimmäisessä äiti on ulkomaan reissussa pari vuotta sitten. Kolmas kuva on viime talvelta eli aika tuore jo. Oon tullut äitiin siinä että tykkään siivota ja pidän asiat järjestyksessä. Nipotan (en kyllä niin pahasti kuin äiti) jos vaatteet toistumiseen lojuu keskellä kulkureittiä. Heilutan jalkaa öisin ennen kuin nukahdan ja tykkään rapsutuksesta vai "hipsutus" -mikä lie. Tykätään suolaisista salmiakkikarkeista ja syömisestä.


Äiti kävi joskus myös baareissa ja bändien keikoilla eikä se haitannut mua yhtään. Yleensä tuolloin olin joko tädillä tai mummolassa hoidossa jos äiti sopi menoja. Teininä olin ihan kotona ja mua ei haitannut jos äiti oli johonkin lähdössä koska äiti tuli aina silloin takaisin minkä ajan sitten ilmoittikaan ja meni kiltisti aika hissukseen nukkumaan. Itseasiassa oli kivaa olla yksin iltoja joskus ja valvoa. ;) Joskus kun oli todella surkea päivä tiedossa niin äiti antoi myös jäädä kotiin nukkumaan pitemmäksi aikaa vaikka olisi pitänyt mennä kouluun. Joskus harvoin kysyin onko pakko mennä kouluun, äiti joko vastasi joo tai ei. En oo jäänyt mistään paitsi koulussa eikä siitä oo tullut mitään ongelmia. En siis kadu että oon joskus jäänyt vain kotiin. Varmasti monet muutkin tähän on syyllistynyt. Äiti tykkää eläimistä ja haluaisi pelastaa varmaan kaikki maailman eläimet jos voisi. Äiti tykkää pihan laittamisesta, sisustamisesta ja avanto-uinnista saunan jälkeen.

Olin pitkään ainoa lapsi kunnes äiti synnytti 3 vuotta sitten Jimin kun olin ehtinyt muuttaa pois kotoa. Se oli jo aika outo tilanne. Tässä sitä nyt ollaan! Että semmoinen äiti mulla.


Osaa äitikin ottaa selfieitä! Alla hyvin tuore kuva. 


2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Aivan ihanan ihana postaus ♥

Joanna kirjoitti...

Kiva kuulla! :) Voisin tehdä tämän tyylisiä joskus lisää.