Testissä: ilmajoogaa + työpaikan arkea

Aerial Yogassa, eli ilmajoogassa käytetään apuvälineenä vyötärön korkeudella olevaa kangaslenkkiä eli hammockia. Ilmajooga on melko uusi laji ja se rantautui suomeen vasta viimevuosina. Katosta kiinnitetyn pitkän kangaslenkin avulla voidaan tukea kehon paino, ja tehdä siten useita vaativiakin liikkeitä turvallisesti.

Aerial Yogan avulla voit kiinteyttää ja vahvistaa lihaksia, sekä lisätä venyvyyttä, se myös parantaa hengitystä.

Harjoitusta ei suositella:
-Viherkaihti potilaille
-Korkean verenpaineen potilaille
-Matalan verenpaineen potilaille
-Akuutissa välilevyn tyrässä oleville
-Raskaana oleville.
-Kuukautisten aikana. Ylösalaisin oleminen saattaa vaikuttaa hormonaaliseen kiertoon.

Meidän työporukka tosiaan perjantaisin pääsee kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja ryhmän toiveiden mukaan. Itse toivoin ilmajoogaa joka järjestyi näinkin pian. Ilmajoogapaikkana meillä oli parkour akatemia jyväskylän seppälässä.

Millaista oli?

Alkuun mua alkoi huimata lakanoissa roikkuminen ja kääntyily ylösalaisin. En voinut olla asennossa kauaa ekan liikkeen aikana vaan oli noustava istuma-asentoon lakanaan. Muillakin näytti olevan samaa ongelmaa. Omalla kohdallani huippaus loppui kuitenkin ekan liikkeen jälkeen ja sen jälkeen roikuin lähes kokoajan ylösalaisin kun sai liikkua vapaasti tunnilla. Omasta mielestäni lakanassa oli helppo kiepsahtaa ylösalaisin.

HUOM! Tärkeää oli muistaa kiepsahtaessa levittää jalat tai ottaa tukeva puristusote jaloilla lakanasta jottei tipu pää tai niska edellä maahan lakanan läpi. Kun alkuun totuttelin tähän niin pystyin ottamaan tukea liinasta periaatteessa vain yhdellä jalalla niin että toinen jalka oli vapaampi liikkumaan, kuten alemmassa kuvassa:

Ilmajooga oli kivaa, tykkäsin enemmän kuin normaalista joogasta matolla. Aion mennä jatkossakin. Ensiviikolla meillä on parkour akatemiassa akrobatiaa ja parkouria, eli lisää luovaa liikuntaa tiedossa. Siistiä!

Ollaan me tehty töitäkin. Itselläni on ollut erilaisia valokuva, editointi ja videoprojekteja. Töihin en oo voinut meikata kun mun iho on ollut niin kuiva/punoittava kovien pakkasten jäljiltä, kurjaa. Oikeastaan mun iho tais paleltua vaikka villahuivit oli naaman edessä suojana aina. Kova rasvaaminen alkaa auttamaan jo.

Lounas:

Ollaan myös käyty työporukan kanssa tutustumassa veturitallien toimintaan jyväskylässä. Paikalla saatiin valita mieluiset juomat ja käveltiin esittelykierros paikan joka kolkassa ja tutustuttiin taidenäyttelytiloihin. Ne oli mulle jo tutut, koska oon ollut siellä vahtimassa vuonna 2102 infopisteellä.

Kaikki muu oli mulle uutta! Kuten teatteri/tanssipuoli, valokuvastudio, pelihuone, musiikkihuone, nuorten työkkäri ja kahvion monipuolinen valikoima jossa luomuruokaa. Tuolla järjestetään monia tapahtumia, esityksiä ja muita iltoja joinne on usein vapaa pääsykin. Kannattaa käydä tutustumassa! Olen asunut ihan veturitallia vastapäätä 2 vuoden ajan vielä viimeksi marraskuussa joteen ihme, etten ole aiemmin tajunnut mitä kaikkea siellä olisi voniut olla. Olen aina luullut että siellä on vain taidenäyttelytilat ja grafiikkapaja ja tietty se näytössali.


Kerran kuussa myös pyritään tekemään ruokaa työporukan kesken. Ruokiin ei onneksi tarvitse pistää omaa rahaa vaan meillä on tietty budjetti aina niihin. Tällä kertaa syötiin kanaa, kasvispyöryköitä, muussia, salaattia ja zucchinivuokaa. On tosi kiva, että työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan näin paljon ja meillä on mahdollisuus tämmöiseen.


Tein tiimisäännöt kaikkien ehdotusten ja kirjoitusten perusteella, työkaveri auttoi repimään nuo pohjat. tällainen siitä tuli, älkää kysykö:
Kotiin päästyäni oon herkutellut tällä viikolla muunmuassa ekolosta ostetuilla raakasuklaa pähkinöillä ja Punnitse & säästä kaupan jogurttipäällysteisillä pähkinöillä ja hedelmillä ja luomutoffeella. Lisäksi ollaan tilattu Villen kanssa herkkuja, itelleni lankkupizzaa jossa oli mm. avokadoa ja rucolaa! NAAAM!
Kaiken kruunaa lämmin sauna, vihdoinkin kun ihokin alkaa sen sallimaan.

Hyvää viikonloppua kaikille! Tänään meen kavereiden yhteissynttäreille, siellä on uima-allaskin. Saa nähdä, meneekö tämä vilukissa altaaseen. :')

4 kommenttia:

emmaot kirjoitti...

Olipas kivan kuuloinen päivä! Mie en varmaan uskaltautuisi roikkumaan pää alaspäin vaan jänistäisin :D on kuitenkin hienoa, että töiden kautta pääsette tutustumaan uusiin lajeihin :)

Joanna kirjoitti...

Siellä onneksi ohjaaja auttoi jos ei uskaltanut mennä ylösalaisin, hän piti kiinni ja varmisti ettei käy mitenkään. On kyllä tosi hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan eri lajeja ja liikuntamuotoja. En juurikaan tiedä työpaikkoja jossa näin tehdään. Tällainen käytäntö lisää kyllä kauheasti työhyvinvointia, on aina jotain mitä odottaa.

☆Saga☆ kirjoitti...

Toi jooga kuulostaa ja näyttää muuten testaamisen arvoiselta!! :D

emmcecil kirjoitti...

Haluasin kyllä kokeilla, jos tilaisuus jossan mennä! Varmasti lisää työhyvinvointia!