Ulkomaan reissu

Helou, helou! Tunnustan heti alkuun, etten oo halunnut kirjoittaa blogia. Ei oo ollut kiinnostusta lisätä tänne kauheaa kasaa  lomakuvia, kun täällä mun blogin puolella ei oo nyt muutenkaan ollut elämää näköjään  tän 3 viikon aikana vaikka oon täällä käynyt kerran viikossa tsekkailemassa. Tuli sellainen olo aina, ettei kukaan odota multa tätä matkapostausta tai varmaan muista koko asiaa niin en jaksanut tuhlata tähän aikaani kun on ollut muutakin puuhaa lomalla. :D

Nytpä otin itseäni niskasta kiinni ja latasin tänne paljon lomakuvia ja kirjoitan meidän reissusta, toivottavasti joku saa tästä jotain irti!

Joo ei menty Kroatiaan ei, sinne oli luvattu niin sateista ja viileää ilmaa juuri silloin kun oltaisiin lähdetty matkalle. Haluttiin varma aurinkoinen lomakohde, joten suunnattiinkin Rhodokselle.

Ja tottakai heti ensimmäisenä päivänä suunnattiin rannalle. Rhodos oli ihana paikka, saatiin olla paljon keskenämme kun löydettiin sellaisia paikkoja jossa ei muita liiku juurikaan. Otin reissulle mukaan kolmet eri shortsit. Ensimmäinen reaktioni oli että; VAU! Ihmiset eivät ahdistelleet niin kuin Turkissa ja olivat ystävällisiä.
Kun kerta ollaan uudessa maassa, niin uudessa maassa maan tavalla. Syötiin paljon paikallisia ruokia. Ruuan hinta oli halvempaa kuin Suomessa, vaikka luin netistä, että siellä olisi mukamas yhtä kallista. Höpönlöpö, me ainakin syötiin mahat täyteen 15 eurolla, eli noin 8 eurolla per nenä. Ei suomessa kahdeksalla eurolla mun mielestä saa näin laadukasta ja monipuolista ruokaa, ehkä jonkin pienen alkupalan.

Puhun siis ravintolahinnoista, syötiin joka päivä 2 kertaa ravintolassa. Tilattiin siis aina annokset puoliksi, ja otettiin siihen mukaan alkupala, kuten fetajuustoruukku tai paistettuja sieniä/kasviksia.


Vanha kaupunki oli upea nähtävyys. Sielläkin melko rauhassa saatiin olla, kun etsittiin ruokapaikat vähän sivummasta. Kujat olivat tosi kapeita, siellä ei välttämättä vieretysten kävele koska kujilla liikkui paljon skoottereita ja mopoja ohitse.

 Pienissä katukaupoissa myytiin paljon merestä poimittuja tavaroita, muunmuassa merisieniä ja korallia.
 Käytiin tutustumassa antiikin aikaiseen stadioniin.
 Luonnossa eli isoja liskoja.
Paikallinen ruoka oli tehty niin hyvin, ettei kastikkeita tarvittu. Missään annoksissa ei tainnut olla juurikaan kastikkeita, ellei tilannut jotakin pataa jossa liha muhi tomaattikastikkeessa. Paikallinen liha on haudutettu pitkään ja hartaudella. Tarjoiltiin tulikuumana kasvisten kera.
 Antiikin aikaista tekstiä.
 Keräsin itselleni aina matkamuistokiviä. Paljon hienompia kuin suomessa.
Käytiin maanalaisessa luola-akvaariossa. Nähtiin muunmuassa mustekala, mureenoita ja pallokala. Akvaariossa oli allas jossa oli mereneläviä, niihin sai koskea.

Koskin isoon rapuun ja merimakkaraan ja meritähteen. Oletin tietty, että liikkuisivat tai olisivat niljakkaita, mutta merimakkarin oli ihan samettisen tuntuinen ja melko kova vaikka luulisi muuta.
TAMAM

Pakkohan meidänkin oli testata Rhodoksen hienoin ravintola. Vaikka hienoin rafla olikin, yhden annoksen hinta oli silti 24 euron luokkaa, suomessa jos meet jonnekkin todella hienoon paikkaan niin ei tule kuuloonkaan että söisit kylläiseksi noin halvalla. Ruuan päätteeksi saatiin vielä shotit joissa oli karpaloita ja jäätelö pistaasirouheella.
Paikallinen feta maustettiin vain yrteillä. Tämän käytännön otan itsekkin. Tätä maistettuaan ei edes tee mieli ostaa enää kaupan halpa-fetaa Suomesta.
Hotellin parvekkeelta päästiin aamuisin seuraamaan kissaperheen elämää. Luonnossa ja kaupunkimaisemissa eli paljon kissoja.
 Syötiin meren vieressä, kivat maisemat.
Paikka oli roskaisempi kuin Suomi, kaduilla perus näkymä oli täydet roskalavat ja hylätty roina kadun varsilla. Paljon oli asuntoja tyhjinä tai rikkoutuneina. Ihmiset ajoivat kovaa eivätkä katsoneet kauheasti jalankulkijoita, piti itse olla varuillaan.

Kannoin mukana käsidesiä jota laitoin aina ennen syömistä ja vessan jälkeen. Vaikka vesi olisi ollut kuulemma juomakelpoista, juotiin silti pullovettä. Tilasin vain hyvin kypsennettyä ruokaa, paljon kuumia patoja niin kuin kuvista kävi ilmi, mutta ne myöskin olivat parhaat ruuat koko paikassa. En tilannut mitään drinkkejä, vain pulloissa tarjoiltuja juomia. Oikeastaan en juonut tuolla alkoholia, aina tilasin veden ruuan kanssa. Sen ansiosta kumpikaan ei saanut mitään turistiripulia tai muita mahavaivoja. No okei, Ville oli vähän huolettomampi, joi kyllä hanakaljaa aina aterian yhteydessä ja söi kylmät kasvikset ruuista jos niitä ei oltu paistettu.

Kokeilun arvoista: Stifado, kleftiko, paikallinen feta, Mythos
Mistä en pitänyt: Souvlaki oli liian yliarvostettu, ei maistunut miltään

+ lämpö, ruuat, edullisuus, eksoottisuus
- roskaisuus, ruokapaikkojen sama tarjonta, liikenne

Kaikenkaikkiaan ihana reissu, ei stressattu mistään, oltiin vain ja nautittiin. Niin loma menikin aika nopeasti. Ensiviikolla sitten aloitan työelämän josta puhuinkin viime postauksessa. Toivottakaa mulle onnea uuteen työpaikkaan. Tuun kertomaan kuulumisia ensiviikon puolella mitä oon tykännyt. (Vai tykkäänkö ollenkaan)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka ! Oltais lähdössä juhannuksen jälkeen reissuun, ja Rodos on ollu yks vaihtoehdoista ! Mietittiin vaan et näkyykö siellä kreikan huono taloustilanne ? Ja oliko siellä paljon muita turisteja ! Ihanan näköistä siellä ainakin on !

Joanna kirjoitti...

Hei vain!
Ei näkynyt huono talous ainakaan meiän silmiin. Siellä oli tosiaan halvempaa syyä ja juua. Riippuu toki mitä tilaa. Huono talous näkyi lähinnä vaan keskeneräisinä rakennuksina tai hylätyissä autioissa kodeissa. Niitä näkyi aina silloni tällöin, varsinkin linja-automatkalla. Ei ollut paljon turisteja, tietty Lindoksessa oli. :) Juhannuksen aikaan varmasti on paljon turisteja.