Sipuli pelastaa kaikki + video treeneistä

Kerroinkin aiemmin että oon ollut kipeänä/kuumeessa kovan yskän takia tuossa viimeaikoina. Nyt viime viikonlopun jälkeen yskä palasi taas kuvioihin vaikka luulin jo parantuneeni. (Ehkä snapsilasilliset piti yskän ja lämmön loitolla viikonlopun.) No kumminkin, yskä palasi ja mua ärsytti niin paljon se että päätin kokeilla viimeisenä hoitokeinona mummon antamaa neuvoa; sipulia! Kävin mummolla pari viikkoa takaperin kun yskä oli alkanut ja mummo kertoi että pistä Joanna tänä iltana sipulia sukkiin yön ajaksi (pilkottuna) ja aamulla yskä on ehkä poissa. 

Niin no.. en mä sitä tietenkään kokeillut silloin kun piti, vaan vasta viime sunnuntai- iltana, eli kaksi viikkoa myöhässä. Jotenkin mä ajattelin että en jaksa vaivautua kokeilemaan tommosia, sipulit varmasti tuntuis ällöttäville jaloissa yön ajan + kylmille ja koko huone haisis sipulille yön jäljiltä. Kokeilin kuitenkin mummon niksiä kun keinot oli loppumassa ja se tosiaan auttoi jo puolessa tunnissa sen verran, että yskä helpotti ja nenä aukesi. Innostuin tästä niin paljon että pistin sipulin viipaleita mun yösukkiin ja rättiin käärittynä rintalastan päälle. Oi sitä tunnetta kun joku näinkin yksinkertainen ja halpa hoito toimi! Ensi kerralla kokeilen tätä ihan ensiksi ennen kuin kosken Finrexiniin sun muihin.

Suosittelen kaikkia yskästä kärsiviä kokeilemaan tätä, oli yskä sitten limaista tai kuivaa. Aamulla yskä oli melkein kokonaan poissa, mitä nyt ihan pientä aamu yskää. Heti sipulihoidon jälkeen mulla alkoi vasta se lima kunnolla irtoamaan keuhkoista ja poskionteloista kunnon klimppeinä ja niistä huomasi että ne oli ollut siellä jo kauan.. anteeksi kun kuvailen tätä. Miksei meille opetettu tätä hoitaja-koulutuksessa? Aina vain piti opetella lääkeaineita ja niiden vaikutuksia. Mun mielestä siellä koulussa olisi ihan hyvin voinut opettaa tämmöisiä vanhan kansan neuvojakin hunajasta kamomillaan, sipuliin ja nokkoseen, mitä kaikkia niitä onkaan, kun nykypolvelta tuppaa välillä unohtumaan semmoiset. Nyt kuitenkin taas vähän viisaampana ja on testattu sipulin tehokin. Kiitos sipuli!

Netflixiä ja sipulin tehon odottelua.
Joo ei auttanut nää jauheet, vei kyllä oireet hetkeksi pois koska kuuma juoma, mutta yskä palasi taas parin tunnin päästä. Kuumeeseen myös tehosi, mutta mulla ei nyt oo ollut lämpöä tai saatikaan kuumetta enää.


Olo ollut taas hyvä sipulihoidon jälkeen niin uskalsin mennä salille. Treenit sujui tosi hyvin siihen nähden että oon ollu kipeänä. Mitähän kaikkea mä teinkään? Olin jalkaprässissä, reiden loitontaja-laitteessa, etureisi-laitteessa ja niiden lisäksi tein sumokyykkyä, syväkyykkyä, yhden jalan kyykkyä ja suorin jaloin maastavetoa. Ihan tarpeeksi oli kyllä siinä.


Loppuun videota treenistä.
Syväkyykkyä sen verran voimakkaalla ylösponnistuksella että saan aikaan pienen hypyn.

Mun on helpompi tehdä kyykkyä niin että paino on rinnan päällä kuin selällä. Selässä jotenkin tuntuu inhottavalta/tanko painaa ikävästi. Toki teen niitäkin joskus. Vähän fiiliksen mukaan päätän kummin haluan tehdä. 

6 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Vähän siistiä että oikeesti noin yksinkertainen juttu toimii paremmin kuin suoraan siihen tarkoitetut mömmöt ja rohdot! :) Mä tosin varmaan kuolisin noihin sipuleihin, en oo koskaan oppinut tykkäämään sipulista, pikemminkin päinvastoin! :D


♥:llä HENNA M.

Joanna kirjoitti...

Hohoo,niinpä! Pitäis vain hunajaan ja sipuliin luottaa niin kuin vanha kansa sanoo. Hunaja teessä on myös lievittänyt mun oireita mut ei se niitä pois vienyt niin kuin tämä sipulikokeilu. Sipulien haju on kyllä voimakas, mutta itse kuitenkin tykkään sipulista niin oli ihan kiva sitä haistella. :')

Anonyymi kirjoitti...

HEi lisää treenivideoita!! LIKE! <3 Millasilla painoilla teet yleensä? Tai millaset painot sul tos oli? Oisko vinkkejä alottelijalle? =)

Joanna kirjoitti...

VOin toki tehä lisää joo!Tuossa mulla taisi olla 25 kiloa. Yleensä teen kyykkyä 10-30 kilolla kun tuolla ei oikein ole mahdollisuutta ladata suurempaa painoa niskaan kun ei oo mitään telineitä... Maastavetoa teen painavammilla. :) Kahvakuulissa 15-30 kg, riippuen mitä liikettä teen. Pohkeita raskaammilla, sumokyykkyä 15 kilolla. Ite aloitin 3 vuotta sitten 7 kilon kahvakuulalla, se on niin monipuolinen kuntoiluväline että sillä voi tehdä melkeen kaikki mahdolliset liikkeet eikä se vie ees tilaa kotoa ja sopii sisustuselementiksikin! :P Sitten pikkuhiljaa voi siirtyä painavampiin jos haluaa, ite suosittelen kahvakuulaa kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Jee ois kiva!=) Maastavetoo kans itse tehnyt jonkun verran, tai lähinnä harjotellu tekniikkaa ettei paikat pamahda. Voisiks siitä liikkeestä tehdä kans videon?=) Sul on ihana blogi, luin alusta loppuun kun tän löysin! =)

Joanna kirjoitti...

Joo voisin tehdä vaikka en oo itekkään mikään ammattilainen siinä, mutta tekniikka vissiin on ollut ihan hyvä kun ei ainakaan ole tullut mitään selkävaivoja tai muitakaan kipuiluja tai vammoja treeneistä. Suorille käsille en oikeastaan työnnä, on paljon alaselkä ja takareisipainotteista eli suorin jaloin mavea, en tainnut sitä sen enempää tarkentaakkaan. Kiva kuulla et luit kaikki, niitä on kuitenkin jo monelta vuodelta!! Vois varmaan itekkin joku päivä lukea mitä mä oon täällä puhunut. :'D