Uusia vaatteita + viikko vihreästi

Moi nassut! Petin kirpputorin pahemman kerran kun kävin pitkästä aikaa shoppailemassa ihan vaateliikkeissä. Onneksi oli makutuomari mukana niin oli helpompi tehdä päätöksiä eikä tarvinnut empiä kauheasti. Mulla ei ollut mitään erityistä ostettavaa mutta huomioni kiinnittyi pariin kivaan vaatekappaleeseen jotka tässä nyt esittelenkin.


Mulla on vain pari raitapaitaa mutta mikään ei ole täyspitkä hihoista ja värimaailma niissä on ollut vain mustavalkoinen. Törmäsin kyseiseen sini-valkoraidalliseen paitaan kultaisilla nappikoristeilla olkapäissä ja hihoissa. Tykkäsin myös leveämmästä kaistaleesta joka toi vaihtelua tuohon raidoitukseen.


Aikuisten puolella oli myös kyseisiä pitkiä neuleita, mutta koska oon niin pätkis, niin ne oli mulle liian pitkiä tai muuten vain leikkaukset oli mun mielestä tyhmästi. Suuntasin lastenosastolle katsomaan olisiko siellä pitkiä neuleita tarjolla ja itseasiassa siellä oli paljon parempia vaihtoehtoja, kaikenlisäksi niissä oli kimallelankaa seassa ja materiaali oli paljon paksumpaa ja kestävämpää verrattuna aikuistenpuolen lirppaversioihin.

Aiemminkin ostin topin lastenosastolla jolla oli hintaa vain 3 euroa ja materiaali oli tosi kestävää ja on kestänyt monet pesut lörpähtämättä, ja muutenkin oon pystynyt käyttämään sitä ilman että se venyy yhtään. Siitä on kyllä etua kun on lyhyt, saa ostettua lastenpuolelta joskus halvemmalla mun mielestä laadukkaampia vaatteita. :D

Aamupala. Oon syönyt nyt viimeaikoina paljon enemmän vihanneksia ja jättänyt maitotuotteet, riisin ja pastan vähemmälle. Toki en oo jättänyt niitä kokonaan pois, mutta välttänyt kuitenkin. Jos joku kysyy että miksi, niin sanotaanko näin että haluan kokeilla ja katsoa onko siinä ideaa. Tavoitteenahan mulla on kuitenkin päästä taas kesäkuntoon tässä parin kuukauden aikana. Lähempänä kesää saa katsastaa tilannetta.

Lounas. Tykkään tosi paljon salaateista eikä niiden syöminen oo mitään pakkopullaa. Oon huomannut että voin paremmin ja oon virkeämpi kun oon syönyt näin. Sukulaiset taas hieman ärsyttää joissakin tilanteissa.

Mua saatetaan katsoa oudosti jos haluun ravintolassa tilata jonkun hyvän salaatin tai kasvisruokaa. Ne on kai tottunut siihen miten söin ennen ja niille on outoa että haluan syödä nykyään erilailla. Pappakin kerran tuhahti vaan kun en halunnut syödä X-tran patonkia vaan halusin jotain muuta. Mun puolesta sukulaiset saa syödä miten vaan vaikken mä ehkä innostuisi samasta ruuasta. Viimeviikkoina mun äiti on kyllä pariin otteeseen soittanut mulle ja kysynyt mitä tekee ruuaksi ja mitä kannattaisi ostaa kaupasta, se oli mun mielestä kivaa! Ainakin äiti jo ymmärtää mun ruokapuolen, ja mummokin on jo ymmärtänyt etten mä syö niin kuin ennen. Kerran kun kävin mummon luona niin siellä oli kahta eri ruokaa mistä sain valita syömiseni, ihana mummo kun ajatteli noin vaikkei ois tosiaankaan tarvinnut! Kyllä mä nyt aina sen kerran kun siellä käyn niin oon voinut syödä mitä vaan, oon vaan usein maininnut etten normaalisti söisi niin. Ville ymmärtää mun jutut hyvin, itseasiassa tykätään syödä näin kumpikin kun teen ruuat meille siellä ollessani. Mun pahe ruokailuissa on suolankäyttö, mä en tykkää siitä jos ruoka on ihan mautonta, suolaa pitää yleensä olla ellei sitä ole valmiiksi jo lisätty. Villellä paheena on pizzat, limsa ja se että salaattia ei pysty edes maistamaan ilman hyvää salaatinkastiketta. :D

Huomasin että mun hemoglobiinitasot oli noussut parin kuukauden aikana. Ennen mulla on ollut 121 ja viimemittauksessa 146. Oon miettinyt että ruokavaliolla on varmaan osuutta asiaan kun kasvispuoli on kokoajan lisääntynyt ja muu vähentynyt. Pitää tietenkin vähän varoa ettei se tuosta jatka kokoajan nousuaan tai joudun kohta luovuttamaan verta johonkin! :D Välillä toki herkuttelen kun siltä tuntuu, en noudata orjallisesti koskaan mitään ruokavalioita. Mä en pystyis enää kuitenkaan palaamaan siihen aikaan kun söin aina muroja, nakkeja, paahtoleipää, Mc Donaldsin ruokaa usein ja halpoja saarioisten pizzoja jotka söi kiireessä kunhan sai nälän pois.

Halpaa! ostin tokmannilta Villen luokse shampoon. Pesen Villellä hiukset vain kerran viikossa niin tää oli näpsäkkä ottaa mukaan. Toisen kerran viikossa pesen hiukset kotona.

Toinen ateria. Mulla oli kyllä todella nälkä tuolloin. Päätin ostaa mustikoita vaikka ne kalliita onkin, mutta haluun panostaa hyvään ruokaan mahdollisimman usein vaikka se näkyykin lompakossa. Mustikoiden ostamisesta tuli hyvä mieli, en malttanut odottaa että pääsen sekoittamaan niitä jogurttiin. Kuvassa: Jogurttia mustikoilla, fetasalaattia, banaani ja vispipuuroa. Puuron ystävä en kuitenkaan ole, mutta vispipuuro on suurta herkkua ollut aina. Ja herranjestas että voi mustikat maistua hyvältä kun viimeksi syönyt niitä tyyliin viime syksynä. Ehdottomasti mun lempimarja. Kesäisin poiminkin aina monta ämpäriä mustikoita mummon kanssa.


Hyvää viikonloppua lukijoille! Jospa sitä saisi myös tehtyä videopostausta lähiaikoina kun sitäkin on jotkut toivoneet. :)

2 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Oi että, tulipas jotenki tosi hyvä mieli tästä postauksesta! Ihanasti kerrottu ja kivat kuvat :) Sulla on niin loistava asenne, ihana tyttönen <3

Joanna kirjoitti...

Olipa kiva kommentti ja hyvä tietää että oli lukemisen arvoista, kiitos!
:)