Terveellistä arkiruokaa


Touhukasta torstaita kaikille! Ajattelin jakaa tänne yhden ruuan mistä itse tykkään kovasti ja mikä kuuluu mun kotiruoka-suosikkeihin wokkien lisäksi. Koska en keksinyt mitään hienoa nimeä tälle sekoitukselle niin olkoon se nyt sitten:


Vihannes-kanarisotto kermaviilillä

Tarvitset:
kukkakaalia, parsakaalia, kesäkurpitsaa, basmatiriisiä, maustamattomia kanan fileesuikaleita, voita, kermaviiliä, soijaa, kurkumaa, cayennepippuria, pippuria, suolaa, sitruunan mehua. 

1. Keitä riisi, parsakaalinuput ja kukkakaalinuput yhdessä. Kun valmista, niin muussaa parsakaalit ja kukkakaalit riisien sekaan. Riisistä tulee tosi hyvän makuista ja se ei ole niin kuivaa.

2. Paista kanan fileesuikaleet voissa. Mausta suolalla, pippurilla, cayennepippurilla ja kurkumalla. Tiristä lopuksi hieman sitruunamehua sekaan. 

3. Kun kanat on paistettu, paista kesäkurpitsatkin pannulla, voit lisätä lirauksen öljyä. kesäkurpitsat imevät hyvin pannulta kaikki mausteet itseensä joita käytettiin kanan paistamiseen. Sitruunamehua ne eivät ime itseensä. Itse paistoin kanat ja kesäkurpitsat erillään koska 1: Ville ei tykkää kesäkurpitsasta ja 2: Yleensä kesäkurpitsa imee itseensä sitruunamehun ja saa ne maistumaan kirpsakoilta.


4. Melkein valmista. Kun olet väsännyt itsellesi lautaselle annoksen, lisää lopuksi kermaviili kylmänä vaikkapa lautasen reunalle. Itse hienonsin kermaviilin sekaan pari valkosipulinkynttä, mutta toimii myös hyvin ilman valkosipulia. Miten vain itse tykkää. Viho viimeiseksi soijan ystävänä lisäsin pikku lirauksen soijaa annoksen päälle. Cheddar-vuohenjuustosalaatti

Tein myös tämän ruuan kylkiäisenä salaatin. Salaattina toimi lehtikaali jota näin kesäaikaan pitäisi saada hyvin kaupoista. Vinkki: Lehtikaalista saa hyviä sipsejä! Itselläni ei ole vielä tästä postausta, mutta kannattaa googletella.


Olin kaverin kanssa tänään picnikillä kirkkopuistossa. Ostettiin syömiseksi vadelmia, mansikoita, 2 eri salaattia ja pasteijoita. Kyllä näillä eväillä kelpasi löhötä puistossa ja nauttia lämmöstä. Tää on niin mun juttu. Hyvää säätä on luvattu vielä pitkäksi aikaa.


Ei kommentteja: