Mustikkatyttö vauhdissa + Testissä Nagarkot

Terve taas! Mulla ja mummolla on jokavuotinen yhteinen perinne: me mennään mustikkametsään! Menen joka vuosi siis mummon luo elokuun alusta. Aamulla aikasin lähdetään mustikkametsään. Mummo käy aina etsimässä parhaan paikan ennen kuin menen sinne, niin aamulla on helppoa vain lähteä. Oon aina tykännyt poimia marjoja ja viihdyn metsässä, muita mun sukulaisia ei mustikkametsään saa. 

Mustikat on muutenkin tosi terveellisiä ja niillä on kova kysyntä. Elokuussa mustikat yleensä on kypsyneitä jolloin niitä kerätäänkin paljon. Poimimisessa käytän apuna poimuria. Mustikat voi myös poimia käsin jos haluaa säästyä mustikoiden siivoamiselta jälkikäteen. Poimurilla mustikoita saa nopeammin, mutta mukaan tosiaan tarttuu muitakin roskia. Kerään yleensä 2 ämpäriä 3 tunnissa. Se kyllä ottaa voimille. Voin sanoa, että aamulla on selkä ja jalat kipeät vaikka kuinka yrittää katsoa että kerää mustikoita selkä suorana.

Mukaan kannattaa ottaa evästä ja juomista sillä metsässä tulee kuuma. Hyttysmyrkky ja kyypakkauskin on hyvä ottaa varulta mukaan. Itse näin metsässä yhden kyyn. Poimija ei yleensä paljasta paikkaansa joten en kerro sitä jos kysytään. 
Huh! Vietin metsässä 4 tuntia tällä kertaa jatkuvassa liikkeessä. Päivän päätteeksi saappaat, kädet ja vaatteet olivat mustikassa. 
Mustikoita ja turkkilaista jogurttia. 
Tästä sotkun näkee hieman paremmin. Saappaan sisäänkin oli tippunut mustikoita. 
Puhdistin mummolla suurenosan mustikoista, mutta jouduin puhdistaa vielä Villenkin luona osan. Vasemmalla folion päällä on roskasasa. Yllättävän paljon tuli roskia 3 litran mustikka-ämpäristä.


Testissä Nepalilainen ravintola Nagarkot

Kävin ensimmäistä kertaa tässä kyseisessä paikassa iskän kanssa. Ravintola on aika huomaamattomassaa paikassa keskustassa. Sinne ei moni ihminen eksy reitiltään. Paikka sijaitsee Matkakeskuksen vieressä Jyväskylässä. Paikka oli hämärä ja rauhallinen, meidän lisäksi ei ollut kuin 2 ihmistä. Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa, vaikka tarjoilija puhuikin huonompaa suomea.   


Tarjoilija suositteli lammasta kun ei osattu päättää annoksiamme. Ruokalista oli ehkä liian täysi, siellä oli ainakin 90 erilaista annosta, joten ei ihme että oli vaikea valita ruokaansa. 


Itse otin lammasta jogurtti-tomaattikastikkeessa ja iskä otti lammasta tulisemmassa kastikkeessa. Ruuat oli tosia hyviä ja lammas oli mureaa, ei yhtään sitkeää tai mautonta. Tarjoilija osasi suositella oikein. Annoksiin tuli myös salaattia ja salaatinkastiketta ja pähkinöitä ja papuja omassa kastikkeessaan. Annoksiin kuului  Naan-leipää ja jotain sipsimäistä leipää, en muista nimeä. Oli positiista että ne kuuluivat annokseen. Esimerkiksi Shalimarissa ei kuulunut. Kaikenkaikkiaan miellyttävä paikkajohon tykästyin enemmän kuin Shalimariin. Oon aina pitänyt Shalimarista ja olen tilannut sieltä ruokaa. Nyt täytyy sanoa että Nagarkot vei voiton. Ainakin meidän annokset olivat täydellisiä. 5/5. Aion mennä jatkossakin! Hinnatkaan ei ollut kalliita. 


Plussaa: Ravintolassa oli isot WC-tilat ja käsidesiä.

2 kommenttia:

milla kirjoitti...

Moi! Mun blogissa olis sulle haaste :)

http://milladsafq.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

Joanna kirjoitti...

Kiitos haasteesta! :) Teen sen kun postausideat loppuvat!