Pääsiäislomasta + Minne matka?

Sinne meni taas Pääsiäinen. Lomalla tuli nähtyä monia kavereita, Kävin myös Setä tamun ja kuningas pähkinän keikalla. Olin myös tapahtumassa jossa soitettiin todella syväbassoista elektronista musiikkia joka on välillä nopeaa, välillä hitaampaa. Ei ihan kaikkien lempparimusaa koska biisit on niin pitkiä, mutta itse tamppasin siellä innoissani eturivissä. 

En oikein tykkää pääsiäisherkuista, kuten suklaamunista, pashasta tai mämmistä. Mulle pääsiäinen on ollut aina lähinnä askartelua ja se on merkinnyt mulle vain kevään kunnollista alkamista ja lomailua. En ole tainnut koskaan ostaa itse pääsiäismunia kotiin. 

Aloitettiin Pääsiäisen vietto yhteisruokailulla töissä. Tarjolla oli kaikenlaisia herkkuja ja salaattibaarista sai koota haluamansa annoksen. Eipähän mennyt rahaa nyt lounaaseen.
Yllä videota mun työviikosta. Videon oon toteuttanut ja editoinut itse.

Reissu lähestyy!

Nyt uskallan paljastaa mihin matkaan Villen kanssa toukokuussa ellei vielä jotain ihmeempiä muutoksia tapahdu. 

Kuvat oon napannut googlesta hakusanalla "Kroatia" koska ei ole vielä kuvia omasta takaa. Ollaan pohdittu jo kauan mihin kohteeseen säästetään rahaa. Ollaan puntaroitu Italian, Espanjan, Kroatian, Montenegron ja Maltan välillä. Italia ja Espanja on jotenkin niin yleisiä matkakohteita missä kaikki ovat tyyliin käyneet. Päädyttiin Kroatiaan koska se on vielä melko tuore matkakohde ja hintataso on Suomea halvempi. 
Kroatiassa on jo toukokuussa lämmintä ja hyvät kelit, ainakin mitä netistä stalkkasin tilastoja. Jos Suomen keskilämpötila on noin 18 astetta kesäkuussa, Kroatiassa keskilämpötila on noin 23 astetta jo toukokuussa. 
Kroatiassa voi syödä ravintolassa kuudellakin eurolla. Kolmen ruokalajin ateria kahdelle maksaa noin  26 euroa kun taas Suomessa saa maksaa siitä 60 euroa. Paikallinen olut maksaa alle euron Kroatiassa. Välimerelle tyypillinen ruoka näkyy kaupunkikuvassa,  mereneläviä tarjoillaan paljon. Ehkäpä vihdoinkin pääsen maistamaan mustekalaa, ainakin Kroatian perinneruokiin kuuluu mustan värinen mustekalarisotto.

Kroatia sijaitsee Adrianmeren rannalla, siellä on runsaasti saaria ja upeita rantoja ja vanhoja rakennuksia. 


Kroatian yöelämä on vilkasta varsinkin Splitissä jossa järjestetään monenlaisia tapahtumia. Olen lukenut myös monia juttuja siitä miten paikalliset ihmiset ovat ystävällisiä ja vedet ovat Euroopan puhtaimpia. Kroatiassa on myös seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta joihin kuuluvat muunmuassa Dubrovnikin vanha kaupunki, Pyhän Jaakobin katedraali, Plitvicen kansallispuisto ja Diocletianuksen palatsi. 


Kroatia on  kuulemma mainio kohde rantalomalle, saarihyppelyyn, kaupunkiviikonlopulle tai vaikkapa luontoreissulle. 

Vaihtelevan maaston takia Kroatia tarjoaa hyviä patikointiretkiä ja retkikohteita luonnosta nauttiville ihmisille. Korkein kohta on 1 831 metriä kun taas Suomen korkein kohta (Halti) on 1 324 metriä. Kaikenkaikkiaan enää alle 7 viikkoa reissuun. 


Ei kommentteja: