Bling bling kynnet ja hoitajan työtä

Ihanaa tiistaita kaikki lukijat! Osallistuminen linkitä blogiisi- juttuun on päättynyt, samoiten vaikuta julkaisuuni -kysely. Kommentteja kertyi kivasti ja alan selailemaan blogeja läpi lähipäivinä. Päivä kanssani -postaus vei voiton kyselyssä joten teen sen mahdollisimman pian, kuitenkin tällä viikolla. Ajattelin silti huomioida myös muita toiveita joihin vastailtiin, niihin panostan sitten joskus myöhemmin. Kiva kun vastailitte ja kommentoitte blogiini. :)

Pitkästä aikaa kynsiasiaa. 
Hoitotyössä mulla ei  saisi olla kauhean pitkiä kynsiä, joten lakkailin viikonlopun kunniaksi mun nysät glitterillä ja liimasin niihin vielä pieniä hopeisia koristeita.


Idea on simppeli. Koristeita saa ostettua melkein mistä tahansa, itse ostin nämä sinooperista. Nauhat on pitkiä yhtenäisiä joten niistä saa leikattua sen pituisen pätkän kuin itse haluaa. Nauhat pysyvät vähän paremmin kynsissä kuin yksittäiset koristeet. (Ainakin mulla on pysynyt.) 

Niin kuin huomaatte, nuo koristeet on ihan lopussa. Päätinkin käyttää viimeisimpiä mun kynsiin. Oon koristellut noilla myös laukun solkia ja metallisia osia. 

Kimalle lakkaa kynsien kärkiin ja koristenauhat vähän alemmas. Glitter kynsilakan ostin Seppälästä, hintaa ei ollut kuin alle 2 euroa.

Mulla alkoi myös toisiksi viimeinen harjoittelujakso ennen valmistumista. Ensimmäistä kertaa harjoittelen terveysasemalla. Aiemmin olen ollut siis päiväkodissa taaperoiden ryhmässä + osittain hieman vanhempien ryhmässä, dementiaosastolla hoitotoimenpiteissä (mittasin verensokereita, pistin insuliineja, jaoin lääkkeitä ja tein potilassiirtoja) ja terveystuvalla kuntouttajana jossa ohjasin suurimmaksi osaksi kuntosaliryhmiä ja kuntoutin avh -asiakkaita ja vastasin kanslian puhelimeen.

Mutta tämä nykyinen harjoittelupaikka: tykkään. Ehkä juuri  sen takia kun tää vastaa sitä työtä mihin olen valmistumassa pian. Toimenkuvaani kuuluu pääosin kaikki hoitoalan sihteerin työt. Voin valmistuttuani mennä vaikkapa töihin osaston sihteeriksi. Hoidan paperiasiat ja ajanvaraukset.

Työtehtäviin kuuluu asiakkaiden ohjaus ja sairauksissa ja muissa terveyteen liittyvissä kysymyksissä neuvominen. Hoidan postiasiat, lajittelen tärkeitä papereita ja arkistoin välillä. Tilaan papereita ja välineitä. Otan sydänfilmejä ja osallistun sairaanhoitajien kanssa pienempiin toimenpiteisiin ja vien näytteet laboratorioihin. Olen myös välillä potilastarkkailijana ja päivittelen ajanvarauksia. Kirjoitan lääkärin antamia saneluita puhtaaksi. On tärkeää että tietää lääketieteellisiä termejä ja kaikenlaista sanastoa ja miten eri sairauksia hoidetaan, muuten en oikein voisi neuvoa ihmisiä jos ei ole ymmärrystä. Lääkkeistäkin pitää tietää paljon kun teen reseptin uusimisia tai neuvon lääkkeiden otossa. En siis ole niin kuin sairaanhoitajat tai lääkärit jotka istuvat omissa työhuoneissaan ja vastaanottavat asiakkaita. Kun asiakas lähtee hoitajalta, varaan usein ajan jatkotutkimuksiin, esimerkiksi röntgeniin. Onhan näitä, mutta tässä muutama mitä tuli mieleen. 

Ainakin syön hyvin työpäivän aikana; 2 leipää, salaattia, kananmuna, jauhelihakeittoa, marjakiisseliä ja maitoa tänään.

5 kommenttia:

Sofia Laurent kirjoitti...

Liityin lukijaksi <3 ihana blogi!!

www.sofialaurent.com

Anonyymi kirjoitti...

Kivat kynnet<3 Hoitajana on juurikin tuollaisilla kiva piristää kynsien ilmettä, kun ei saa olla kirkkaita lakkoja eikä pitkiä kynsiä :) Itse kun olen ollut osastoilla aikaisemmin, niin jossain oltiin niin tarkkoja ettei saanut olla kynsissä yhtään mitään. Onneks nyt lasten parissa saa olla vaikka pinkit kynnet jos siltä tuntuu :D

Joanna kirjoitti...

Kiva kuulla ja huomasinkin sen että Sofia liittyi, kivvaa! :)

Jasmina: niinpä. oikeastaan ei varmaan saisi olla noitakaan, mutta tuolla kyllä monilla on jotain kynsissään mutta pitkiä kynsiä ei kellään.

Anonyymi kirjoitti...

Niin mitä opiskelet, ja mikä susta tulee kun valmistut? Lähihoitajako? :D

Joanna kirjoitti...

Niin joo tuohan ois ollut aika olennainen asia mainita tekstissä :'D
Joo elikkä lähihoitaja, osastonsihteerin hommia opettelen nyt. Oon sen toki maininnut aiemmissa postauksissa mutta eihän sitä kaikki voi muistaa tai tietää. Hyvä kun kysyit!