Helppoja ruokaideoita

Moi lukijat! Mitä mieltä tästä blogista muuten ollaan? Oon miettinyt kannattaako mun jatkaa tätä kirjoittelua ja postausideoiden keksimistä. Tottakai tykkään kirjoitella blogia, se on kuin päiväkirja mulle ja vanhoja postauksia joskus on kiva selata ja joskus saatan itsekin tarvita täältä jotain kuvaa tai tietoa minkä olen julkaissut. Uusia lukijoita on tosi vaikea ainakin saada mitä oon huomannut ja niitä on lähtenyt pari poiskin kun joskus niitä on ollut 107, sillä mietinkin onko tää enemmän blogi mun iloksi vai onko tästä iloa muille. En edes tiedä onko mulla ketään vakkarilukijoita! Ihmeellisiä taas pohdin. :D


Mutta mulla on postausaihe! Joskus ruoanlaitossa haluaa päästä helpolla ettei tarvitse kokkailla ikuisuuksia ja odotella ruuan valmistumista eri vaiheiden kautta. Jaan tänne pari reseptiä joita olen tehnyt viimeaikoina ja jotka oon todennut helpoiksi ja toimiviksi. Aikaa jokaiseen kuluu alle puoli tuntia. 

1. Ruokaisa munakasrulla kahdelle tai neljälle  (25 min.)


  • 6 kananmunaa
  • 3 dl maitoa 
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • Lehtikaalia
  • 1 paprika
  • maustamattomia kanasuikaleita (250g)
  • cheddaria


Ensimmäisenä sekoitin munat, maidon ja mausteet yhteen. Kaadoin seoksen korkeareunaiselle pellille jossa oli leivinpaperia. Leivinpaperia kannattaa taittaa reunoista ylöspäin jolloin seos pysyy hyvin kasassa valumatta pellille tai minne lie. (kuva 1.)


Uuni: 200 asteeseen, seos kypsyy 25 min. kunnes pinta on ruskeahko. Haarukalla voi välillä kokeilla onko seos jähmettynyt kunnolla, ja puhkaista siihen pari reikää koska ainakin minulla se kohoaa uunissa kun ilmaa kerääntyy alle. 

EXTRANA SALAATTI
Sillä aikaa kun rulla paistuu niin tein salaatin ja paistoin kanat pannulla laittaen sekaan intialaista maustetta, lehtikaalia ja suolaa. Salaattiin tuli myös lehtikaalia. Sen lisäksi kurkkua, tomaattia, punasipulia, cheddarmuruja ja vuohenjuustoa.


Kun rulla oli valmistunut, odotin että se jäähtyy hieman ja kippasin sen toisinpäin toiselle pellille. Sitten levitin täytteet siirtäen ne toiseen reunaan ja käärin lätyn rullaksi. Tämän jälkeen ripottelin päälle cheddaria ja pistin uuniin vielä hetkeksi jotta cheddar sulaa päälle. Itselläni oli käytössä kahta eri cheddaria mutta yksi riittää vallan hyvin, tai vaikkapa parmesaani.


Valmis! Mainitsemistani aineksista sain siis 38 cm pötkön. Siitä saa täyttävän ruuan kun sen jakaa kahdelle, voin sanoa että juuri ja juuri jaksaa syödä yhden. Jos haluaa jakaa rullaa niin siitä riittää myös neljälle ihmiselle helposti. :) 



Munakasrulla käy parhaiten yhdessä salaatin kanssa. Lehtikaalit kannattaa pestä hyvin ennen syömistä. Se myös kannattaa silputa mahdollisimman pieniksi paloiksi.



2. Helppo kasvis-lohimuhennos (aikaa kuluu: 10 min)

Et tarvitse kuin nämä ainekset:

Helpon tästä tekee juurikin se kun vihannessekoitus on valmiina pussissa paloiteltuina. Toki paras vaihoehto olisi ostaa vihannekset tuoreina ja paloitella pienenpieneksi itse. 


Ensimmäiseksi voita kattilaan pari ruokalusikallista jottei vihannekset pala heti pohjaan. Kaada vihannekset kattilaan ja tee niistä muhennosta. Pakkauksessakun vihannekset tahtovat olla aina melko isoina paloina. Lopuksi lisäät ruokakerman ja hämmentelet ja sekoittelet vielä hetken. Kun muhennos on valmis niin pistin sekaan savulohta joka oli jo valmiiksi savustettua eikä sitä enää tarvinnut alkaa paistelemaan. Vaatimaton ruoka mutta tosi hyvää! Siihen saa toki extramakua erilaisilla mausteilla jos haluaa.

Vinkki: Kalan voi korvata myös kantarelleilla kun näin syksyisin niitä saa hyvin! Sopii tähän yhdistelmään kun olen sitäkin kokeillut.


Nyt on ollut hyvät kelit! Nyt ei harmita ollenkaan kun ei ole  töitä tai koulua. On ollut aikaa ottaa aurinkoa ja käydä kaupungilla kavereiden kanssa. On tämäkin kyllä ihmeellistä. Sanottiin että osastonsihteereille on kysyntää mutta kun koulu loppui niin paikkoja vain vähennettiin. Oon joutunut jättämään vain sijaisuuksien varalle numeroita eri paikkoihin. 

Oon käynyt myös äitin luona. Äitillä on kasvimaa mutta tuo porkkana on kyllä ihan reppana. 


3. Sinappinen kanakastike (aikaa kuluu 15 min.)

Tarvitset nämä:
+ noiden lisäksi vielä valkosipulia, soijaa ja sinappia. 

Basmatiriisiä ei suinkaan kahta pussia niin kuin kuvassa hienosti on. Tuo kuva vain löytyi googlesta niin se oli helppo tallentaa kun tein kollaasin. Fetapurkistakin riittää puolet. Maustoin leikkeet suolalla, valkopippurilla ja mustalla pippurilla. 

Kastikkeeseen tarvitsi ruokakermaa ja sinappia. Kastikkeen sekaan lisäsin lopuksi fetaa, rosmariinia ja valkosipulisilpun. 
Lopuksi ruuan kruunasi turkkilainen jogurtti ja liraus soijaa basmatiriisikakun päälle. 
Ja kaikista ruuistahan voi tehdä omanlaisensa version, ei ole pakko käyttää valitsemiani täytteitä (EIKUN ON IHAN PAKKO!). Oliko mikään resepti mieleinen? Kivaa keskiviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Nam,hienoja ruokakuvia, tuli nälkä ja kivasti olit laittanut ohjeet että tumpelokin kokki osaa tehdä, tykkäsin kovasti! Ja älä vaan lopeta bloggailua jos vaan aiheita riittää ja mielenkiintoa, kyllä niitä lukijoita riittää ja käy :) Minäkin välillä pohdiskelen blogin pitämisen ihanuutta ja kurjuutta mutta kerran aloittaessani en lopeta, vaikka ittelleni sitten postailen. On tämä sen verran mielenkiintoista, kirjotella ja kuvata omat kuvat. Tsemppejä!

Joanna kirjoitti...

Jeee, oon iloinen! Itse kun luin postauksen läpi niin tuntui että ruokaohjeet on vähän sekavia, mutta hyvä kuulla että sai tolkkua! Tämä olikin eka kerta kun pohdiskelin tätä mun blogin pitämistä. :D En tosiaankaan taida olla ainoa, hoho. Kiitos kommentista!

Anonyymi kirjoitti...

Antaa jatkua vaan! kiva lueskella :)

Anonyymi kirjoitti...

Parhaita on nää ruokaohjeet, niin saa ideaa ruoan tekoon. Tuntuu että syö aina vaan niitä samoja. -.-' Ja tietty muutkin postaukset on huippuja. :)