Ei finnejä vuoteen- how is it possible?


Mun iho on pysynyt jo pitkään hyvänä. Entisenä aknenaamana osaan tietenkin iloita tästä ja olla tyytyväinen ettei naamassa ole mitään näkyviä epäpuhtauksia. En edes muista milloin mulla on viimeksi ollut finnejä, siitä on jo varmaan vuosi aikaa. 

Akne puhkesi kun olin 13. Sen jälkeen jouduin meikkaamaan paljon peitelläkseni jälkiä ja sain siihen pitkän voidekuurin jota käytin ainakin pari vuotta silloin tällöin. Akne häivisi pikkuhiljaa mutta ajoittaiset finnikaudet ja epäpuhtaudet välillä kiusasi mua. Kun täytin 20 niin epäpuhtaudet alkoi häviämään mutta silloin tällöin naamaan pukkasi finnejä kuitenkin. Pääsääntöisesti iho oli hyvässä kunnossa. 

Ylin kuva on otettu noin vuosi sitten. Mun iho kiilsi aina, varsinkin iltaisin. Finnit kiusas mua ehkä kerran kuussa muttei sen pahempaa. Alemmassa kuvassa on nykytilanne myös salamanvalossa.

Miten oon päässyt finneistä ja epäpuhtauksista eroon?

1. En pese naamaa enää vedellä kuin ehkä 3 kertaa viikossa. True juttu, ja tiedän että kuulostaa ällöttävältä, mutta veden käytön minimointi sai mun ihon pysymään normaalina. Suihkussa ollessani en aina pese naamaa vaan pidän pään sen verran kaukana suihkusta kun peseydyn ettei naama joudu veden alle. Oon jo niin tottunut siihen, ja ripsienpidennysten kanssa se on myös hyvä juttu kun nekään ei altistu kuumalle vedelle niin paljoa. Yleensä teen sellaisen perusteellisemman vesipesun naamalle suihkussa tiistaisin ja perjantaisin samalla kun pesen hiuksetkin.

2. Vedellä pesun sijaan pyyhin naamani aina meikinpuhdistusliinoilla jos oon käyttänyt meikkiä. Saatan iltaisin pyyhkäistä naamaa pyyhkeellä vaikken oo käyttänyt meikkiä. Pure Cleansing Wipes –puhdistusliinat ei sisällä hajusteita, alkoholia, öljyä tai väriaineita. Liinapaketti kestää mulla kuukauden. Jos ei ole paljoa pyyhittävää niin taitan liinan niin että pyyhitty kohta jää sisäpuolelle ja voin vielä käyttää liinaa toisenkin kerran ja pyyhkiä puhtaalla puolella.

  • Ei sisällä hajusteita, alkoholia, öljyä tai väriaineita
  • Puhdistaa ihon tehokkaasti, poistaa meikin ja jopa vedenkestävän ripsivärin
  • Raikastaa ja kosteuttaa ihoa
  • E-vitamiini ja B5-provitamiini –ainesosat ovat erityisen helliä iholle

3.
En juurikaan juo enää maitoa, ehkä pari lasia viikossa, jos sitäkään. Entisenä maidon suurkuluttajana oon huomannut eron ihoon. Silloin kun join enemmän maitoa, iho oli kiiltävämpi ja tarvitsin joskus puuteria kun meikkasin. 

4. Enemmän vettä. En juo siltikään sitä määrää mitä pitäisi, mutta juon silti enemmän kuin ennen. 

5. En käytä rasvoja joka päivä. Käytän ACO:n päivettävää apteekista ostettua voidetta noin 3 kertaa viikossa iltaisin. Erityisesti silloin kun oon pessyt naaman vedellä. 

Voide sisältää E-vitamiinia, joka ehkäisee ihon ikääntymistä, pehmentävää auringonkukkaöljyä ja kosteuttavia aineita. Tuoksu on miellyttävä ja voide imeytyy nopeasti eikä jätä tahmeaa tunnetta. Ei tee ihosta rasvaista.

6.
Pesen käsiä enemmän. Epäpuhtaudet ei tartu naamaan niin helpolla jos kosken sitä. 

7. Koska iho voi hyvin, en käytä meikkivoidetta tai puuteria arkisin. Iho ei pääse tukkeutumaan ja joskus väsyneenä voi vaan simahtaa sänkyyn ilman naamapesuja. Viikonloppuna saatan pistää tipan meikkivoidetta vain niihin kohtiin mihin haluan. 


Eli lyhyesti sanottuna maidon vähentäminen, vedellä pesun vähentäminen, turhien kosmetiikkatuotteiden ja rasvojen käyttäminen, veden juonti ja käsien pesu on saanut mun ihon hyvään kuntoon. Mun ainoat ihonhoitotuotteet on siis puhdistusliinat joita käytän ehkä noin 4 päivänä viikosta kun koen sen tarpeelliseksi, vedellä peseminen jota teen 2-3 kertaa viikossa suihkun yhteydessä ja ACO:n rasva jota käytän aina vedellä pesun jälkeen iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Hiusten värjäys:

Tarkkasilmäisimmät ehkä huomaa että värjäsin hiuksia. Sain tän värin ilmaiseksi tädiltä kun oli ostanut tän FB-kirpparilta. Tuumasin että voisin kokeilla vaikka ideana oli pitää tummanvaalea väri talven ajan. Onneksi tää väri ei vaalentanut kuin ihan vähän. Lopputulos oli luonnollisen näköinen.

Hyvää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

viikka89 kirjoitti...

Ootpa helpolla päässy, jos ei ton pitempään tarvinu aknesta kärsii :o itellä oli kyseinen vaiva ainaki 8 vuotta. Ei mitkään voiteet auttanu ja useita eri lääkekuureja jouduin käymään läpi ennen ku löyty se oikee lääkitys, joka sit puri tohon.. Arvet vaan on jääny siitä muistoks ku naama oli pahimmillaan täynnä sellasia isoja paukamia. Ikävä tauti kyl on :/ T. Saana

Joanna kirjoitti...

Nojoo,totta! Ei se mulla kestänyt kuin 3 vuotta. Tosin löyty heti tosi tehokas aine ja en koskaan puristellu finnejä vaan annoin niien vaan olla kun ällötti koskea koko naamaan. IHme myös etten silloin kauheesti edes välittänyt siitä että mulla oli akne. Nykyään jos olisi niin se olisi kyllä ihan hirveää. :/
Itelle ei arpia jäänyt, onneksi.