Jauheliha-makaronipata + Tehojuoma luonnosta

(Toivottavasti) valkoista marraskuun loppua kaikille lukijoille! Ainakin täällä sataa jo lunta ja maisemat on jo ihan valkoisina. Mieli on parempi kun ei oo niin ankeaa ja sateista. Tänään on myös joulukadun avajaiset, hirveän aikaisin aletaan höösäämään joulusta, mutta toisaalta jouluihmisenä se ei haittaa. Kuitenkin oon jouluasioissa ja joulumielellä vasta joulukuun puolella. Helpoilla kotiruuilla on taas menty. Jaan tänne tosi simppelin reseptin josta syö monta kertaa.

Jauheliha-makaronipata

Tarvitset: kauhelihaa (400g) tummaa makaronia, pippuria, paprikajauhetta, valkosipulia, paseerattua tomaattia (500 g), suolaa, chilijauhetta, paprikaa, herne-maissi-paprikasekoitusta.
Ensimmäiseksi paistetaan jauheliha ja lisätään sekaan paprika. Maustoin pippurilla ja suolalla.
Kun jauheliha oli ruskistunut, lisäsin paseeratun tomaatin ja sen verran vettä, että kastikkeesta tuli laimeampaa eikä niin sakeaa. Seuraavaksi silppusin sekaan runsaasti valkosipulia ja lisäsin keittämättömät makaronit.
Seuraavana lisäsin vielä herne-maissipaprikapussista noin puolet.
Viimeisenä lisäsin chilijauheen ja (1 tl) ja paprikajauhetta reilusti. Annoin padan kiehua kunnes makaronit alkoivat olla valmiita.

Tehojuoma luonnosta:

Tässä alla mun tän hetkiset "superfoodit." Ostin ekolosta kamomillateetä koska oon viimeöinä nukkunut huonosti, tai unensaanti on kestänyt todella pitkään ja oon vain pyörinyt monta tuntia sängyssä. Kamomillateen kylkiäiseksi ostin pienen pienen inkiväärin palan jota voi raastaa teen sekaan ja hunajaa, joka on myös parempi kuin sokeri ja silläkin on paljon terveyshyötyjä. Kamomilla auttaa moneen asiaan:

Se pitää kunnossa vatsan, ihon ja mielen. Kamomillaa on käytetty jo vuosituhansien ajan moniin vaivoihin ja sitä lisätään moniin kosmetiikkatuotteisiin ja elintarvikkeisiin. Kamomilla rauhoittaa hermoja ja tuo siten paremmin unta lievittäen stressiä. Kamomilla ehkäisee ja parantaa myös tulehdustiloja kehossa. Se auttaa esimerkiksi mahataudissa ja lievittää kuukautiskipuja. Se auttaa hermosärkyihin ja monenlaisiin kiputiloihin. Höyryhengitettynä kamomilla auttaa jopa flunssaan, nuhaan tai poskiontelotulehdukseen. Kamomillankin nauttimisella on kuitenkin jokin raja, suositeltavaa olisi 3 kuppia päivässä, liiallisella käytöllä voi olla oksettava vaikutus/pahoinvoiva olo. Niin kuin yleensä, kohtuus kaikessa. ;)


Inkiväärin hyödyt:

Inkivääriäkin on käytetty pitkään lääkinnällisiin tarkoituksiin. Inkivääri auttaa raskausajan pahoinvointiin ja naisten vaivoihin. (Raskauteen liittyen inkivääriä kuitenkin kannattaa vältellä/pitää kulutus pienenä koska osa inkiväärin kemiallisista ainesosista saattaa olla haitaksi sikiölle, sitä ei kuitenkaan ole pystytty todistamaan ja vaikutus raskauteen on siten epäselvä. Inkivääri ei kuitenkaan ole kiellettyä, niin kuin asia on vaikkapa kahvin, kalan, suolan ja makeisten käytön kohdalla raskausaikana joita myös tulisi välttää inkiväärin tapaan. Eli inkivääriin liittyen asiasta kannattaa puhua ensin lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa jos pahoinvointi on voimakasta.)

Inkivääri tehostaa aineenvaihduntaa ja lämmittää jalkoja ja käsiä koska se tehostaa verenkiertoa. Inkiväärikin rauhoittaa tulehduksia ja helpottaa ruonsulatuskanavan toimintaa. Ostin inkivääriä koska se auttaa kurkun tulehduksien hoidossa, itselläni on ollut kurkku nieltäessä kipeä jo pari päivää. Inkivääri vei pian kurkkukivun pois. Kamomilla,hunaja ja inkivääri yhdessä on oikea tehopari ja korvaa varmasti monet tulehduskipulääkkeet ja lääkkeet ylipäätään jos on hieman kipeä olo tai, on tulossa kipeäksi.Hunajan terveyshyödyt:

Sitähän on sanottu että hunaja toimii kuin antibiootti. Siinä on 20% vähemmän kaloreita kuin sokerissa. Hunaja pitää verensokeritason pitkään hyvänä ja se on puhdas luonnontuote. Hunaja pehmentää ihoa ja auttaa flunssan ja siihen liittyvien liitännäissairauksien hoidossa. Hunaja tappaa pöpöjä ja nitistää finnejä. Se auttaa palovammoihin ja haavoihin. Hunaja edistää omien hyvien suolistobakteerien kasvua. 


Eli varsinaisen tehojuoman juot kun sekoitat hunajaa, inkivääriä ja kamomillaa keskenään. Omasta kokemuksestani sanon että tämä juoma toimii.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Inkiväärihän on haitallinen sikiön kehitykselle, joten sitä ei missään nimessä saisi raskausaikana käyttää vaikka auttaisikin pahoinvointiin, kuten tekstissäsi lukee...

Joanna kirjoitti...

Luin inkivääristä yhdellä terveyssivustolla jossa sanottiin että auttaa raskauspahoinvointiin kun käytön pitää minimaalisena, runsaasti nautittuna saattaa olla haittoja sikiölle, mutta sitäkään ei ole vielä tarpeeksi tutkittu että onko näin vai ei. En tajunnut kirjoittaa blogiin sen laajemmin tuosta, pitääpä korjata! :) Hyvä kun sanoit.