joulukadun avajaiset ja muistoja mummolasta

Joulukadun avajaiset oli tuossa sunnuntaina ja kävin siellä katsomassa menoa. Äiti otti pikkuveljen mukaan kantoreppuun. Nyt se joulun odotus sitten alkaa ja kaupat täyttyy kaikista joulukoristeista ja lahjaideoista. Mulla ei oo ollut ikinä stressiä joululahjoista, itseasiassa tykkään miettiä mitä mä annan kenellekkin lahjaks enkä koe sitä mitenkään velvollisuutena tai ahdistavana. Joskus saatan vaan maalata taulun tai tehdä jotain ihan omin käsin jos en halua ostaa mitään kaupoista. Muutenkin oon niin jouluihminen, tykkään kuunnella joululauluja ja vaikka piirrellä samalla tai tehä joulukoristeita vanhemmille. Jouluherkuista en niin välitä, en syö oikein suklaata enkä piparia. Joulutorttujamenee lähinnä vain lähempänä aattoa. Tykkään myös Joulun hengestä ja parastahan on jos jouluna on lunta paljon. En malta odottaa!

Joulukadun avajaiset jyväskylässä pitävät sisällään ilotulituksen ja kauppoihin on laitettu suuri näyteikkuna jossa on joka joulu eriaiheinen teema. Yleensä siitä otetaan kuvia ja lapset tykkäävät siitä. 


Mutta vielä mennään kuitenkin marraskuun fiiliksillä, sitten kun avaan ekan luukun joulukalenterista niin tuun varmaan enemmän joulumielelle.

Kaipaan niitä jouluja kun olin pienempi (alle 14). Olin aina joulut mummolassa ja sain koristella serkun kanssa joka joulu kuusen. Mummolassa myös herätettiin melko aikasin välillä jos TV:stä tuli jotain kivaa jouluohjelmaa ja yleensä aamupalapöydässä oli tarjottimet meille valmiina. Siellä oli iso oma piha ja tehtiin aina isot lumilinnat sinne samalla kun pappa teki lumitöitä ja heitteli lunta linnakasaan jota saatiin muokata. Oltiin mummolassa yleensä koko joulu ja mummon kanssa leivottiin pipareita ja joskus tehtiin piparkakkutalo. Askarreltiin serkun kanssa pöydän ääressä lumihiutaleita ja joulukortit sukulaisille kun mummo osti aina tarpeet ja paljon erilaisia koristeita ja hienoja kimallekyniä ja tilpehööriä että niistä saatiin todella hieoja.

 Harmi vain ettei sitä mummolaa enää ole sillä talo myytiin ja mummo ja pappa muuttivat pieneen kerrostaloasuntoon. 

Ei kommentteja: