Esimakua museon näyttelystä + kenkätuunausta

Oon töissä taidemuseossa joten ajattelin tehä pikku postauksen tän hetkisestä näyttelystä. (Sain luvan kuvata.) En kuitenkaan kuvannut kuin murto-osan siitä mitä tuolla museossa on esillä koska olisi mukavampaa jos tulisitte ihan paikan päälle katsomaan jos vain pääsette tai kykenette. Museoon on pääsymaksut ja tän hetkinen näyttely käsittelee lapsuutta, vanhaa suomalaista 60-luvun kotia ja lapsia kiinnostavaa satumaailmaa. NNäyttely on pääosin suunniteltu lapsiperheitä varten ,koska yleensä museossa ei saa koskea mihinkään mutta nyt saa. Perjantaisin on ilmainen sisäänpääsy!

Lapsen kasvaminen teiniksi- kuvasarja
 kuplavolkkarikino, ihana. Ja lapsien mieleen on ollut.

 Tilkuista tehty niitty täynnä lapsenmielisiä vekottimia ja otuksia.

 Kyllä kelpaa käydä museon vessassa. :'D

yksi huone yläkerran 60-luvun kodista.


Kenkätuunausta:
Oon tehnyt näin ennenkin kengille, eli pistänyt kynsilakkaa tai akryylia kenkiin jotta ne saa vähän uutta ilmettä. HUOM! jos käytät kynsilakkaa kenkien ei kannata olla muuta kuin keinonahkaa/kiiltonahkaa jotta lakan voi halutessa pyyhkiä pois. Älä myöskään käytä siihen parhaimpia tai kalliimpia kenkiäs. Ite oon värjäilly kenkiä joita oon hankkinu kirpputorilta. Aluksi kannattaa varmistaa että lakka tosiaan lähtee pois eikä vie mukanaan kengän oikeaa väriä. Kokeilin itse sitä niin että lakkaan samansävyisellä lakalla kenkään pienen läntin huomaamattomaan kohtaan ja pyyhin sen pumpulipuikolla pois kynsilakanpoistoaineella. Jos kengästä lähtee sen omaa väriä mukana niin lopetan pyyhkimisen ja annan olla, siinä vaiheessa en aio lakata kenkiä. Mulle tosin ei oo koskaan käyny niin. Jos vähänkin epäilyttää niin älä tee, ite tein sen takia koska noi rusetit on niin helppo värjätä.

Tässä tapauksessa kengästä ei lähteny väriä joten lakkasin rusetit hopeisella kynsilakalla. (en usko että halppislakat pystyy peittävään lopputulokseen.) Lakka kestää kengissä niin kauan kunnes se ajan myötä alkaa haalistumaan.
Toinen vaihtoehto on värjätä kenkien pieniä yksityiskohtia esim. laadukkaalla akryylilla.

 Ennen lakkaamista
 jälkeen

 Tänään kävin ostamassa pitkästä aikaa kunnon pussin ituja. Nää jotenkin maistuu ihan kesäherneille. Makeita ja vetisiä. Oon koukussa.
Siinähän on itua! :D

2 kommenttia:

Dreamer kirjoitti...

Idut on kyllä niiiin hyviä! Itse en ole syönyt pitkään aikaan niitä. :(

Joanna kirjoitti...

Joo, jännä et yhtäkkii ostin kunnon säkin niitä kun en itekkään yleensä syö niitä ellei jollain toisella satu olemaan ruuan kanssa niitä :D