Pönttövuorelta laajavuorelle + ravitsemusta

Mietitte varmaan taas et mitähän hittoa, tuon otsikon perusteella siis. Mun mielestä toi oli ihan hyvä tiivistys kun ei meinannut keksiä mitään muutakaan otsikkoa mihin mahtuis kaikki asiat mitä oon tehnyt. En myöskään jaksa tehdä näistä kolmesta asiasta erillisiä postauksia, joten nyt näin!
Ville vei mut pönttövuoreen joka sijaitsee lähellä jyväskylää. Siitä nyt ei tarviitse tietää muuta kuin että siellä on vanha rautatietunneli joka ei oo enää käytössä. Hiippailtiin siellä omalla vastuulla. Onneks möröt ei vieny meitä mennessään. 

Eilen oli  myös noin 20 astetta lämmintä ja tarkenin ihan hyvin mun pinkillä pitkähihaisella kunnes me käännyttiin sille tielle jossa se tunneli oli, silloin tuli tosi kylmä viima sieltä tunnelin suunnasta. Arvatkaa nousiko karvat pystyyn jameni iho kananlihalle. Ihan kun ois tullut talvi tai jotain. Tuntui ainakin että ois jo tarvinnut takkia että tarkenee mennä tunneliin. OIkeastaan ei pelottanut vaikka tunneli oli pilkkopimeä.
Come to the dark side - we have cookies!
Pilkkopimeää. Tunnelin toisen pään näki just ja just himmeänä pisteenä kun tuolla käveli jonkin matkaa. No mulla on nyt muutenkin tosi huono näkö, Ville näki sen kuulemma jo aikaisemmin. (Ei ollut kyseessä ihan umpitunneli kuitenkaan.) Salamavalo ja kännykän valo oli ainut pelastus tuolla muuten ei ois kyllä tullut mitään mun etenemisestä joten suosittelen jotain valoa mukaan. Kännykkään voi ladata kirkkaan taskulamppu-sovelluksen ilmaiseksi. Mun niskaan tippui kylmää vettä yhessä vaiheessa jota siäkähdin. Ville koitti pelotellamua että siellä on kuulemma nähty eläimiä ja kuultu outoja ääniä ja rasahduksia. Nyt ei kuulunut joten en mennyt paniikkiin. Jännitystä elämään tarjoaa: Pönttövuori!
  We're alive! Sitten jatkettiin laajavuoreen, piti käyttää tää keli hyödyksi kun oli kamera mukana. Oli muutenkin mukava ajella tämmöisellä kelillä.
 Huipulle päästyä sai ihailla auringonlaskua. En haluaisi että syksy tulee, varsinkaan talvi. Pitää vielä iloita tämmösistä keleistä. Laajavuori on oiva paikka ihailla auringonlaskua jos on selkeää säätä tiedossa. 

Tänään:
Tehdään ruokaa torstaisin priimuksella. Se kuuluu mun tutkinnon toimenkuvaan toi ruokapuolikin. Onhan se ihan hyvä jos osaa tehdä terveellistä ruokaa tuleville asiakkaille/potilaille ja että hallitsee erityisruokavaliot. Mun mielestä on kiva välillä vaihtaa paikkaa toisiin maisemiin ettei tarvii olla kokoajan omalla koululla.
  
 Smoothien tekoa
Vaaleammassa smoothiessa ei oo käytetty ollenkaan mustikoita. Olikohan siinä sen tilalla sit mansikoita, en muista. :/
 Ja tehtiin myös erilaisia dippejä joihin sit dippailtiin kasviksia ja vihanneksia.

2 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Mistä nuo valkoset ihanat housut on :)?

Joanna kirjoitti...

Gina tricotista. :) ne on semmoset nahkasen tuntuset.