Uusi kesätukka + eväät kesäiltoihin


Hello! Värjäsin hiuksia pitkästä aikaa. Viimeksi hiuksia on värjätty osittain helmikuussa jolloin värjäsin vain latvoja vaalealla jotta saisin sellaisen liukuvärjätyn näköisen tukan. Värjäyksestä on siis 5 kuukautta aikaa.

Näin kesää kohti kuitenkin ne latvat on vaalentuneet entisestään auringosta joten ajattelin päivittää itselleni kesätukan pistämällä sekaan vaaleita raitoja jolloin tumman tyven ja vaaleiden latvojen raja ei olisi niin selkeälinjainen. Koska en itse tykkää koskea hiusväreihin (pelkään että menee pieleen) niin menin kaverille värjäyttämään hiuksia raidoin. 

Kuvasta näkee eron. Valitsin luonnollisen sävyisen hiusvärin. Nyt hiukset ovat hieman vaaleammat ilmeeltään ja sopivat hyvin kesätukaksi. Aiemmin minulla on kyllä ollut paljon vaaleampikin tukka, mutta kuvia selaillen tulin siihen tulokseen että luonnolllinen on hienompi. 
Halusin ettei väri tasoitu liikaa, vaan että ombre-tyyliset hiukset olisivat silti havaittavissa. Näissä kuvissa hiukset on kuvattu sisävalaistuksessa hiusten pesun jälkeen harjattuina. En ole suoristanut hiuksia, enkä ole pistänyt niihin mitään. Itseasiassa en ole koskaan suoristanut hiuksia koska ovat automaattisesti näin suorat suihkun jälkeen kun on harjattu hyvin. 
Salamanvalossa.
Tässä kolmessa eri valossa; ulkona, sisällä lampun alla ja sisällä ikkunan edessä.


1. Fetasalaatti johon paistoin sekaan kanasuikaleita.

Pyörittelin maustamattomia kananpaloja balsamiviinietikassa, öljyssä ja mausteissa. Salaattiin lisäsin vielä viinirypäleitä, balsamiviinietikka-kastiketta ja nokareen kermaviiliä tuomaan makuun pientä raikkautta. Salaattina toimii perussalaatteja hieman ravintorikkaampi yksilö; romaine. Yleensä mitä tummempaa salaatti on, sen parempi vaihtoehto se on. Romaine on klassisen caesar-salaatin raaka-aine, mutta se sopii myös kuumennettavaksi, joten salaattia voi käyttää myös lämpimissä ruoissa. Romainen maku on tavallista keräsalaattia voimakkaampi ja siksi tykkään siitä kun salaatin maistaa kunnolla. Maku on hieman sellainen makeahko. Sopii hyvin myös leivän päälle koska salaatinlehti on napakka ja sopivan kokoinen.

Leffaillan kyytipojaksi mustikkajogurttia jonne vielä itsepoimittuja mustikoita.

2. Omatekemät sipsit

Kävin kavereiden luona ja he saivat ideaksi että syötäisiin itsetehtyjä sipsejä koska heillä oli siihen sopivat laitteet/välineet. Tehtiin ihan vain perunasta koska bataattia eikä muita vihanneksia oikein ollut jotka olisi voinut heittää keittimeen.  Ensin peruna viipaloitiin kätevällä viipalointikoneella. Kun viipaleet olivat porisseet jonkin aikaa keittimessä ja muutttuneet kuperiksi, ruskeammiksi ja kovemmiksi, otettiin ne pois ja ravisteltiin viipaleita purkissa jonne oli laitettu eri mausteita. 

Paljon parempia kuin kaupan sipsit. Myöskin makuun sai itse vaikuttaa ja siihen paljon pistää suolaa. Mikä parasta, lisäaineettomia. 

3. Pähkinäinen vuohenjuustosalaatti
Salaattiin auringonkukannsiemeniä, kurpitsansiemeniä, pellavansiemeniä ja cashewpähkinöitä.
Bon appetit! Seuraavana postausaiheena on se mitä tein Juhannuksena.

Ei kommentteja: