Vinyasa-joogaa

Vinyasa tarkoittaa Hatha joogan tekniikkaa, jossa käytetään omaa hengitystä tahdittamaan joogaharjoitusta. Liikkeet sidotaan yhteen jatkuvaksi sarjaksi oman hengityksen tahdissa. Harjoitteet synnyttävät lämpöä kehossa, kehittävät voimaa, kestävyyttä ja joustavuutta.

Vinyasa tulee Sanskritin kielen sanoista "nyasa" (asettaa) ja "vi" (erityisellä tavalla).

Warrior 3
Warrior 2
Extended side angle pose
Extended triangle pose
One-legged king pigeon pose, oma variaatio ilman käsiä venyttämässä jalkaa
One-legged king pigeon pose (polvi maassa versio)
One-legged king pigeon pose with back bent
Peacock with legs bent
Upward bow (varpaillaan)

Hot Core Vinyasa


Itse kävin Hot Core Vinyasa-tunnilla. Huone on valmiiksi lämmitetty joten kuuma tulee takuulla. Hot Core Vinyasa-tunnilla hiki virtaa ja usko omaan voimaan saa uuden ulottuvuuden. Hot Vinyasassa pitää aina kuitenkin kuunnella omaa kehoaan ja sovittaa harjoitus oman jaksamisen mukaan. Tunneilla on pakko olla oma vesipullo ja pyyhe mukana johon pyyhkiä hikeä tarvittaessa. Hot Vinyasa-tunti kehittää koko vartalon voimaa ja hallintaa erittäin tehokkaasti, sekä antaa ymmärtämystä miten hengityksen voimaa voi käyttää hyväkseen.

Itselläni vesipullona toimi 0,5 litran pullo joka loppui kokonaan tunnin viimeisillä minuuteilla. Pyyhkeestä oli hyötyä sillä pyyhin siihen hikeä kyllä useaan otteeseen. Lankutuksessa huomasin kuinka hiki valui kyynärtaipeisiin, siitä tajusin miten paljon hikoilin. Melkein voisin ottaa litran pullon mukaan kun kerta hikoilen noin paljon. Paikan päältä saa myös oman pyyhkeen tai kylmiöstä ostettavaa vettä jos jotain unohtuu, eli kaikkeen on varauduttu. Tunnin jälkeen voi myös käydä suihkussa, itse en käynyt vaan menin vasta kotona. 


Core -sanan lisäys tarkoittaa lähinnä, että tunti on monipuolisesti kehonhallintaa parantavaa. Tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon syvien lihasten kehittämiseen sekä jooga että pilates-liikkeiden kautta. Eli tunnilla on myös pilatekseen perustuvia liikkeitä joissa sitä voimaa tarvitaan. Vinyasa-jooga ja keskikehoa voimistavat core-liikkeet yhdistyvät virtaavaksi kokonaisuudeksi. Kun Coreen lisätään Hot-joogaa niin tunnista saadaan monipuolisempi kun liikkeisiin keskitytään lämmössä ja näin tunti on hieman haastavampi. 

Hot Core Vinyasa-tunnin jälkeen. 

Kenelle suosittelen: Jos olet jo kerännyt hieman kokemusta joogasta ja rakastat vapaampaa liikehdintää. Vinyasa-jooga sopii jos pidät tanssillisesta liikehdinnästä, jossa yhdistyvät sulavuus ja  jatkuva liike.

Klikkaa allaolevaa linkkiä niin pääset sivulle jossa on listattuna osa joogaliikkeistä nimineen ja vaativuuksineen:5 kommenttia:

Leni kirjoitti...

Olis kiva jos voisit tehdä jonkun "Joogaa aloittelijoille"-postauksen? Ite en ole koskaan edes kokeillut kyseistä lajia ja en todellakaan veny noihin kaikkiin liikkeisiin :D Kumminkin oon monesti miettinyt, että haluaisin kokeilla. Olisi siis kiva saada joku sellanen mistä aloittaa-postaus ja vähän infoa, että millaista vaikutusta joogalla on kehon sekä mielen hyvinvoinnille. :) Tosi kiva blogi muuten ja oot hurjan nätti. :)

http://lemondeselonleni.blogspot.fi/

Joanna kirjoitti...

Hyvä idea. Tiedän pari kurssia/joogasuuntausta jonne voi mennä aloittelijanakin. Voisin kertoa niistä tyyleistä myös tässä joku päivä. Kiitos sinulle, kiva kuulla että pidät blogista! :)

Venskula J kirjoitti...

Ootpa taitava joogaamaan! :D Ihana ulkoasu muuten. ;)

http://kakkujaunelmia.blogspot.fi/

Veera Piispanen kirjoitti...

Jooga on itselleni lähellä sydäntä mutta voin rehellisesti sanoa etten olekaan kuullut tällaisesta joogamuodosta! Kuulostaa kyllä ihanalta... <3

http://wheretheboatsgo.blogspot.fi/

Joanna kirjoitti...

Kiitos teille kummallekkin Veera ja Venskula ;)
Ehkä hathajooga on tutumpi Veera, Vinyasa samantyylistä! :)