feta-tomaatti-jalapeno piirakka


Halusin tehdä mulle ja Villelle jonkun suolaisen piirakan. En oo ennen tehnyt tämmöstä, mutta halusin kuitenkin kokeilla mihin pystyn ja käytiin kaupassa ostamassa aineksia. 

Piirakkaan tuli taikinalevyn lisäksi: Fetajuustoa, punasipulia, jalapeno siivuja, minitomaattia, basilikaa, 2 kananmunaa, kermaviiliä, pinjansiemeniä ja erilaisia mausteita, kuten ruohosipulia, pippurisekoitusta ja yrttisekoitusta.
Kauppa ostoksia. Koska tota mutti.tomaattimurskaa on nyt hehkutettu niin sorruin itekkin heti mainostuksen uhrina ostamaan. Kokeilen sitä sitten joskus.
Piirakkataikinan sulattua aloitin mun piirakan teko- homman. Laitoin vuokaan vähän neitsyt oliiviöljyä pohjalle.
Ruskistin punasipulia pienessä tilkassa öljyä ja lisäsin mukaan vähän sitruunaa.
Sekoitin kananmunan ja kermaviilin keskenään ja kaadoin seoksen piirakan päälle.
Maustoin ruohosipulilla, pippurisekoituksella ja yrttisekoituksella ja pinjansiemenillä.
Ville pelaili jotain peliään ja kun en päässyt koneelle niin olin kätsyllä tabletilla ja  makoilin sängyllä kun piirakka oli uunissa. (200 astetta, 40 min.)
Valmista tuli ja syötiin heti kun sain sen ulos uunista. Ripottelin piirakan päälle vähän suolaa viimeiseksi. Piirakasta näytti tulevan hyvää kun jäi noi 3 palaa jäljelle joista otin loput kuvat.
Turhaan jännitin. Voin tehdä nyt piirakkaa toistekkin. :)

Eilen käytiin Revolutionissa istumassa ja syötiin tasting plate- niminen annos yhteisenä ja juotiin suklaan makuista kaljaa. 
Ylikypsää lammasta, miniburgereita, sieni-cappuccinoa, friteerattua Aurajuustoa, Chevremoussea, Arina Old -juustoa, mustaherukkahilloketta,
vadelmasiirappia sekä aiolia. Toi lammas oli tosi hyvää, tykkäsin myös tosta sieni-cappuccinosta vaikken tykkää sienistä, mutta tossa sienet ei edes maistunut. 
Käytiin myöhemmin gm:ssä pelaamassa ja moikattiin paria kaveria. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitä peliä sun poikaystävä pelaa tossa ?

Joanna kirjoitti...

Se on DayZ standalone :D... joku peli jossa pitää selviytyä hengissä zombeilta. Siinä voi ryöstää muita ihmisii,pöllii niien ruokia ja vaatteita ja sen semmosta jos huvittaa.