Kasvispainotteisempaa ruokaa


Tykkään kasvispainotteisesta ruuasta myös paljon ja se tuo kivaa vaihtelua lihaisiin perus ruokiin ja kasvissyönnissä en nää mitään vikaa. Tää postaus ei nyt kuitenkaan ole mikään vege-extra. Punaista lihaa oon kuitenkin vähentänyt huomattavasti, jauhelihaakaan ei oikein enää tuu ostettua vaan tykkään korvata sen soijarouheella. Tässä postauksessa ei nyt täysiä kasvisversioita ole mutta oon koittanut saada niihin kasviksista vaihtelevuutta ja hyötyä mukaan. 


Tomaattinen kastike pavuilla ja soijarouheella.

Tarvitset nämä:
Mulla hienosti loppui neitsyt oliiviöljy niin mennään nyt sitten voilla. Voin voi siis korvata muulla. Siksi ei voi puhua täysin vegeruuasta. 
1. Laitoin haluamani määrän soijarouhetta muovikulhoon ja kaadoin päälle kiehuvaa vettä niin että rouhe juuri ja juuri imi veden itseensä. Annoin rouheen turvota hetken vedessä kunnes vettä ei enää ollut havaittavissa. Laitoin täysjyväspagetin kiehumaan.

2. Paistoin ensin papuja voissa, sitten lisäsin soijarouheen ja viimeiseksi valkosipulin. Pyörittelin aineksia pannulla kunnes soijarouheesta oli alkanut haihtua nestettä ja se pieneni hieman. Kuitenkin niin ettei soijarouhe jäänyt löllöksi. 

3. Pistin sekaan yhden purkillisen (500g) paseerattua tomaattia. Maustoin pippurilla ja suolalla.
4. Lopuksi lisäsin ruohosipulia ja siemeniä. Sekoitin vielä ruuan kunnolla. 

5. Lopuksi valmiin annoksen sekaan murensin fetajuustoa koska halusin jääkaapin parin sentin kokoisesta fetapaketin jämästä eroon. Ei ruokahävikkiä! 

Nojoo, osaahan tää syyskuukin olla kaunis. Vielä kuitenkin lehdet puissa. 

Mustapippuri-sulatejuustokastike

Tarvitset:
  • Ohuita papuja
  • 300 gmaustamattomia kanan fileesuikaleita
  • basmatiriisiä
  • parsaa
  • kukkakaalia
  • punasipulia
  • mustipippuri-sulatejuustoa
  • ruokakermaa 
  • suolaa
  • pippuria


1.
Laita riisi kiehumaan. Lisää hetken kiehumisen jälkeen parsaa ja kukkakaalia riisien sekaan.
2. Paista kanaa ja papuja pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää punasipulit ja ruokakerma. 
4. Lopuksi lisää iso nokare mustapippuri-sulatejuustoa ja hämmennä se kastikkeen sekaan kunnes on sulanut sinne tasaisesti. Itse ostin kätevän paketin erilaisia sulatejuustoja joiden mukana tuli muunmuassa tämä mustapippurikin. Se oli sopivan kokoinen jättinappi ruuan sekaan hämmennettäväksi. Ei tarvinnut ostaa erikseen isoa pakettia.

5. Kun riisi, kukkakaali ja parsakaalit on valmiita, kaada ylimääräinen vesi pois ja muussaa vihannekset riisin sekaan. Ruoka on valmis.


Ruokaisa salaatti kreikkalaisella jogurtilla


Tarvitset nämä. Suolakurkuista riittää yksi, kurkusta ja kreikkalaisesta jogurtista noin puolet ja tummasta makaronista 1-3 osa pussia ellei vähemmänkin. Säilyke on tonnikalaa jos kuva hämmentää.

Viimeinen kuva ei liity salaattiin. Tein vaan wokkia yksi päivä ja näytti kyseiseltä. :D


Herkkusienimunakas pavuilla, pinaatilla ja fetalla.

Herkkusienet jakaa mielipiteitä, varsinkin tölkki/purkkiversiot. Itse pidän niistä, oon oppinut syömään niitä ruuan seassa vasta vuoden sisällä. Ennen en voinut syödä niitä koska ne tuntuivat niljakkailta ja olivat mielestäni vain niin mauttomia lötköjä.


Tarvitset:

  • herkkusieniviipaleita 
  • pinaattia (itsellä muhennettua pakasteversiota kun siittä riittää niin moneksi kerraksi)
  • vihreitä papuja
  • fetajuustoa
  • mausteista mistä pidät (itselläni ruohosipuli, paprikajauhe, suola, valkopippuri.)
  • 2 kananmunaa
  • tikku (hammastikku käy)

1. Paista herkkusieniä ensimmäisenä. Itse paistoin kauan, sillä halusin että neste häviäisi niistä kunnolla. Lisää myöhemmin pavut ja pinaatti. Lisäsin suolaa ja valkoipippuria.
2. Laitoin ainekset odottamaan erilliseen kippoon paiston jälkeen.
3. Lisäsin niiden sekaan fetajuustoa, ruohosipulia ja kreikkalaista jogurttia pari rkl.
4. Paistoin sitten munakkaan kahdesta sekoitetusta kananmunasta ja maustoin sitä paprikajauheella ja vielä suolalla. Paistoin munan kummaltakin puolelta.
5. Kun munakas oli valmis, kippasin täytteet sen päälle, siirsin ne toiseen reunaan ja käänsin munakkaan niiden päälle. Jos täyte tursuaa tai munakas ei meinaa pysyä kasassa, kannattaa pistää hammastikku estämään leviäminen.
Vielä parempaa olisi kanttarellella tai muilla sienillä täyttäminen, mutta ne on paljon kalliimpia. Toki jos itse metsään lähtee etsimään ilmaiseksi niin mikä jottei! Ite en ole oikein ehtinyt sienimetsään. 

Ei kommentteja: