Muisto kesästä + bataattiranskalaiset ja dippi

Tulipa haikea olo kun selailin koneelta kesäkuvia. Huomasin myös että muutamia kuvia en ollutkaan pistänyt tänne, eli vierailua eläinpuistossa. Tuolloin oli lämmin päivä ennen elokuun helteitä. Vaikka kesä on just loppunut  niin toivoisin silti vielä helteitä, harmittaa kun kesä meni niin nopeasti ohi. Loppujen lopuksi ehdin kuitenkin kaikkea erilaista mitä on sitten kiva muistella.

Babyllama need no drama!
Babypupu!
Villen lemppari oli näköjään tuo vuohi. 
Mun lemppari oli tuo riikinkukko! Aluksi sen pyrstö oli kiinni, mutta kun Ville meni liehittelemään sitä sen naarasta sivummalle ja vihelteli sille niin tuo uros tuli katolta alas, näytti ensin takapuolta ja avasi pyrstön. 
Nunnuka,nunnuka! Jänkhä on paras, ja viina! Ei poroja kiinnostanut meidän huutelut. Ehkä ne ei oo lappalaisia.

Bataattiranskalaiset ja dippi
Tarvitset:                                                            Dippi:

bataatin                                                               kermaviili
3 rkl oliiviöljyä                                                      3 valkosip. kynttä silputtuna
1 rkl balsamiviinietikkaa                                        ruohosipulia
hyppysellinen suolaa                                             paprikajauhetta ja pippuria

Kuori ja viipaloi bataatti tikuiksi ja asettele palat pellille. Itse viipaloin vähän eri kokoisia kun tiesin että Ville tykkää enemmän vähän käpristyneemmistä ja ruskeammista. Liian ohuet palaa helpommin niin niitä kannattaa tarkkailla uunissa. Pirskottele päälle tasaisesti oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Jos lopputulos menee miten sattuu niin itse vielä taputtelin lusikalla öljyn kaikkien bataattien päälle tasaisesti. Ripottele suola lopuksi. Paista uunissa 225 asteessa 20-30 min. Sillä aikaa kun bataatit on uunissa niin tein dipin.  

Korvaa hyvin sipsit ja maistuukin paremmilta. 

Ei kommentteja: