love your hair

 
Viimeks värjäsin parisen kuukautta sitten mun hiukset ja tuntuu et siihen se jäi koska sain väristä allergisen reaktion jota sit säikähin. Mietin että alan kasvattamaan omaa väriä ja laitan aina välillä raitoja hiuksiin jotta ei tulis kauheeta tyvikasvutukkaa. Toinen vaihtoehto on sävyte joka ei vahignoita hiuksia. Kesällä tukka vaalenee entisestään joten värjäyksiä ei nyt tarvita vähään aikaan ainakaan tähään hätään.

Mun hiukset on ollut pisimmillään peppuun asti vielä 6.luokalla. Sitten leikkasin lyhyeks ja ne ylty vaan olkapäille. Pahimmassa kunnossa mun hiukset on ollut 14-15 vuotiaana kun en harjannut niitä  suihkun jälkeen ja joskus lähin kouluun tupeeraamalla niitä kun halusin että ne oli mahdollisimman tuuheet ja pörröset. (tätä teinivaihetta) Nyt oon leikannut mun hiuksia viimeks ehkä vuos sitten. Kakshaaraisia alkaa tulemaan mutta leikkaan niitä välillä pois kun on tylsää. Inhoon hiusten leikkaamista ja koitan aina vältellä sitä kunnes äiti sitten "pakottaa."
 

nykytilanne. Vähän voisi olla paksummat mutta kyllä se siitä kun jaksaa odotella muutaman kuukauden.
 

Mun hiustenhoitomenetelmiä:

1. Suojaan hiukset auringolta, merivedeltä ja kloorilta erikoistuotteilla.

2. Kampaan hiukset ennen pesua ja sen jälkeen.

3. Kuuma vesi rasvoittaa tukkaa, huuhtelen aina jälkeenpäin mahdollisimman kylmällä vedellä hiukset ja päänahan.

4. Tukka ei kyllästy shampooseen eli merkin vaihtaminen usein ei oo tarpeen, se on pelkkä mainoskikka. ;/ Normaalille tukalle tärkeintä on  se pesuaineen oikea pH-arvo: 4,5–5,5. Se pitää hiukset hieman happamina, jolloin ne on helposti käsiteltävät ja pysyy terveinä.

5. Koitan pitää mahdollisimman pitkät tauot tukan värjäämisessä ja muussa käsittelyssä.

6. Jos nyt käytän paljon muotoilu- ja viimeistelytuotteita, pesen tukan kerran viikossa syväpuhdistavalla shampoolla.

7. Huuhdon niin monta kertaa, että tukka "rutisee" hypisteltäessä. Elottomalta näyttävän tukan takana on useimmiten siihen jäänyt shampoo

8. Painelen tukkaa kuivaksi pyyhkeellä. Hankaaminen on kuin karstaamista, se tekee tukkaan vaikeasti selvitettäviä takkuja.

9. Huuhdeltava hoitoaine ei tartte vaikutusaikaa ellei erikseen mainita. Se kannattaa huuhdella heti, muuten tukasta voi tulla raskas. (Hiuksiin jätettävät hoitoainee on eri juttu.

10. Öisin pidän välillä lettiä ja muutenkin jos vaikka kotona istuskelen niin ei synny turhia takkuja ja en kokoajan haro niitä

11. Vaihdan tyynyliinat suhteellisen usein ja tuuletan tyynyt niin hiuksien rasvoittuminen vähenee öisin ja voi pitää vähän pitempiä hiustenpesu välejä. lisää;  .http://www.naps.fi/hiukset.htm

4 kommenttia:

Riikka Elina kirjoitti...

Hyviä vinkkejä! en tullu ajatelleeks tota ph juttua ollenkaan. Ja että kuivaan hiukset aina sillai hankaamalla, joka ei oo kyl hyvä juttu.

Joanna kirjoitti...

joo! äitiltä kuulee hyviä vinkkejä välillä kun on parturi, ja netistä ottanu jotain ohjeita omaks ja ne on sit jäääny tavoiks :)

Annie kirjoitti...

oi kun sulla on ihanat hiukset! :)

Joanna kirjoitti...

kiitoksia :) <3