Torero ravintola; "hetki Espanjassa"

Oon kyllä niin iloinen tästä yllätyksestä. Yks kiva kaveri vei mut tänään syömään Torero nimiseen ravintolaan jyväskylässä jossa en oo koskaan viel käyny ja iso kiitos siitä. Kyseinen ravintola siis on Espanjalaisiin ruokiin erikoistunut ja sijaitsee Sokos hotellin yläkerrassa.


Alkupaloiks tarjoiltiin Espanjalaista kylmää keittoa, Gazpachoa.
Olin ihmeissäni kun luulin ekalla silmäyksellä et pöytään tuotiin shotteja. :'D Mä tykkään ton keiton mausta, oon juonu tota joskus ennenkin. Sellainen vähän mausteinen ja tomaattinen.


Gazpacho (espanjalainen kasviskeitto)

Valmistusaika:  25 min
Gazpacho4 annosta
1/2 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl tomaattia
1 kpl punaista paprikaa
1/4 kpl kurkkua
2 kpl paahtoleipäviipaletta
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 dl vettä
Paloittele kasvikset ja paahda leivät jotka tarjoillaan keiton kanssa. Soseuta ainekset monitoimikoneessa. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Soseuta gazpacho tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Jaa gazpachokeitto pieniin kulhoihin ja ripottele pinnalle halutessasi paprika- ja kurkkukuutioita.

 KULTAOTSA-AHVEN 25,90 €
DORADA A LA PARRILLA L, G
Kokonaisena paistettua kultaotsa-ahventa*, maustevoita, espanjalaisia kasviksia, aliolia ja ranskalaisia perunoita
*Käytämme kultaotsa-ahventa, joka on pyydetty vastuullisella ja kestävällä tavalla, eikä se ole peräisin uhanalaisesta tai ylikalastetusta populaatiosta
Viinisuositus: Torres Verdeo

CHURROS JA TUMMAA SUKLAAKASTIKETTA 6,00 €

CHURROS CON CHOCOLATE L
Suussa sulavia ja rapeaksi paistettuja espanjalaisia munkkitankoja tumman suklaakastikkeen kanssa
Viinisuositus: Casa De La Ermita

Näkymää ravintolan pöydästä. Tuntu siin samalla salsan soidessa ja syödessä ruokia että ihan ku olis ulkomailla. Karu totuus paljastu aina kun katteli ton kaiteen alapuolelle jossa oli tuttuja liikkeitä mm. silmäasema. Fail. Ens vuoden alkupuolella onkin suunnitteilla ulkomaanreissu kunhan saan tarpeeks rahaa kasaan. (toivotaan et maltan säästää, oon aika huono siinä.



http://www.torero.fi/jyvaskyla/ruokalistat/a-la-carte/

Vaikka toi paikka ei vedä kuitenkaan vertoja Espanjassa syödylle ruualle niin jokatapauksessa hyvää oli ja siellä saa tuntumaa siihen Espanjalaiseen ruokamaailmaan. ;>
 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihana postaus, ihan nälkä yllätti. Mäkin tykkään tosta keitosta. Mut kauheen moni ei tykkää. Ja muutenkin tykkään espanjalaisesta ruuasta. <3

Joanna kirjoitti...

jeep! Kaikki ei aina tykkää näistä ruuista. Itekkin tykkään kanssa, mut kyllä kiinalainen ruoka vie voiton mun kohalla. ;D