My Yoga Inspiration

Mistä on pienen Joannan ilta tehty? Joogailusta ja venyttelystä. Siitä tulee ihanan rauhallinen olo kun saa rauhassa mietiskellä ja keskittyä venyttelyyn ja samalla  rentouttavaan joogailuun. Normaalisti mä joogaan pimeämmässä kattoen välillä sivusilmällä telkkaria, mutta koska päätin ottaa kuvia niin pidin täyden valaistuksen päällä.

Mitä Jooga on?
Jooga on menetelmä, jonka avulla voi oppia tuntemaan ja kehittämään itseään. Joogaharjoituksilla voi edistää ja vaalia hyvää terveyttä. Jooga tähtää ihmisen henkiseen kasvuun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

veny3
Harjoituksessa liittyvät toisiinsa keho, mieli ja hengitys. Hengitys tapahtuu joogassa nenän kautta ja hengitystekniikalla on yhteys myös mieleen ja virkeyteen. Toisaalta jooga tarkoittaa hyvää sosiaalista yhteyttä. Jooga merkitsee kokemusta omasta itsestä. Joogassa voi löytyä levollinen mieli ja tasapainoinen vahva keho.

Kun on sopusoinnussa itsensä kanssa, se voi myös heijastua ihmissuhteisiin. (nää postauksen tiedot oon kerännyt eräältä jooga-sivustolta.)
veny

Mä tarviin joogamaton...

Harjoituksia voi tehdä omasta kunnosta, iästä tai fyysisestä rakenteesta riippumatta.

Joogasta voi hakea monenlaisia asioita; esimerkiksi rentoutumista, mielen rauhoittumista, fyysistä kuntoa tai lievitystä joihinkin vaivoihin.Joogaharjoituksen jälkeen voikin yllättyä iloisesti siitä, miten paljon omaan olotilaan pystyy itse vaikuttamaan. Joogaharrastus kannustaa terveisiin elintapoihin yleisemminkin.


Jooga näyttää hitaalta voimistelulta. Kysymys ei ole liikkeiden ”suorittamisesta”, vaan harjoitus tehdään  omaa kehoa kuunnellen. Rennon tuntuisiin venytyksiin pysähdytään.


                                  Seuraavat kuvat otin eilen illalla kun jumppailin. 
_MG_13711
_MG_1232

Hyvää jumppa/joogamusaa.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä postaus :)

Joanna kirjoitti...

Kiva kuulla, kiitokset. :>

Elilia Inrik kirjoitti...

Kiva postaus=)

ite oon kans joogannu tosi kauan ja teen sitä päivittäin, koska se avaa hengitystä ja siitä tulee rentoutunut olo.

Anonyymi kirjoitti...

oi, ootpa notkee!:) itsekin pääsin jouluna spagaatiin, mutta en tiedä pääsenkö enään kun en ole sen jälkeen venytellyt. Minun selkä ei taivu samalla lailla ku sulla. Ois ihanaa jos taipuis! Miten "venyttelet" selkääsi? :) ja oli kyllä tosi hyvä postaus!

Elilia Inrik kirjoitti...

Ja muistathan, että joogassa on se idea, ettei telkkari/radio ole samalla päällä vaan nimenomaan täytyy olla täysin hiljaisuudessa ;). Tai niin ainakin minulle sanottiin.

Mutta tietty jos ei nyt jaksa mietiskellä mitään maailman syvällisimpiä asioita niin ei kai se kiellettyä ole xD.

Joanna kirjoitti...

RIIKKA :DD joo en oo ehkä ihan true joogailija kun tykkään pitää tv:tä auki. Sitä on kyllä vaikea kattoa jos venyttelee mut välillä sivusilmällä kun satun aina joogialemaan kun tulee suht.koht kivoja sarjoja telkkarista. :'D

Anonyymi: Mitenköhän mä tän sanoisin.. mä vaan pikkuhiljaa venytän sitä aina lisää eri liikkeillä, mut paras liike on silta. Sitä kun tekee tarpeeks usein niin johan alkaa selkä notkistuu. :D Niin ja kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Ootko Joanna Brandt?

Joanna kirjoitti...

Anonyymi: En ole :P