Sairasta touhua sanon minä

Tulin näköjään kipeeksi taas. Mä osasin kyllä aavistaa tän, koska mun olo oli aika heikko jo maanantaina. Takareisiä särki, hyvä että pääsin istumaan mihinkään kun särki niin paljon. Aattelin aluks et nyt oli liian rankat jumpat tai jotain mut ei se ois voinu olla mahdollista kun mulla oli niin pienet painotkin silloin käytössä. Menin tiistaina töihin kuitenki mutt ne passitti mut kotiin kun multa ei lähteny ääntä ja olin kuulemma kalpea. No nolona siitä sit marssin lääkärille (nolotti siks kun justiinhan olin lomalla levillä ja nyt taas pitäis olla poissa töistä..)

Lääkärissä mitattiin lämpö joka oli 37,5 heti kymmeneltä aamulla. Mun kädet tärisi, yskitti ja valitin että henki ei kulje tarpeeks. Otettiin näyte sormen päästä ja tulehdus arvo oli 40. Kurkku oli kuulemma punainen mut sieltä ei löydetty mitään bakteeria tai tulehdusta ylipäätään. Sairaslomaa sain 3.3 asti. Alkavaa astmaakin epäiltiin. 
Siitä sitten suunta äitin hoiviin jonen yleensä menen kipeänä. Se muuten ite soitti mulle ja oikeestaan pakotti mut menemään sinne. No onneks menin! Automatkalle jo käytiin ostamassa noita pastilleja kun mun kurkku oli niin karhea.
No harmittiko kenties tällä säällä olla kipee! En voinu ulos mennä koska ulkoilmassa mun olo paheni ja yskitti enemmän eikä henki kulkenut tarpeeks hyvin. Teki mieli lähtee kuvailemaan kaikkea mutta ei päässyt.

Olin niistänyt itteni melkein kuoliaaksi. Nenä oli ihan tulipunainen, huulet rohtuneet. Olin tuhlannut melkein 2 rullaa paperia mun nuhaan japistänyt nenän alle rasvaa että olisi helpompaa niistää eikä paperi sattuisi niin paljoa. Lämpöä oli 37,6

Nappula 8v (toyvillakoira)
Elvis 4v. (kääpiövillakoira)
Elviksen ilme kun äiti ja Jimi leikki lattialla.
"siis really? jotain maissinaksuja taas? Enkö mä saakkaan enään ranskalaisia.."
Mun pöperöt. Äiti hoiti mua ja toi kokoajan jtn ruokaa kun makoilin sohvalla tai sängyllä. Kuumaa kaakaoo, omenaa sun muuta. Ei ainakaan nälkä jäänyt.
Kuume alkoi nousemaan oliskohan kello ollut 5 illalla tiistaina. 37,8 astetta.

Keskiviikko:
keskiviikko aamu: 37,1  lämpöä aamusta ja nenä parantunu edes jotenkin yön jälkeen kun pistin siihen varmaan kilon bebanthenia.. näytän ehkä vähän elinvoimaisemmalta tässä.
Ei kuume päättäny hellittää kun se lähti taas nousemaan. Kurkkukipuun ja yskään otin tämän lääkkeen.
Janne toi mulle lisää kurkkupastilleja.. Me syötiin niitä melkeen kilpaa koska Jannekin oli kipeä.
Myöhemmin taas vointi huononi: 38,0 astetta. Siinä lämpötilassa mä alan stressaamaan ja itkenkin aika usein. En tiiä syytä mutta itken aina pari minsaa jos mul on tarpeeks lämpöä, johtuu luultavasti stressihormonin erittymisestä koska kun itken niin en koskaan osaa sanoa minkä takia, kyyneliä vain valuu. Semmoista äänetöntä kurjan olon itkua.
Mulla oli sentää räkäpapereille tyylikäs pussi!
Nenän punoitus ei meinaa hellittää, mut ei oo niin paha kuin ekana päivänä. Jos mulla on korkee kuume niin mun ei tarvii juurikaan niistellä enää.
Äiti on terve kuin pukki, mut Jimi on kipee vaikka ei tossa siltä näytä.
Illalla oli pakko ottaa lääke taas ja kuume laski 38,5 -> 37,6. En vaan kestänyt sitä oloa ja yskää.

Torstai aamu:
Koiria oli kiva kuvailla. 
Teetä meni kanssa yli kulutuksen.
Katoin tietokoneen kautta sen Abraham Lincoln vampyyrin tappaja leffan. Mä ainakin tykkäsin.
Tulossa pian elokuviin: Viimeinen ibumax!
Päivällä olo alkoi helpottumaan. Uskaltauduin ulos.
37, 2 lämpöä. Ja en oo joutunu edes ottamaan lääkettä eli ihan itsestään lämpö laskenut. Päätä kuitenkin jomottaa ton kuumeen jäljiltä. Valmistauduin kotiin lähtöön. Ihana päästä kylpyyn. Pieni salaisuus näin ystävien kesken: en oo pessy tukkaa varmaan 3 päivään joten olo on aika likainen.
Äiti antoi mulle mukaan itestään valokuvan kun mun mielestä toi oli niin hyvä kuva ja 50e rahaa koska olin ansainnut sen lehtiartikkelin kuvan ottamisesta. (se mielenilmaisu juttu.)

Mittasin lämmön kotiin päästyäni ja 37 tasan joten sanotaanko näin et en oo kipeä enää koska olokin on ihan hyvä. Pään jomotus on ainut mikä mua välil lähäiritsee. Toivottavasti nyt kaikki ei koe tätä samaa tautia!

4 kommenttia:

Elilia Inrik kirjoitti...

Mulla tulee aina kovassa kuumeessa tippa silmään :-D. Vaikka en edes itke mut mun silmät vuotaa sillon aina ihan kauheesti. En tiiä mistä se johtuu.

Joanna kirjoitti...

Joo en tajuu. Mun kaveri kovassa kuumeessa (viimeks oli sillä melkeen 40 astetta) pysty pelaamaan enkä oo ikinä nähny et sillä mitään tippaa linssissä ois ollu kuumeen takia. Sekin on kai yksilöllistä mut ite pillitän sen takia et sitä stressihormonia erittyy niin paljon mulla kuumeessa. :D

Henni kirjoitti...

Voi ei, kurja juttu ! Ite makaan kipeenä kotona 4 päivää plus etelän matkalla sairastin 2 päivää. Lääkäri sitte totes että korvatulehdus ja influenssa, ja influenssaa on kuulemma hirveet määrät liikkeellä. Ei kiva ollenkaan, mutta paranemisia sulle ♥

Joanna kirjoitti...

kiitos,samoin sine! :)
jep...sitä on liikkeellä heti kun lämpötilat laskee plussan puolelle. :s