Ruokailutottumuksista

Herranjestas en oo toivottanut vielä teille lukijoille hyvää pääsiäistä, mutta nyt toivotan! Mun loma alkoi tänään. Ulkona jo +5 astetta. Mulla oli taas vaihteeks isemmoinen kesätyttö-olo vaikka ulos ei voisi tämmöisissä vaatteissa mennäkkään. Saa sitä jo fiilistellä hyvissä ajoin ja sovitella vaatteita mitä "ehkä" pitäisi taas kesällä. :'D Luin muuten iltalehdestä että suomeen tulee ehkä lämpöaalto, jopa + 17 astetta sunnuntaina. Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.

Tää mun ruokailujuttu ei kyllä liity mitenkään pääsiäiseen, halleluja. Jotain kuitenkin halusin kertoa ja tää mulla tuli mieleen jo eilen niin tein sitten postauksen liittyen mun ruokailutottumuksien muuttamiseen.

Mäkkibäkki story. (ei siis sillä et oisin koskaan pitänyt itteäni lihavana, päinvastoinhan se on, mutta halusin keksiä jonkinlaisen otsikon edes ja koska mäkkäri on joskus ollut niin suurena osallisena mun arkea niin siitä sitten otsikkokin.)

Mun olo on ollut paljon parempi kun oon jättänyt pois vaalean leivän lähes kokonaan. Oon syönyt ruisleipää nyt 3 kk ajan enkä oo ostanut kotiin pakastepizzoja tai vaaleeta leipää tai perunoita. Välillä käyn syömässä tietty pizzeriassa, hesessä tai subwayssa satunnaisesti
, mutta muuten oon ihan ruisleipä linjalla ja tuntuu ettei enää turvota niin kuin ennen ja olokin on energisempi. Pakkauksista varmistan että ruisleivässä on yli 12% kuitua. Joissakin näkkäreissä jopa 18%, sen suurempia määriä en ole leivissä nähnyt.

Söin ennen tosi usein jauhopommeja, paljon vaaleeta leipää ja kävin mäkkärissä vähän väliä syömässä euron juustoja, pahimmillaan muistan ne ajat kun kävin melkein joka päivä mäkissä tyyliin koulun jäljeen jonkun kanssa ja sitä jatkui pitkään. Mun mahaa nipisteli usein ja oli semmonen ähky ja inhottava olo kun söi sillä tavalla vaikka laihana pysyikin geenien takia. Huomasin kuitenkin hiljattain että mun mahassa oli jatkuvasti semmonen turvotus päällä vaikkei sitä ehkä ulkopuolinen huomaisikaan.
 Nyt kun muistelen niin se turvotus ja mahan sekava olo lähti jo parissa viikossa kun vaihdoin ostoskoriin vaalean leivän sijaan sen ruisleivän ja söin vähän maltillisemmin hamppareita ja pizzoja ynnä muuta niin alkuun. Entisistä tottumuksista ei kuitenkaan ihan heti siirrytä toiseen. Oon lisännyt myös sitä tärkeää kasvis ja hedelmäpuoltakin mun arkeen. Ennen tein paljon ruokaa ilman että pistin joukkoon ollenkaan vihanneksiaMun maha oli ennen useammin sekaisin kun mun ruokavalio oli mitä oli. :/

Ruokarytmistä sen verran että syön säännöllisesti lähes joka päivä, 4-5 kertaa päivässä. (viikonloput on vähän sitä sun tätä ja ruokarytmi vaihtelee kun menoa on paljon enemmän ja valvon pitkään varsinkin jos käyn clubilla kavereiden kanssa.) Mutta normaalina päivänä syön: aamupalan, ekan lämpimän ruuan, toisen lämpimän ruuan ja iltapalan. Noitten aikojen välissä saatan syyä mitä mieli tekee mutta harvoin tekee mitään mieli enää välissä. En oo ikinä jättänyt aamupalaa välistä, en pärjäisi ollenkaan jos jättäisin. Ekan lämpimän ruuan oon tottunut syömään 12-14 aikaan ja toisen 17-18 aikaan. Iltapala vaihtelee kymmenen ja yhdentoista välillä, riippuu miten on nälkä ja monelta oon menossa nukkumaan. Eli yllättävän myöhään syön iltapalan kuitenkin.
En malta oottaa että voi taas pukeutua kuumina  hellepäivinä tähän tyyliin. Oon niin kyllästynyt jo talvivaatteisiin ja kerrospukeutumiseen. Aurinko paistoi suoraan ikkunasta sisään joten mun kämpässä oli aika lämmintä, toisin sanoen jopa kuuma kun ei oo vielä tottunut tämmöiseen lämpöön. Ihanaa.

Tänään voisin viettää pienen pääsiäisjooga hetken.

Tän päiväistä ruokapuolta leivän ja pähkinöiden lisäksi. Oli pakko saada kiinalaista ruokaa pitkästä aikaa. Love it!
Raipati rai!

Ainiin! Mun porukoitten silkkikanat on saanut perheenlisäystä, joten pääsen pian kattomaan ihan oikeita pääsiäistipuja! Niistä ois sit vielä postausta tiedossa. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kun sulla on toi vuodesohva ni mulla samanlainen ja ihan helvetin ärsyttävä kasata!:D
nätti oot!

Joanna kirjoitti...

Haha,no niin muuten on! Pakko sitä on vaan kasailla vähän väliä. :D
Niin ja kiitos! :)

Hanna Tulla kirjoitti...

luin että "mun porukoitten silkkilakanat on saanu perheenlisäystä" hetken mietin että HÄH ja sit uudestaan niin oho... :'DDDD

Joanna kirjoitti...

:DD nyt kyllä putosin. Se ois kyllä jotain.