Kanaruokia + koristekivien maalausta


Jouduin tällä viikolla miettimään tosissani budjettia ruuan ja proteiinin saannin suhteen kun tilillä oli vain 17 euroa rahaa ja Villen palkka tulee vasta perjantaina. Jääkaapissa ei ollut mitään eikä oikein pakastimessakaan ja 17 eurolla pitäisi syödä 2 ihmistä 5 päivän ajan. Onhan se helppoa jos vain haluaa, mutta en kuitenkaan halua kituutella millään makaronilla ja tonnikallalla niin mietin ruuat kunnolla miten rahat riittäisi mihinkin. Harvoin joudutaan miettimään ruokien suhteen mitä pystyy ostamaan mutta nyt kävi niin pitkästä aikaa, joten challenge accepted.

Onneksi kaupassa oli tarjouksessa maustamatonta kanaa, otin heti 3 pakettia ja mietin että noista teen meille ruuat tällä viikolla ja kanojen loputtua meillä olisi hernekeittopäivä ennen palkkapäivää. Sain ostettua meille mozzarellajuustoa, 3 pkt kanaa, maitoa, banaaneja, ruokakermaa ja voita n. 17 eurolla. 


"Joannan erikoinen"

En keksinyt mitään järkevää nimeä! Tää ruoka oli sinällään aika erikoinen sen takia kun keksin sen tekohetkellä omasta päästäni kanoja paistellessa. Mietin mitä kaikkea pistäisin sekaan ja loppujen lopuksi ruuasta tuli niin hyvä ja erilainen, että tein samaa ruokaa uudelleen. Tekovaiheessa muistan kauhistelleeni mitä tästä oikein tulee kun olin heittänyt kananmunia sekaan. :D

Tarvitset: pinaattia, 2 kananmunaa, wok-nuudelia, 250g maustamatonta kanan fileesuikaletta, valkoviinietikkaa, sitruunamehua, voita/oliiviöljyä, mozzarellaraastetta, suolaa, mustapippuria, valkopippuria.


1. Paistoin kanan fileesuikaleet voissa, maustoin suolalla, mustapippurilla ja valkopippurilla. Lisäsin pinaatin myöhemmin ja sekoittelin joukkoon.

2. Rikoin 2 kananmunaa sekaan

3. Sekoittelin kananmunat joukkoon ja lisäsin kuumassa vedessä odottaneet wok-nuudelit pannulle. Lisäsin tässä vaiheessa kunnon lorauksen valkoviinietikkaa ja pikku lirauksen oliiviöljyä ettei ruoka-ainekset jämähdä toisiinsa niin herkästi. Lopuksi lisäsin pari rkl sitruunamehua ja sekoittelin vielä ruoka-aineksia.

4. Otin pannun pois liedeltä ja lisäsin päälle raastettua mozzarellaa ja annoin juuston sulaa jälkilämmössä. Valmis. 


Kanakastike ja uunibataattia


Tarvitset: 250 maustamatonta kanan fileesuikaletta, oliiviöljyä, ruokakermaa, 1/3 osan kanaliemikuutiosta, yhden ison bataatin, yhden paprikan, kourallisen raastettua mozzarellaa, ruohosipulia ja basilikaa.

1. Uuni päälle 220 asteeseen bataattia ja paprikaa varten. Kun pannu oli lämpenemässä kanaa varten, lisäsin siihen lorauksen oliiviöljyä, pesin bataatin ja leikkasin sen 4 osaan. Paprikan viipaloin suikaleiksi ja lisäsin ne uunivuokaan jonka pohjalle oli levitetty hieman oliiviöljyä. 

2. Bataattien ja paprikan päälle levitin hieman vielä oliiviöljyä lusikalla ja ripottelin ruohosipulia ja basilikaa päälle. Sitten uuniin 40 minuutiksi. Lopuksi valmistin kanakastikkeen jottei se ehdi jäähtyä ennen kun uuniruoka on valmis.


3. Paistoin kanasuikaleet oliiviöljyssä, maustoin suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla. Lisäsin sekaan ruokakerman ja 1,5 dl vettä ja 1/3 osan kanaliemikuutiosta. Sekoitin hyvin ja ripottelin valmiin kastikkeen päälle ruohosipulia. Yksi annos jäi vielä ylikin jonka Ville saa mukaan töihin.


DIY-idea: Maalatut kivet

Aloitin tämmöisen projektin joka ei oo vieläkään valmis, kiitos motivaation puutteen. Suurin motivaation latistaja on yksinkertaisesti tilan, valaistuksen ja mukavan työtilan puute. Oon joutunut maalaamaan näitä Villen luona lattialla. Maalaukseen ei tarvita kuin akryyleja ja hiuslakkaa maalipinnan kiinnittämiseen. Lakka tuo myös kiviin sen mukavan kiillon. 

Kivien kolmiulotteisuuden ja muotojen ansiosta valmis teos ikään kuin "elää" koska se näyttää eri kulmista erilaiselta. Anteeeeksi mun sormet on ihan mustikassa, se ei meinannut lähteä pois.
Kivien maalaamiseen menee yllättävän kauan aikaa, kuivumiseen kannattaa varata pari tuntia. Itse pistin kivet kuivumaan saavin pohjalle. 
Siinä jo muutamia kertynyt. Kiviä on kiva antaa lahjaksi tai vaikkapa myydä uniikkina käsityönä.
 Ja arvatkaa mitä Ville tykkää tehdä aina kun ryhdyn maalaamaan..? Pelaa! :D

Uusin tulokas on pieni siilin poikanen jonka sai maalattua pyöreän muotoiseen kiveen. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei vitsi sä oot taitava!! Tosi ihania noi sun tekeleet. Huikeeta!

Joanna kirjoitti...

Kiitos sulle! Ihan hyvää jälkeä tuli vaikka käytössä tosi surkeat hapsupensselit :/ oispa laadukkaammat sudit...