DIY: Rannekoruja kerroksittain

Hei kaikki taaaas! Lupailin lisää DIY-aiheista postausta, tosin tässä nyt on vähän muutakin. Innostuin tekemään koruja omin kätösin. Kaupassa on toki kiva shoppailla koruja, mutta aina laadusta ei mene takuuseen. Kauhean moni koru on hajonnut tai niistä on irronnut jokin osa.


Nämä korut on siinä mielessä mainioita eikä tarvitse pelätä että menisi heti rikki, sillä niihin ei tule mitään lukkosysteemejä vaan ne kieritetään käden ympäri. Ideana on tehdä koru siis valmiiksi rengasmaiseen rautalankaan josta sitten leikataan poikki siitä kohdasta kuinka monen kerroksen korun itse haluaakaan.

Helmiä on hyvä olla kaikenkokoisia ellei halua tehdä paksuja tai tosi ohuita koruja pelkästään.
Lukkosysteemejä ei siis tarvitse, ja ensimmäisenä koruun väännetään rautalankapihdeillä pieni silmukka jottei ensimmäinen helmi pääse heti tippumaan. Kun koru on valmis, päätellään koru samallatavalla, eli käännetään silmukka korun päätyyn. Tässä täytyy olla siinä mielessä tarkkana, ettei korusta tule kauhean väljä, vaan että puristaa helmet tiiviiksi ja sitten päättelee korun silmukalla joka pitää helmet napakasti yhdessä. Sellaiset hölskyvät korut ei ole ehkä niin mukavia. Korumateriaalia voi tilata helposti netistä. Saat itse päättää minkävärisiä ja mallisia koruja niistä tekee.

Näin joulun alla oli pakko väsätä tuollainen punasävyinenkin koru. Sopii hyvin tän paidan väriin. Seuraavaksi voisi väsätä sinertäviä ja vihertäviäkin koruja, ainakin äiti oli sellaisen tilannut. Ja hei, jos joku lukijoista on kiinnostunut eikä jaksa itse ostella materiaaleja mistä tehdä niin teen tosiaan näitä koruja myös väritoiveiden mukaan, eli ei muuta kuin tänne sivustolle-> viestiä Joann-ART boksiin tai mun sähköpostiin joka näkyy täällä blogissa niin teen mielelläni lisää koruja tilauksesta. 3 kpl 25e. Pakko jonkinlaista hintaa asettaa koruihin että saan materiaalikuluja maksettua ja pari euroa siihen vielä vaivanpalkkaa väsäämisestä, niinhän se menee. :)

Sivustolle tästä:Mitä olette muuten mieltä blogi-arvonnasta? Voisin arpoa lukijoiden kesken yhden korun kommenttia vastaan tms? Se olisi blogin ensimmäinen arvonta joten on ollut vaikea toteuttaa mitään kun päässä lyö tyhjää eikä tiedä miten sille on kysyntää tai kiinnostaako ketään. Näin joulun alla arvonta tosin menisi tammikuun puolelle vaikkapa sitten uuden vuoden kunniaksi.

1 kommentti:

Henna kirjoitti...

Voi miten kaunis koru! Olet ihan supertaitava askartelemaan :)