Miksi käyn kirpputorilla?

Innostuin kirpputorilla käymisestä suunnilleen 14-vuotiaana. Innostus kirppariin lähti siitä kun löysin kirpputorilta siistikuntoiset Puman kengät ja ensimmäisen laukkuni ja huomasin että hei mullahan on varaa ostaa ne. Äitikin tykkäsi ajatuksesta ja kannusti käymään siellä jos tuollaisia löytää koska äiti ei helpolla ostanut mitään kallista vaan halusi päästä halvalla mun vaateostoksissa. Helposti siitä tuon ikäinen innostuu kun äitikin oli tyytyväinen ja huomasi mun ilon. Alkuun kävin kirpparilla kunnon hiippailumeiningillä sen takia kun ei oikein ollut varaa uusiin vaatteisiin vaan kaikki kuukausiraha meni tuolloin mieluummin kaikkeen taidejuttuihin ja CD-levyihin ja fanimatskuun kun tykkäsin kovasti parista bändistä. En koskaan kehdannut sanoa kellekkään että kävin kirpparilla, sinänsä tyhmää, mutta ymmärrettävää ehkä tuon ikäisen näkökulmasta joka on niin herkkä kaikelle kritiikille ja tuomitsemiselle. Tietenkin tiedän ihmisiä, jotka eivät "kehtaa" tai halua käydä kirpputorilta koska heitä vierastuttaa ajatus käytetystä vaatteesta ja muutenkin se ei kaikkien itsetunnolla sovi että ostetaan kirpputorilta. Onneksi nykyään kirpputorikäyttäytyminen on lisääntynyt ja kauhean moni nuori tykkää kirpputorilla käymisestä ja ostoksista voi hihkaista ujostelematta kaverille joka kehuu uutta vaatetta: "Arvaa mitä, tää on kirpparilta!" Monesti itse on tullut sanottua noin ja joillekkin se on sitten ollut pettymys kun samaista vaatetta ei välttämättä voikkaan ostaa tai löytää mistään.

Kirpputorilla käyminen on mun mielestä tosi järkevää enkä näe siihen mitään huonoa syytä. Ei aina tarvitse ostaa uutta vaan on hyvä kierrättää itselleen tarpeetonta ja siitä saa vielä itselleen pienen tienestinkin jos pitää omaa pöytää. 

Ja suurimmat syyt siihen miksi käyn kirpputorilla vielä tänäkin päivänä:

1: Sieltä usein löytyy merkkivaatteita ja uudenveroisia vaatteita, joita ihmiset on ostanut kunnon liikkeistä ja sitten kuitenkaan niitä ei ole tullut pidettyä. Esimerkkinä se että usein oon nähnyt vaateliikkeissä kivoja vaatekappaleita ja sitten kun oon mennyt kirpparille joku muu päivä niin samainen vaate saattaa olla  siellä vaikka juuri olin nähnyt sellaisen esillä myös vaateliikkeessä. Kerran mulle kävi niin että ostin kivat farkut Gina Tricotista, niihin meni 50 euroa. Ei mennyt kuin kuukausi ja täysin samat farkut oli kirpputorilla muutamalla eurolla. Silloin ärsytti.

2: Kirpparilla käyminen on aina jännittävää kun ei tiedä mitä sieltä voi löytää. Vaateliikkeissä pyöriminen ei ole ollenkaan yhtä jännää, kaikkialla on samantyylisiä vaatteita riippuen sesongista ja siitä mikä on just silloin in ja mille on kysyntää. Vaateliikkeissä on myös paljon kalliimpaa ja silloin tulee  paljon katsottua kehtaako mitään ostaa tai mitä ostaisi ilman että menisi kauheaksi tuhlaamiseksi. Kirpparilta ostamisessa on paljon pienempi kynnys siihen kehtaako vaatetta ostaa vai ei. Jos joku vaate ei sit ois ollutkaan sieltä ostettuna sellainen mitä sittenkään pitäisin paljoa, niin voin antaa sen vaikka äitille (käytetään saman kokoisia vaatteita) tai tuunata vaatetta mieluiseksi. vaateliikkeistä ostettuihin ei kehtaa kajota jos tuunaus meneekin pyllylleen, siitäkin on kokemusta kun menin kerran uusia farkkuja leikkelemään.. :D

Yleensä käyn silloin kunnolllisissa vaateliikkeissä kun mulla on joku tietty hankinta jota en heti usko löytyvän mistään. Aina ei jaksa kierrellä kirpparilla siksi että sellaisia tulee vastaan. Viimeksi oon ostanut vaateliikkeestä esimerkiksi uudet kivat rintaliivit ja thermolegginsit pari viikkoa sitten. Kirpparilta en mielelläni osta kuitenkaan alusvaatteita. Oon myös saanut pari kaveria innostumaan kirpparilla käymisestä ja monesti mennään yhdessä. Aina mä en edes ole se joka ehdottaa kaupungilla pyöriessä että käydäänkö kirpputorilla? :D


Mitä kaikkea oon bongannut kirpparilta viime viikolla:

Jouluinen paita (1e)


College-henkinen löysä paita (2e)

Flanellineule (2e)

Mulla on täysin sama punaisena, se tuli ostettua H&M:ltä ja maksoi siellä 15 euroa muistaakseni, vai oliko peräti 20?

Juhlallisempi musta paita samettisella koristelulla (4e)
En edes osaa sanoa missä vaateliikkeessä tällaiseen voisi törmätä. Laput oli leikattu pois.


Beige lämmin perusneule (2e)
H&M:llä näitäkin myynnissä jatkuvasti mitä oon huomannut.

Alla vielä kaikki ostokset yhdessä. Myöskin suoristusrauta oli kirpputorilta ja hintaa tuli vain 3 euroa.

Uuden kodin induktiotasoa on tullut jo testailtua. Tässä on valmistumassa maustamattomia kanan rintafileitä ja kastiketta kasviksilla.
Rintafileet maustoin jollain "afrikka" nimisellä maustesekoituksella. Se on hieman sellainen tulisempi ja sisältää vähän erikoisempia mausteyhdisteitä. Suosittelen ostamaan kun törmää kaupassa sellaiseen maustehyllyllä.
Kastike syntyi musta pekka-ruokakermasta ja turkkilaisesta jogurtista.

1 kommentti:

Henna kirjoitti...

Heippa! :)

Kyselit mun blogissa millä mä muokkaan mun kuvani. Mä en niitä ihan hirveästi käsittele, vaan koko homma perustuu siihen kuvan ottoon. Pitää olla valoisaa ja kamerassa oikeat asetukset. Se mitä sitten enään tietokoneella teen, niin pikkuisen kirkastan kuvaa ja korostan valoisuutta ja värejä. Tämän teen Photoscapella. :) Sullakin näyttäis ihan järjestelmäkamera olevan, niin suosi luonnonvaloa, se on se paras apu hyvälaatuisiin kuviin. Lisäksi kannattaa tutustua kamerassa eri asetuksiin ja unohtaa automaattipuolet kaikki. Harjoitus tekee mestarin eikös sellainen sanonta ollut! :) Kysy vain jos vielä tarvitset jotain tarkentavampaa apua. :)