"Kunto"katsaus ja jääkaappipaljastus

Näin se vuosi on taas vierähtänyt ja mun treenien osalta ajattelin kertoa miten tää vuosi on kulunut.


1. Olen pyrkinyt treenailemaan 2 kertaa viikossa. No tässä lokakuun lopulla se vaihtui kolmeen kertaan viikossa. En ole ikinä tykännyt treenata montaa kertaa viikossa, eli 4-6 kertaa. No okei, ehkä silloin kun kiinnostuin kunnon ylläpitämisestä, eli noin 4 vuotta sitten treenasin lähes jokapäivä, mutta silloin treeni oli lähinnä omalla painolla tapahtuvaa ja hyvin aerobista, paljon kyykkytoistoja ja vatsalihaksia ym. Jotenkin siihen puutu vaan eikä semmoinen meno sopinut mulle. Kaikenlisäksi koin oloni voimattomammaksi kun treenasin joka päivä. Jokaisen on löydettävä se oma rytmi viikolle ja mikä keholle onse paras rytmi. Ite koen että lepoon on oltava aikaa.

2. Lopetin salilla käynnin nyt toukokuussa ja sen jälkeen oon keskittynyt kotitreeniin käsipainon kanssa, lisäpainona mulla on ollut reppu selässä jossa on painoa silloin kun oon halunnut. Tää on ollut kivaa vaihtelua taas ja en ole oikeastaan kaivannut salille takaisin, tuntuu siltä että ihan yhtä hyvin mulla menee kotonakin tehdessä.


3. Musta alkoi tuntumaan kuitenkin lokakuun aikana ettei mulla oo mitään annettavaa enää mun treeneihin. Huomasin että olin pahalla päällä kun kokoajan junnasin samoissa liikkeissä ja jotenkin niistä ei saanut mitään irti. (Toisaalta ei aina saakkaan ja silloin on hyvä pitää taukoa ja miettiä mitä muuta voisi tehdä). Siksi vaihdoin kahden kerran treenit kolmeen kertaan viikossa.  Olin kyllästynyt käsipainoon jonka kanssa tehdä kaikkia liikkeitä, toivoin pitkään kahvakuulaa mutten saanut sitä vielä synttärilahjaksi lokakuun lopulla. Ehkä siksikin tää turhautumisen tunne välillä on tässä pinnalla, on siis yhäkin kun ei mulla ole muita välineitä täällä.

Mun tavoite ei oo ollut se että kasvatan itelleni kunnon muskelit vaan oon aina halunnut pysyä hoikkana ja kiinteänä. Mulle se kiinteys on tärkeämpää ja siksi treenaan. Kävin toukokuussa kehonkoostumusmittauskessa opinnäytteen yhteydessä jossa lihasmassa oli juuri ja juuri korkean rajalla, olin yllättynyt koska en oo mikään urheilija kuitenkaan enkä treenaa yli 4 kertaa viikossa. Veikkaan että mun jaloilla on siihen lukuun suurin vaikutus koska tykkään treenata niitä monipuolisesti kun mulla on ennen ollut ihan suorat jalat joka kuvakulmasta niin oli tosi vaikeaa löytää mitään housuja. Nykyään mun jalat on ihan kivikovat jos jännitän niitä. Vatsalihaksia en tee kauheasti. Ennen oon ajatellut että sixback pitää näkyä kokoajan että ois cool, mutta siitäkin ajatusmallista luovuin hiljattain ja mulle on riittänyt se ettei mahaan tuu mitään makkaroita kun istun, ei väliä jos ei sixback näy kokonaan pala palalta. Toisaalta teen semmosia liikkeitä joissa väkisin joutuu pitämään keskikroppaa tiukkana, joten siinä kaikki mahaan kohdistuva lähinnä tulee eikä tarvitse keskittyä vatsalihasten tekemiseen.


4. Tuossa kuvassahan se käsipaino näkyykin, tuolla oon junnannut toukokuusta lähtien. Oon tehnyt käsiä ja erilaisia kyykkyjä tuolla. Omalla painollani oon tehnyt mm. yhden jalan kyykkyä ja erilaisia räjähtäviä hyppysarjoja. Ongelmana mulla on astma joka ilmenee rasituksessa ja sykkeen noustessa. Lääkkeet mulla on mutta joskus treenin aikana voi tulla vähän huonovointinen olo ja pitää välillä istua ja levähtää sarjojen välissä. Onneksi se ei oo estänyt mitään, ehkä vain vähän hidastaa. Tuossa käsipainossa taitaa olla 12 kiloa painoa, ei siis mitään huikeaa määrää, mutta kun sillä tekee monipuolisesti ja hallitusti liikkeitä niin kyllä se on riittänyt kun oon pienikokoinen muutenkin enkä voi tehdä yhtä suurilla painoilla kuin esim. 60 kiloiset. Mä vain niin TOIVON sitä kahvakuulaa ja nilkkapainoja joululahjaksi. Jos ei pukki muista niitä niin ostan itse!

5. Yhden jalan kyykky on ollut mulla suosiossa nyt. Jos ei muulla sitten, niin sillä saa kyllä tuntumaa jalkoihin ja pakaroihin ja selkään, siinä samalla saa tasapainon hallinnan harjoitusta ja kroppa pitää olla tiukkana. Ennen tätä liikettä olisi mun mielestä hyvä että venyisi jonkin verran että toinen jalka pysyy tarpeeksi suorassa eikä kolhi maata. Ennen liikettä siis lämmittelyt ja pienet venyttelyt. Yllä aloitusasento josta alan tekemään liikettä. Haen aloitusasennossa tasapainon jaloille ja otan jonkin keskityspisteen johon katson liikkeen ajan. Minä kun horjun aika helposti muute, iiks.


6. Oon syönyt luomu proteiinijauhetta nyt parin kuukauden ajan joka päivä 30 grammaa. Musta tuntuu että siitä on ollut hyötyä ja mä jaksan paremmin loppupäivän. Muuten kun en koskaan oo käyttänyt mitään lisäravinteita oikeastaan, oon vaan hankkinut tarvittavan proteiinin kanasta, kananmunista ja raejuustosta. En oo kokenut että tarvitsisin mitään lisiä kun mun ruokavaliossa on kuitenkin vähän kaikkea. Nyt vain tosin lisänä vielä tuo jauhe.Sitten kun se loppuu niin kokeilen sitten Whey3:sta koska sain sen ilmaiseksi.

Treeni ja alkomahooli:
Mä oon myös vähän erilaisempi treenailija, käyn kuitenkin baarissa tanssimassa usein viikonloppuisin tai istun jossain iltaa ja voin ihan hyvin juoda muutaman viikonloppuisin. En anna hauskanpidon tulla minkään tielle. Toki hauskaa voi pitää ilman alkoholiakin ja niinkin toki oon tehnyt välillä, mutta musta on kiva viikonlopun päätteeksi ottaa muutama. Kun välillä lukee blogeja joissa fitnessmimmit kirjoittelee kuinka ei voi juua alkoholia tai treenit menee piloille, tai ne tuomitsee alkoholin siellä niin oon aina vähän että no voivoi. Joo no ehkä niillä on mennyt muttei mulla mene kun en vedä överiksi. Jos joskus onkin tukka kipee niin siirrän treeniä vaan päivällä, sillä ei niin väliä koska treenaan vaan sen 3 krt viikossa niin on varaa valita päiviä että ehtii lepäillä. Kehonkoostumusmittauksessa kuitenkin toukokuussa ei ollut mitään moitittavaa ja mun arvot on ollut ihanteelliset terveystarkastuksissa. Joten ei ressiä siitä ettei voi lähteä johonkin viikonloppuna halutessani vielä kun on nuori ja on sitä intoa mennä. Ja muutenkin kun oon tämmönen elohiiri niin masentuisin vaan jos oon viikonlopunkin kotona. Mua ei myöskään huvita mikään kahvilassa istuminen tai leffaillat viikonloppuna. Niiin, jokainen saa olla omanlaisensa.

Alla aika tyypillinen aamupala, syön yleensä leivän kananmunalla, raejuustoa tai maustamatonta jogurttia ja banaanin. Sitten vielä hörppäsen tuon juoman. Oon varmaan outo tai jotain, mutta musta tuo on hyvää vaikkei juurikaan miltään maistu. Juon siksi aamulla koska illalla meinaa unohtua.



Jääkaappipaljastus
Paheitakin on, tykätään juustoista, siitä ei pääse mihinkään eikä halutakkaan. Ollaan kovia Yosan ystäviä ja sitä pitää olla kerralla pari isoo purkkia tai tulee riitaa kuka sitä on syönyt eniten. Raejuustot on oikeestaan mulle ja salaattijutut, Ville ei välitä salaatista. Vasemmalla on luomu itusalaatti, on muuten tosi hyvää ja yllättävän voimakkaan makuista ja tuntuu ettei se lopu ikinä, tuo maksaa jotain 2,70e ja siitä syö monet kerrat. Siinä on itua! :D

Maito on yleensä Villelle, tai jos teen ruokaa mihin tarvitsee maitoa. Muuten en enää juo sitä vaan mieluummin vettä. Toki siinäkin menettää sitä proteiinia, mutta yhyy mitä väliä. Oon kokenut oloni paremmaksi kun en juo enää maitoa. Siitä oonkin kertonut jo aiemmin blogissani tässä kuukausi-kaksi takaperin joten en siitä sen enempää. Samoiten nuo makkarasiivut on Villelle leivän päälle ite en välitä tuosta vaan kinkusta tai juustosta. Nyt oon kyllä pikkuhiljaa alkanut ostamaan kalkkuna/broilerileikkeleitä.
Tuo viinipönikkä on juurikin viikonloppuja varten jos siitä haluaa pari lasillista. Ite en oo ehtinyt vielä maistamaan vaikka se on ollut tossa jo ehkä pari viikkoa.
Ruokapaheita siis oli enkä pelkää kertoa niitä! Nimittäin mama nuudelit, juustot ja pizza silloin tällöin. Ihanaa,eikö? <3



Loppuun vielä video treenistä tuossa yllä ^ kun joskus joku anonyymi totesi että feikkaan mun treenikuvia etten oikeasti tee niitä vaan oon asennossa kuvien ottamisen ajan.. En laittaisi kyllä kuvia semmosista liikkeistä mihin ei pysty koska sittenhän joku kaveri, viimeistänä Ville bustaisi mut, mutta no tässä nyt joku kökkövideo. P.S: Haluun mennä katsomaan uusimman Star Warsin! Oliko se hyvä? Mietin että vois mennä viikonloppuna esimerkiksi!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joanna kerro mulle sun pistoolikyykyn salat. :D Miten sä opit sen ja kauan sulla meni siihen aikaa? Oon käyny pari vuotta salilla ja harjotellu sitä enemmän tai vähemmän, mut tuntuu ettei edistystä tapahdu. Mulla pitäs olla suht hyvät jalkavoimat ja tasapaino kesivertoa parempi... Mut en osaa tehdä tota ilman et pidän toisella kädellä jostain kiinni - muuten en saa ponnistettua itteäni ylös sieltä kyykystä. :D

T. Johanna

Joanna kirjoitti...

Mun ei oikeestaan tarvinnut "aloittaa" mistään vaan kun olin tarpeeksi treenannu jalkoja prässissä ja kyykännyt niin aattelin että jaksaisinkohan jo tehdä yhen jalan kyykyn niin kas kummaa jaksoin yhden ilman mitään apuja. :D
Siitä se sitten lähti ja jaksaa monta peräkkäin. Mullakin tasapaino meinaa tulle tielle. Ei ole kauhean hyvä se. Ja kyllähän se voimaa vaatii, veikkaan kun vaan harjottelet niin sun jalan hermoradat kehittyy ja tottuu siihen rasitukseen ja jossain vaiheessa pystyt ilman tukeakin tekemään :3

Milla kirjoitti...

Sulla on kiva blogi, ehkä hiukan leveä (pitää scrollata mun näytöllä sivusuunnassa) mutta ihanan selkeä!

Hyvä että on löytynyt se oma paras tapa treenata, ja oot kyllä hyvässä kunnossa!

Joanna kirjoitti...

Tiiätkö oot oikeessa! Tein blogin ulkoasua isommalla näytöllä mutta kun sain sen valmiiksi ja olin happy niin siirryin käyttämään jossakin vaiheessa mun kannettavaa jonka näyttö on pienempi niin blogi oli leveämpi. Mutta kun keskittää vaan tuota niin kyllä sit näkee kaiken luettavan. Mietinkin että pitäiskö muuttaa ulkoasua pienemmäksi..hmm. :)

Emma // Haaveita ja hauiskaantoja kirjoitti...

Voi ompa siulla ihana blogi! Varsinkin tämä postaus oli jotenkin tosi motivoiva, ettei kenenkään ole pakko treenata kymmentä kertaa viikossa pysyäkseen tikissä!

Muutenkin postausideana oikein mukava ja selatessani vanhempia kirjoituksiasi tulin siihen tulokseen, että liityn seuraamaan sinun blogiasi :) Olen itsekin kiinnostunut liikunnasta ja kirjoitan myös hyvinvointiin painottuvaa lifestyleblogia, joten on mukava löytää vähän samankaltaisia ihmisiä blogimaailmasta :)

Ihanaa joulun odotusta sinulle! <3

http://eemmaot.blogspot.fi

Joanna kirjoitti...

Oi,onpa kiva! :)
Joo ei se välttämättä paljoa vaadi! Mulle riittää ihan hyvin pari kertaa viikossa. Minäkin muuten liityin sun blogiisi äsken ennen kuin edes näin kommenttiasi, kiva näin!

Unknown kirjoitti...

Vautsi vau kun olet hyvässä kunnossa! Ihan supersuuret aplodit, ja sun treenis kuulostaa tosi hyvältä! Keep going ~ ♥

http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

Milla kirjoitti...

Jep, nyt leveys on hyvä!

Joanna kirjoitti...

Kiitos Marialle <3 ja Milla noniiin, ok, näillä mennään nyt leveyksien kanssa. :)