Joulufiilikset ja toivelista

JOULUGALLUP 2015

Tämänhetkinen joulutunnelmasi prosentteina?
> 60%
Odotatko joulua innolla? Jos odotat/et odota, onko jokin erityinen syy siihen?
>Odotan aina. Mitä lähemmäs aattoa päästään niin sitä myötä fiiliskin kasvaa aina parilla prosentilla. ;)
Parasta joulussa?
>Tunnelma, rauha ja ruuat. Tykkään myös jouluaskarteluista ja paketoinnista.
Entäpä huonointa?
>Kaikki turha hössötys ja ihmiset jotka kulkee kaupoissa naama mutkalla näyttäen siltä että on pahalla päällä tai jotenkin sen näkee vaan joskus naamoista. Monet tuhahtelee jonoissa jotka on pitempiä kuin normaalisti. Ois kiva että jouluna ihmiset osais ottaa rennosti vaan. Joulumainokset joissa tuputetaan ostamaan ärsyttää myös, erityisesti jossain isoissa tavarataloissa. Joulumusa taustalla olisi vaan parasta.


Mieleenpainuvin joulumuistosi?
>Joulut mummolassa ja viime joulu Villen kanssa kun maisteltiin juustoja ja juotiin viiniä takkatulen lämmössä.
Kuvaile, miltä joulu tuoksuu:
> Pipareille. Ne ilmestyy ensimmäisinä joulupöytään jo joulun alusta.
Minkälaiset vaatteet aiot laittaa jouluaattona?
>Jotain vähän hienompaa ja jouluisempaa.
Jouluruuat TOP 3
>Kinkku, kala ja jouluiset salaatit.
Lempi joulubiisi?
>Sylvian joululaulu, mutta löysin ihan kauheita joululauluja kyllä Eevil stööltä, käykää kuuntelemassa spotifystä. Mun mielestä niitäkin oli hauska kuunnella, hahahaa..

Toivelista jouluksi:
1. Thermolegginsit tytölle joka kärsii ääreisverenkierron häiriöstä, eli aina jääkylmät varpaat ja kädet talvisin. Thermolegginsit on ihana keksintö, ne on myöskin kaikista miellyttävimmät jalassa. Jos ette ole kokeillut, niin toivokaa ihmeessä niitä. Niitä löytyy nykyään lähes kaikista vaatekaupoista eikä ne ole sen  kalliimpia kuin normaalit legginsit niin kuin joskus ainakin oli.

2. Nilkkapainot. Kävin itseasiassa Motonetissä katsomassa eilen ja siellä oli ihan vaivaisia 1,5 kilon painoja. Itse toivoisin yli 3 kilon painoja, jopa 5 kiloa. Noilla kun lähden ramppaamaan uuden asunnon portaikkoa joka toinen päivä  niin huhheijaa. Siinä hyvä treeni.

3. Mun piti saada Villeltä kahvakuula synttärilahjaks mutta koska ei oo löytynyt sopivaa materiaalia mistä Ville ois voinut tän mulle rakentaa niin kokeillaan uudestaan joululahjaksi. ;) Toiveena 24 kiloa kuulaan painoa.

Millainen on täydellinen joulukuusi?

>Sopivan pikkunen ja valaistu. Semmonen joka ei karista neuloja lattialle.
Kummat on parempia, piparit vai tortut?
>Torttu, muttei niitä pysty jokapäivä syömään. Parasta syödä siinä joulukuun loppupäässä. Pipareita voi helposti syödä aina pari päivässä.
Onko sulla joululoma? Jos on, kuinka pitkä?
>Joulu on vapaa näin työttämänä. Ei kiirettä mihinkään.
Oletko jo aloittanut lahjojen hankkimisen?
>Suunnitelmia on mutta en ole vielä hankkinut.
Missä aiot viettää aaton tänä vuonna?
>Perheen luona, sitten Villen kanssa jouluyö.

Ostin ruokapöytään jouluiset talbetit. VINKKI: nämä tabletit Tokmannilta, maksaa reilun euron kappale. Tabletit on muovisia ja kiiltäväpintaisia joten ne on tosi helppo pyyhkiä murusista ja ei tarvitse stressata jatkuvasta pöydän pyyhkimisestä kun voi kipata muruset tuosta vain lavuaariin. Meillä oli jouluruokana uuniperunoita ruohosipuli-smetanalla, lohta ja mozzarellasalaattia.

Mitä aiot tehdä joulupäivänä?

>Syön ja relaan takan ääressä. Näprään lahjojen kanssa.
Minkälaiset ovat mielestäsi täydelliset pikkujoulut?
>Paljon porukkaa ja jokainen mukana eikä angstaa. Eli iloista meininkiä. Joku kiva teema esim. Punaiset vaatteet.
Kumman haluaisit mielummin, itsetehdyn lahjan vai lahjakortin?
>Lahjakortti. Itsetehdyt on usein ollut villasukkia tai lapasia, niitä tursuaa jo kaapista. ;)
Keille aiot antaa lahjoja?
>Kattoo eka mitä keksin. Vähän sen mukaan mietin kelle menis. Ja jos koen että rahaa haluan säästää niin ostan vain Villelle ja ehkä jotain pientä kivaa äitille ja pikkuveljelle. Kavereille riittää omatekemät kortit jos ei muuta keksi.



Minkälaisen joulukalenterin omistat?
>Perus suklaa, joulupukin kuvalla, ei mitään autot- tai disneyjuttuja.
Lähetätkö joulukortteja?
>Annan ne omin käsin.

Paras jouluun kuuluva sisustuselementti?
>Mun mielestä ledivalot ja jouluiset sisävalosarjat tekee paljon koska jouluna on kivempi viettää iltoja pimeämmässä. Siihen ei tarvitse muuta kuin pari kynttilää mukaan luomaan tunnelmaa asuntoon.
Lihotko jouluisin? Rajoitatko syömisiä?
> En oo koskaan elämässäni lihonnut jouluaikaan vaikka ruokaa riittää. Good for me. xD Mutta kyllä jouluna saa aina vähän kaikki lihoa, ei se oo siitä kiinni. Ei pidä olla nirso jouluna. Mä syön jouluisin aikalailla mitä haluan, jos tekee mieli herkkuja niin syön.
Mitä olet ajatellut hankkia joululahjaksi läheisimmillesi?
>En uskalla sanoa jos Ville tai joku lukee tämän postauksen. Jotain tarpeellista mielessä eikä mitään krääsää jota kukaan ei käytä paria kertaa enempää.

Gallupin saa kopioida jos haluaa! Multa löytyy omasta taka muuta askarteluhommaa, siksi ostin vain nämä.

VINKKI: tarrapintaiset strassit 1,40e Surprise Me-liikkeestä, tarjolla muitakin värejä. Niillä voi koristella muutakin kuin kortteja, vaikka kännykkää, sisustusesineitä (tuikkukipot, peilit, astiat) tai laukkuja.


Heräsin yksi aamu vähän väärällä jalalla. Olin pyörinyt koko yön sängyssä miettien kaikkea turhaa kun uni ei tullut. Heräsin aikaisin ja olin pitkästä aikaa väsynyt. Sekös sitten sai vähän huonolle tuulelle. Tukkakin oli karhea ja pöhöttynyt yön pyörimisen jäljiltä. Tuntui myös etten löytänyt mitään järkevää päälle.


Mittasin verenpaineeni huvikseni ja on muuten hyvät paineet, wohoo! Mutta mikä tuo mun syke oikein on?? Aika korkea syke, olin kuitenkin ollut levossa ainakin 5 minuuttia ennen mittausta. Pitääpä vähän seurailla tätä mun sykettä et ei kai se oo jatkuvasti noin korkea. Oon tämmöinen ihme päästäinen jonka syke nousee varmaan jokaisesta säikähdyksestä ja stressistä. (Päästäiset voi kuolla säikähdykseen kun niiden sydän ei kestä...) No ei, en ehkä niin säikky ole. Toisaalta joillakin syke vain on korkea ihan luonnostaan eikä kerro mistään vakavasta. Haluan silti seurailla asiaa.

Mutta verenpaineesta, sitähän nostaa esimerkiksi ylipaino, huonot elämäntavat kuten huono ruokavalio, liikkumattomuus, tupakointi, stressi ja runsas alkoholin käyttö. Sokeri nostaa verenpainetta enemmän kuin suola. Runsas suolan käyttö kuitenkin nostaa paineita pitemmällä aikavälillä. On hyvä käydä mittauttamassa oma verenpaine aina silloin tällöin vaikka lääkärin yhteydessä. Verenpaineen nousua kun ei yleensä oikein tunne, ellei se ole ollut koholla jo kauemmin korkeana jolloin voi ilmetä huimausta ja outoa huminan ja paineen tunnetta korvissa ja päänsärkyä. Nuorillakin on yleistyneet verenpainetaudit ja verenpaineen kohoaminen. Verenpaine kannattaa pitää 120/80 rajoissa. Joillakin urheilijoilla paineet saattaa olla taas alhaiset esim. 100/50 luokkaa kun kunto on hyvä. Kun paineet heiluu siellä 140/90 luvuissa niin täytyy kyllä olla vähän huolissaan jos paineet on jatkuvasti niin koholla. Verenpainemittareita voi ostaa myös apteekeista ja varmasti monet isovanhemmat omaavat tämmöisiä vekottimia. No mitä sulle sitten voi pahimmillaan käydä jos paineet on koholla? Saatat saada sydänkohtauksen tai aivohalvauksen. Nämä tosiaan on yleistynyt myös nuorison keskuudessa.

 Seuraavana aamuna olinkin jo paljon virkeämpi ja päivä lähti taas hyvin käyntiin niin kuin yleensä.
.....Hauskaa joulunodotusta kaikille! Älkääkä ottako stressiä joulusta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on tosi alhanen verenpaine, välillä yläpaine jopa alle sadan, jollon kyl yleensä alkaa huimaamaan. Pulssi on mulla kans koholla, mut mun terveydenhoitaja äiti sanoki että tuo korkee pulssi voi johtuu ihan siitäki, että elimistö yrittää kompensoida sillä touota matalaa verenpainetta :)

Joanna kirjoitti...

Nojoo, varmaan voi huimatakkin jos menee alle satasen. Paitsi tietty urheilijoilla sellaiset lukemat on usein ihan normaaleja. Mua kerran myös huippas, mutta johtui kun alapaine oli ollut stressin ja väsymyksen takia vähän aikaa koholla ollen 124/91 luokkaa kun koulussa oli silloin viimeiset jaksot meneillää ja oli opinnäytetyö ja viimeinen harjoittelu meneillään, nukuin huonosti ja stressasin kokoajan. :D